chemix Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Mam pytanie. Czy ktokolwiek sie orientuje na temat oznaczen strepnow(bo tak to sie chyba nazywa...) np aqzea... to wiadomo, ale bardziej interesują mnie dalszy ciąg znaków. np. "wmpv" i dalsze. czy jest mi w stanie ktoś wyjaśnić to, ewentualnie podesłać jakiś link do pdf-a od AMD? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 http://www2.error404.pl/procesory/athloncode/code.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 ok a co z oznaczeniami Durona??? tam sa tylko athlony... ;( chodzi mi głównie o to który sie lepiej kreci Duron 1600 z seri MIXIB czy MIXHB ??? moze ktos z was na pewno ma i krecił którys z tych procków....prosze o podzielenie sie wiedzą :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 ok a co z oznaczeniami Durona??? tam sa tylko athlony... ;( chodzi mi głównie o to który sie lepiej kreci Duron 1600 z seri MIXIB czy MIXHB ??? moze ktos z was na pewno ma i krecił którys z tych procków....prosze o podzielenie sie wiedzą :) A to : http://www.cpudatabase.com/CPUdb/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 no rzczywiście świetna baza danych...ale niestety nie mieją tam nic o Duronach tych nowych 1400 czy 1600.... :cry: no ale i tak dzieki za trud... jakby ktos miał coś jeszcze to napiszcie ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 nowy duron, a przynajmniej moj ma oznaczenie DMD1400DLV1C Z321258262942 MIXHB0333UPMW lub VPMW (nie moge siebie odczytac :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 http://www2.error404.pl/procesory/athloncode/code.htmCzegos nie rozumiem cytat za strona: Rdzeń procesora Pierwsza litera kodu pokazuje jakość wafla z którego wykonany został procesor. AMD stostuje cztery oznaczenia literowe: A (najlepszy) > J > K > R (najgorszy). Wersje K i R występują bardzo rzadko. Druga litera wskazuje na rdzeń procesora Oznaczenie Rdzeń proceora * R Thoroughbred A I Thoroughbred B Q Barton *Athlony z rdzeniem Palomino nie miały naklejek. Napisy były naniesione bezpośrednio na rdzeń procesora. Z tego co sie orientuje to za rdzen odpowiada ostatnia litera stepingu. Przeciez AIUGA to A0, a 2 literka to I. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 ok a co z oznaczeniami Durona??? tam sa tylko athlony... ;( chodzi mi głównie o to który sie lepiej kreci Duron 1600 z seri MIXIB czy MIXHB ??? moze ktos z was na pewno ma i krecił którys z tych procków....prosze o podzielenie sie wiedzą :) nie wiem jak z durniami ale prawie kazdy proc to loteria.... kupilem thortonka 2000+ AXQEA 0327 MPMW ktos z naszego forum(nie pamietam xywy) wykrecil na nim 2630Mhz na ok 1,70v.....otoz u mnie proc nawet na 185x12 na 1,725 wywalal sie....wiec myslę ze nie da sie okreslic najlepszej seri do podkrecania.....jeden koles bedzie mial 2500Mhz a drugi na identycznym procku i identycznych numerkach bedzie mial o wiele gorzej..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 http://www2.error404.pl/procesory/athloncode/code.htm Co za głupoty piszą w tym przewodniku. Stepping oznacza 5 litera w 2 linii a nie jak oni piszą 2. No i ten downgrade number, przecież wszyscy wiedzą że to się nie sprawdza. Według tego przewodnika 4 ostatnie cyfry to numer procesora w waflu. Dla przykładu u mnie jest 0397. Ale jak to możliwe żeby rdzeń miał numer 397 skoro z jednego wafla powstaje ledwo sto pare rdzeni? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...