Szymon Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Witam! CZy ktos moglby mi doradzic, poniewaz ja mam konto w ING, a wszedzie czyatm ze najlepiej czeki wypisywac w pekao SA. Czy moge wypisac czek u cnich nie posiadajac konta? I jak wyglada procedura wypisania takeigo czeku? Ide, daje kase i dostaje czek? i juz? :-) Prosze o pomoc./ Pozdrawaim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Wydaje mi sie, ze nie musisz miec w pekao konta, po prostu kwote, ktora chcesz przeslac, wplacasz w kasie banku - jezeli wplacasz w zlotowkach, to juz na wymianie bank na tobie zarabia. Oplata za taki czek (bodajze sie to bankowy czy jakos tak nazywa), 2 lata temu wynosila ok. 20 euro. Ty samego dokumentu do rak nie dostajesz - jedynie zlecenie wystawienia takiego czeku, ktore wypelniasz w banku. Sama kasa przelewana jest elektronicznie na konto banku, ktory obsluguje osobe, na rzecz ktorej dokonana ma byc zaplata czeku. Sadze jednak, ze operacje taka mozesz dokonac mozesz i w swoim banku. Pozdro M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 heh... przeszukalem alt.pl.usa i tam jest napisane ze oplata za czek od 120$ to bedzuie ok 25 zł. A wyglada to takze ja dostaje ten czek, kolesiowi wysylam w kopercie. A on zanoso go do jakiegos banku i wyplaca kase. Wiec chbya troche sie zmienilo od tych 2 lat :-) przynajmniej taka mam ndzieje :)) Natomiast zastanawia mnie tylko to ze wszyscy tam polecaja pekao SA i nie wiem czy mgoe w pekao to zrobic bez konta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...