cobex Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Chciałem sobie przerobić z DVD film aby był w formacie avi, film trwa 2 godziny, jest w dużym formacie, nie ma pasków na dole ani u góry. Korzystam z programiku Im Too DVDRipper, kiedy wybieram w opcjach codeka MPEG4 V3 jakośc jest bardzo dobra ale zajmuje to 3 plytki CD !. Zastanawiałem się czym zripować aby film zmieścił się na 2 CD a jakość była dobra ? Kiedy ustawiam codeka DivX5.1pro film mieści się na 2 plytkach ale jakość przerobionego materiału jest kiepska. Po zmianie na bitrate ok. 1600kbps, jakoś OK ale film już się nie mieści na 2 CD. Napewno znajdzie się jakiś fachowiec który bawi się w tego typu sprawy. ? Będe wdzięczny za wszelakie rady. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 moze zajrzyj na jakas strone o divx co??? np. www.divx.pl tam jest opisane wsio...ja kiedys sie bawilem Gordian Knot'em...dobry programik ale teraz sa juz pewnie lepsze (film ok 1,30h z dzwiekiem AC3 na 2 plytki, bitrate ok 1300 - i bylo super) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Chciałem sobie przerobić z DVD film aby był w formacie avi, film trwa 2 godziny, jest w dużym formacie, nie ma pasków na dole ani u góry. Korzystam z programiku Im Too DVDRipper, kiedy wybieram w opcjach codeka MPEG4 V3 jakośc jest bardzo dobra ale zajmuje to 3 plytki CD !. Zastanawiałem się czym zripować aby film zmieścił się na 2 CD a jakość była dobra ? Kiedy ustawiam codeka DivX5.1pro film mieści się na 2 plytkach ale jakość przerobionego materiału jest kiepska. Po zmianie na bitrate ok. 1600kbps, jakoś OK ale film już się nie mieści na 2 CD. Napewno znajdzie się jakiś fachowiec który bawi się w tego typu sprawy. ? Będe wdzięczny za wszelakie rady. pozdrawiam. ile czasu przerabia ci z DVD na MPEGA ?? z ciekawosci pytam ile to trwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Stronke www.divx.pl to ja znam ;). Chodziło mi o to jak ktoś to robi w praktyce, z opisu ze stronki w zasadzie wynika ze powinno to tak być ale wynik koncowy jest troche inny. Zadałem pytanko dla kogoś kto w tym siedzi na co dzień, ja raczej sporadycznie przerabiam DVD ale czasem się przyda. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Ile czasu mi rippuje...to zależy od tego ile trwa film. Powiedzmy że film ma 2 godzinki, codec MPEG4 V3, rozdziałka 640/480 i trwa to jakieś 3 godziny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Ile czasu mi rippuje...to zależy od tego ile trwa film. Powiedzmy że film ma 2 godzinki, codec MPEG4 V3, rozdziałka 640/480 i trwa to jakieś 3 godziny.są do tego dokładne kalkulatory...ale na tym forum ich nie znajdziesz....polecam strony tematyczne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 polecam ci Gordiana Knota, sam rippuje zawsze tym progsem i 2 godz. film 100 % wchodzi na 2 CD w bardzo dobrej jakości, choć zależy to od samego filmu. W tym programie jak wczytujesz film to ustawiasz wielkość wyjściową i program sam dobiera bitrate. Z doświadczenia najlepiej wychodzi Xvidem. No www.divx.howto.pl jest szczególowa instrukcja jak wszystko poustawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 A ja ci proponuje kompresować Dr.Divx'em, programik świetny i naprawdę prosty w obsłudze. Tu jest link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...