Skocz do zawartości
gofeer

Jaka plytka pod Athlon Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos moze polecic jakas dobra(w miare szybka i stabilna) plyte pod Athlon Xp 1800+ chodzi mi o to zeby miala kontroler RAID, i czy ktos moze wie czy ten ASUS A7V333(wersja full opcja) jest w miare stabilny bo nad jego zakupem sie zastanawialem

gofeer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może to przypadek, ale ostatnio miałem tego asusa A7V333 i był bardzo niestabilny (choć testy pamięci w SiSoft Sandra miał najlepsze). Komputer co chwila wychodził z programów (np: 3DM2001) albo restartował się (w np: WCPUID). Na szczęście płyta ta padła zupełnie i w ramach gwarancji wymieniłem ją na MSI KT3 ULTRA ARU. Płyta jest stabilna, szybka i ma niezłe wyposażenie (brakuje tylko zintegrowanego LAN-u). Dźwięk 6-kanałowy spokojnie zastępuje mi starego SB LIVE'a. Myślę, że jest to niezły wybór.

A co do ASUS'a to wydaje mi się, że ostatnio się popsuł - poczytaj zresztą recenzje - nie tylko ja miałem problemy ze stabilnością na tej płycie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może to przypadek, ale ostatnio miałem tego asusa A7V333 i był bardzo niestabilny (choć testy pamięci w SiSoft Sandra miał najlepsze). Komputer co chwila wychodził z programów (np: 3DM2001) albo restartował się (w np: WCPUID). Na szczęście płyta ta padła zupełnie i w ramach gwarancji wymieniłem ją na MSI KT3 ULTRA ARU. Płyta jest stabilna, szybka i ma niezłe wyposażenie (brakuje tylko zintegrowanego LAN-u). Dźwięk 6-kanałowy spokojnie zastępuje mi starego SB LIVE'a. Myślę, że jest to niezły wybór. 

A co do ASUS'a to wydaje mi się, że ostatnio się popsuł - poczytaj zresztą recenzje - nie tylko ja miałem problemy ze stabilnością na tej płycie

A jaki miales bios jezeli 1004 do lepiej sie juz nie odzywaj . Ja mam ta plyte i dziala super stabilnie , a jezeli chodzi o to czy sie Asus popsul jako firma to daj moze jakis przyklad bo ja nie kojarze .

A jezeli chodzi o temat to dobra plyta jest MSI przekonalem sie ostatnio do tej firmy , a jezlei chodzi o Epoxa tez niezly jest tyle ze ktoras tam nastepna wersja . Abit tez sie niezle prezentuje na KT 333 .

Ale ja osobiscie wybralbym Asusa , moze jeszcze Abita ze wzgledu na niezle osiagi w 166 MHz .

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki miales bios jezeli 1004 do lepiej sie juz nie odzywaj . Ja mam ta plyte i dziala super stabilnie , a jezeli chodzi o to czy sie Asus popsul jako firma to daj moze jakis przyklad bo ja nie kojarze . 

A jezeli chodzi o temat to dobra plyta jest MSI przekonalem sie ostatnio do tej firmy , a jezlei chodzi o Epoxa tez niezly jest tyle ze ktoras tam nastepna wersja . 

Arek

Koledzy mieli ostnio problemy z Asusami. Przy FSB 133MHz plyta odpalala sie, ale milym glosikiem twierdzila, ze ...nie ma procesora :lol:, w windzie troche sie wieszala itd. Wymiana BIOSu nic nie dawala. Rozebranie konfigu do gola, wymiana podzespolow i takie tam tez nie pomoglo. Plyty byly z roznych partii, ale z tego samego tygodnia produkcji.

Asusy nie sa wcale takie wspaniale. Cos wiem o tym, ogromne ich ilosci sa naprawde wadliwe, ale to wychodzi na poczatku, jak zacznie dzialac to jest git. Schody sa na poczatku. Chetnie bym sie podzielil z wami szczegolami, ale pewna firma by mnie za to ukamienowala (powiedzmy ze chodzi o tysiace sztuk) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze - ja tez mam zamiar kupowac AXP 1800+ :twisted: 

ale czemu chcesz az tyle wydawac na plyte???

nie lepiej kupic epoxa 8k3a+???ma raid i kosztuje 579 a ten asus 755 :(

Co do ceny, to ta płyta (ASUS) kosztuje chyba 560zł z nie 755zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jezeli chodzi o temat to dobra plyta jest MSI przekonalem sie ostatnio do tej firmy , a jezlei chodzi o Epoxa tez niezly jest tyle ze ktoras tam nastepna wersja . 

Arek

Koledzy mieli ostnio problemy z Asusami. Przy FSB 133MHz plyta odpalala sie, ale milym glosikiem twierdzila, ze ...nie ma procesora :lol:, w windzie troche sie wieszala itd. Wymiana BIOSu nic nie dawala. Rozebranie konfigu do gola, wymiana podzespolow i takie tam tez nie pomoglo. Plyty byly z roznych partii, ale z tego samego tygodnia produkcji.

Asusy nie sa wcale takie wspaniale. Cos wiem o tym, ogromne ich ilosci sa naprawde wadliwe, ale to wychodzi na poczatku, jak zacznie dzialac to jest git. Schody sa na poczatku. Chetnie bym sie podzielil z wami szczegolami, ale pewna firma by mnie za to ukamienowala (powiedzmy ze chodzi o tysiace sztuk) :wink:

O cze witam ponownie!! , pewnie Abit nie wali trefnych seri !!!!!! dlatego go dobrze opisujecie na Twoje.pc ??? bo by was firma ukamienowala ktora go dala do testow .

Jezeli nie podajecie takich informacji na stronie glownej, albo chociaz na na jakiejs grupie ( a jakies posiadacie skoro sie chwalisz ) to wasz serwis jest do [gluteus maximus] i wasze recenzje zaklamane.Czemu to nas nie oswiecisz to pojde i zareklamuje odrazu .

Dzieki za takie testy dostajecie sprzet i piszecie co wam powie importer ?.

Twoje.pc i jego testy smierdza .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze - ja tez mam zamiar kupowac AXP 1800+ :twisted: 

ale czemu chcesz az tyle wydawac na plyte???

nie lepiej kupic epoxa 8k3a+???ma raid i kosztuje 579 a ten asus 755 :(

Co do ceny, to ta płyta (ASUS) kosztuje chyba 560zł z nie 755zł.

Chodzi o ta z Raidem i Firewire , ale w wawie jest tansza niz 755 zl .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O cze witam ponownie!! , pewnie Abit nie wali trefnych seri !!!!!! dlatego go dobrze opisujecie na Twoje.pc ??? bo by was  firma ukamienowala  ktora go dala do testow . 

Jezeli nie podajecie takich informacji na stronie glownej( a jakies posiadacie skoro sie chwalisz ze masz jakies dane )  to wasz serwis jest do [gluteus maximus] i wasze recenzje zaklamane.Czemu to nas nie  oswiecisz to pojde i zareklamuje . 

Dzieki za takie testy dostajecie sprzet i piszecie co wam powie importer .

Twoje.pc i jego testy smierdza .

Uspokuj sie troche. Kiego sie burzysz? Wkurza mnie takie twoje podejscie. Bronisz swojej dzialki i to jest normalne, ale ja raczej o biektywizm bym cie nie posadzil.

Takich informacji nie moge podac bo to tajemnica handlowa, a chce tylko powiedziec o pewnych faktach. Normalne jest ze plyty sie psuja i nie ma idealow (akurat wspomniana firma nie zajmuje sie Abitami<=ktore tez sie spuja :D )-a Asusami, EPoXami, plytami firmy PC Partner (baardzo rozpowszechnionymi pod innymi markami=>Clayton) itd.

Dlaczego mam zle opisywac Abita skoro to dobra plyta? Dla twojej przyjemnosci? Moim ulubionym producentem jest kto inny niez Abit, ale to nie oznacza, ze jak ktos inny zrobi dobre wyroby to nie mam go pochwalic za cos.

Po drugie gosciu nikt mi za nic nie placi. Nie dastaje od nikogo zadnej kasy (choc pewnie ciezko ci w to uwirzyc). Mam propozycje. Mozesz bys potesowal troche sprzetu, pospal z nim, sklepal kilka recenzji a ja bym sie poprzyczepial. Dla ciebie to wszystko proscizna, kompanie sie w kasie od dystrybutorow itd. Zapraszam. Moge ci cos podeslac i sie zabawisz. Zobaczymy kto bedzie cie od smrodow wyzywal.

P.S. podeslij wymiar swojego ptaszka ze zdjeciem to ja ci powiem co to za firma (az bys sie zdziwil). Sa poprostu rzeczy o ktorych sie nie mowi.

Kolejna sprawa. Czytaj uwaznie to co inni pisza i interpretuj je poprawnie bez insynuacji. Jak gadalismy to ja nic nie pisalem o tym ze w ostatnim tescie pojawi sie Ausus. Cos ci sie przewidzialo, a i mowic nie ma o czym bo niestety ale Asus nie od BIOSu 1006 nie poprawil pracy w trybie 166/166. I troche wiecej powagi....

Na koniec poczytaj jeszcze sobie to:

http://www.in4.pl/recenzje/msi_asus_kt333/2.htm

i do NetCopa tez sie przyczep, bo NAPEWNO ktos mu zaplacil....Asus najlepszy jest i basta :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na koniec poczytaj jeszcze sobie to:

http://www.in4.pl/recenzje/msi_asus_kt333/2.htm

i do NetCopa tez sie przyczep, bo NAPEWNO ktos mu zaplacil....Asus najlepszy jest i basta :evil:

Ale z ciebie palka , jakbym wiedzial ze Asus robi szajs to bym go nie kupowal( tylko nikt mi o tym nie powiedzial :( , ale dzieki tobie sie dowiem pewnie ) , i nie bronie go tylko jestem ciekaw jak to mozliwe, ze czlowiek ktory poleca na lamach cenionej strony dany produkt ,nie mowi o nim wszystkiego( cytuje "Chetnie bym sie podzielil z wami szczegolami, ale pewna firma by mnie za to ukamienowala (powiedzmy ze chodzi o tysiace sztuk" i do tego mrugasz oczkiem jak jakis pedal ) .

A ten test co dales to ja znam dobrze i niestety jak kupowalem Asusa byl tylko ten ( a koles robil go niezbyt udanie ) i na tomshardware gdzie bylo wszystko ok . A pozatym co mi z tego twojego linka , jak przecierz koles nie napisal wszystkiego bo by mu firma leb obciela( bo Action sie z Asusow wycofal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i za MSI zabral ) . I tak samo zrobil jak ty i twoi koledzy piszac recenzje .

Ja moge dac tobie w zamian 10 pozytywnych testow , ale jak patrze na twoje podejscie to przecierz to i tak nie ma sensu .

Wkurza mnie to ze starasz sie byc najmadrzejszy , i wcale nie chodzi mi o Asusa czy o Abita , chodzi mi testy sprzetu . Moze masz cos jeszcze na Creativa , Pentiuma albo AMD ??.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale z ciebie palka , jakbym wiedzial ze Asus robi szajs to bym go nie kupowal( tylko nikt mi o tym nie powiedzial :( , ale dzieki tobie sie dowiem pewnie )  , i nie bronie go tylko jestem ciekaw jak to mozliwe,  ze czlowiek ktory poleca na lamach cenionej strony dany produkt ,nie mowi o nim wszystkiego( cytuje "Chetnie bym sie podzielil z wami szczegolami, ale pewna firma by mnie za to ukamienowala (powiedzmy ze chodzi o tysiace sztuk" i do tego mrugasz oczkiem jak jakis pedal  )  . 

A ten test co dales to ja znam dobrze i niestety jak kupowalem Asusa byl tylko ten ( a koles robil go niezbyt udanie ) i na tomshardware gdzie bylo wszystko ok . A pozatym co mi z tego twojego linka , jak przecierz koles nie napisal wszystkiego bo by mu firma leb obciela( bo Action sie z Asusow wycofal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i za MSI zabral )  . 

Ja moge dac tobie w zamian 10 pozytywnych testow , ale jak patrze na twoje podejscie to przecierz to i tak nie ma sensu . 

Wkurza mnie to ze starasz sie byc najmadrzejszy , i wcale nie chodzi mi o Asusa czy o Abita , chodzi mi  testy sprzetu . Moze masz cos jeszcze na Creativa , Pentiuma albo AMD ??.

Sam jestes palka zabi cewniku. Powagi troche i qultury!!

Chodzi mi o samo zachwycanie sie jakas marka jakie ty prezentujesz. Otworz oczy i spojz szerzej na swiat. Asus nie jest wcale idealem jak sie tobie wydaje. Stosuje wysokiej jakosci komponenty (najlesze!!). Nalezy do elity ale nie jest genialnym producentem jak to z twoich wypowiedzi przeswituje. Wpadek jest cala masa z ktorymi mam na co dzien do czynienia w pracy. Widac ze dotajesz wysypki jak tylko sie dowiesz ze jest inne zdanie od twojego, az bluzgac zaczynasz. Zycze ci abys poskladal kompy na rozej kombinacji marek, potem je poserwisowal. Gwarantuje, ze twoj poglad na wiele spraw bys sie zmienil radykalnie.

Widze ze nie znasz zycia recenzenta od kuchni i myslisz ze wszedzie czai sie spisek i jeden drugiemu placi. Takie podejse nie jest nawet smieszne, jest tragicznie glupie. Zapewne mi nie uwierzysz jak ci powiem ze jeszcze nikt za nic na mnie nie naciskal i nie chcial swoich 5 groszy dorzucic. Zawsze wyrazam swoje opinie i jest naturalne ze popelniam bledy, a moje zdanie nie zawsze moze zgadzac sie z opinia innych. To samo powie ci kazdy renzent. Za poprawnie politycznie uwazasz tylko recenzje ktore ci sa na reke, ale jakbys poznal szczegoly z drugiej strony ekranu to pewnie bys ze zlosci explodowal.

Na zakonczenie dodam tylko ze Tom dosteje plyty od samego szefostwa Ausa i od zawsze z nimi w zgodzie zyje (do czego sie kilka razy przyznawal), ale ja go by m nie posadzil o to ze dobrze recenzuje wyroby Aususteka bo z nimi w zgodzie zyje.

Szkoda ze moje wypowiedzi widzisz jako madrzenie sie, ja twoje niestety widze tak samo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o co Tobie chodzi kolego? To, że Tobie Asus chodzi stabilnie i jesteś z niego zadowolony, to bardzo dobrze i gratuluję świetnego zakupu. Ale w moim wypadku tak (niestety) nie było - a szkoda bo płyta jest na prawdę wydajna. Po prostu może akurat Ty miałeś szczęście a ja pecha. Może. Jednak nie tylko ja narzekam na ten model Asusa...

Co do twojej odpowiedzi to czy możesz trzymać trochę nerwy na wodzy i nie atakować z taką furią ludzi którzy mają odrębne zdania od Ciebie? Wydaje mi się, że jesteś jeszcze (bardzo) młodym człowiekiem i hormony robią swoje, ale spróbuj - zamiast ataku może rzeczowa dyskusja podparta argumentami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam jestes palka zabi cewniku. Powagi troche i qultury!!

Chodzi mi o samo zachwycanie sie jakas marka jakie ty prezentujesz. Otworz oczy i spojz szerzej na swiat. Asus nie jest wcale idealem jak sie tobie wydaje.

Przeciez tobie tlumacze ze teraz sie o Asusa nie kloce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ,

tylko o sam fakt oszukiwania przez recenzentow .

Kolejna sprawa tem link co go dales , koles dostaje sprzet od Actiona ( prawde mowie ? ) czy widzisz tam teraz w ich cenniku cos z Asusa ? .

Tak samo jest moze na Tomshardware , tyle ze oni pojechali Asusa za to ze podwyzsza sztucznie FSB wiec nie sadze ze masz do konca z tym racje ( ze dostaja plyty od szefostwa Asusa ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez tobie tlumacze ze teraz sie o Asusa nie kloce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ,

Kolejna sprawa tem link co go dales , koles dostaje sprzet  od Actiona ( prawde mowie ? ) czy widzisz tam teraz w ich cenniku cos z Asusa ? . 

Tak samo jest moze na  Tomshardware , tyle ze oni  pojechali Asusa za to ze podwyzsza sztucznie FSB wiec nie sadze ze masz do konca z tym racje ( ze dostaja plyty od szefostwa Asusa ) .

Nie chodzi o zawyzanie FSB. To nie ma nic do rzeczy. Chodzi np o starsze recenzje. Poczytaj sobie troche (chocby przejzyj newsy). Nie raz padalo stwierdzenie ze plyta dotarczona przez Austeka z Tajwanu itd. Kilka razy dane im bylo jako jedynym przyjzec sie wersjom Beta na chipsetach ktorych np jeszcze oficjalnie nie ma.

A czemu Asus zniknal im z cennika Action??? Moze bylo zbyt wiele klopotow z nim?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna sprawa tem link co go dales , koles dostaje sprzet  od Actiona ( prawde mowie ? ) czy widzisz tam teraz w ich cenniku cos z Asusa ? . 

Tak samo jest moze na  Tomshardware , tyle ze oni  pojechali Asusa za to ze podwyzsza sztucznie FSB wiec nie sadze ze masz do konca z tym racje ( ze dostaja plyty od szefostwa Asusa ) .

Nie chodzi o zawyzanie FSB. To nie ma nic do rzeczy. Chodzi np o starsze recenzje. Poczytaj sobie troche (chocby przejzyj newsy). Nie raz padalo stwierdzenie ze plyta dotarczona przez Austeka z Tajwanu itd. Kilka razy dane im bylo jako jedynym przyjzec sie wersjom Beta na chipsetach ktorych np jeszcze oficjalnie nie ma.

A czemu Asus zniknal im z cennika Action??? Moze bylo zbyt wiele

klopotow z nim?

Juz jestem i dokoncze .

Action wycofal Asusa juz jakis czas temu , wiem dokladnie bo sam czekalem na A7V333 u nich , i z tego co wiem nigdy sie tam nie pojawil ( poniewaz wyprzedawali koncowke starszych modeli .

We wczesniejszych postach troche przesadzilem , i tlumacze tobie o co mi dokladnie chodzi . Asusa podalem jako przyklad bo sam go mam i dokladnie wiem o nim wszystko, mowie o A7V333 .

A teraz dalej , jako osoba ktora ma jakies rozpoznanie , nie powinienes mowic ze jakas firmia urwie ci leb jak powiesz co za szajs sprowadza ( a jezeli cos wiesz to powinienes cos wiecej powiedziec )bo ja wydalem za ta plyte duzo kasy i akurat chodzi dobrze ale ja ja polecam innym jaka swietna ( ty powiedziales ze sa rozne serie i cos tam dalej ale nic wiecej ?) .

Polska jest takim krajem gdzie glownie trafia szajs , przykladow jest wiele

np bylem w sklepie gdzie byly rowery Treka , jak ja zobaczylem rower za 2000 tej swietnej firmy ze stanow , okazal sie chyba skladakiem z Rosji( nie bede mowil czemu ( chodzi mi o przerzutki i generalnie wszystkie elementy) , to samo jest ze sprzetem audio w MM trafiaja tam trefne serie , a potem ktos kupuje sprzet za grube pieniadze .

Ty powiedziales ze masz cos na Asusa badz importera , chetnie sie dowiem co i wiecej ich produktu nie kupie.

Pozdrawiam Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Action wycofal Asusa juz jakis czas temu , wiem dokladnie bo sam czekalem na A7V333 u nich , i z tego co wiem nigdy sie tam nie pojawil ( poniewaz wyprzedawali koncowke starszych modeli  . 

We wczesniejszych postach troche przesadzilem ( po piwie mi przeszlo :) ) , i tlumacze tobie o co mi dokladnie chodzi .  Asusa podalem  jako przyklad bo sam go mam i dokladnie wiem o nim wszystko, mowie o A7V333 . 

A teraz dalej ,  jako osoba ktora ma jakies rozpoznanie , nie powinienes mowic ze jakas firmia urwie ci leb jak powiesz co za szajs sprowadza ( a jezeli cos wiesz to powinienes cos wiecej powiedziec )bo ja wydalem za ta plyte duzo kasy i akurat chodzi dobrze ale ja ja polecam innym jaka swietna  ( ty powiedziales ze sa rozne serie i cos tam dalej ale nic wiecej ?)  . 

np bylem w sklepie gdzie byly rowery Treka , jak ja zobaczylem rower za 2000 tej swietnej firmy ze stanow , okazal sie chyba skladakiem z Rosji( nie bede mowil czemu ( chodzi mi o przerzutki i generalnie wszystkie elementy) , to samo jest ze sprzetem audio w MM trafiaja tam trefne serie , a potem ktos kupuje sprzet za  grube pieniadze . 

Ty powiedziales ze masz cos na Asusa badz importera , chetnie sie dowiem co i wiecej ich  produktu nie kupie. 

Pozdrawiam Arek

Firma o ktorej pisze nie jest importerem, ona zajmuje sie tylko naprawa plyt Asusa. Nie sprzedaje ich, to czysty serwis<=Asus sie nie zajmuje w tym wypadku swoimi wadliwymi plytami, robi w ich imieniu wlasnie ta tajemnicza firma naprawiajaca je na Europe.

A7V333 to dobra plyta ale zdarzaja sie niedorobki dzialajace nie tak jak trzeba i wlasnie o to mi chodzi. Trudno cokolwiek mowic, ale moze wlasnie to sa te slawne chinskie podrobki, a nie oryginalne plyty. Dobrze ze twoja plyta dziala i rozumiem ze ja chwalisz bo to nic nadzwyczajnego, mi tylko caly czas chodzi o to mozna trafic na slaby sztuk i ciagac sie potem z nim i narzekac a mi wyjatkowo sie tak trafilo ostatnio (wlasnie do Asusa A7V333 i Gigabyte GA-7VRX nie mam zaufania).

Ostania sprawa to rozne wersje plyty kozystajace z roznych podzespolow i wprowadzajace pewne ulepszenia. Z czasem producent dostrzega wady i je eliminuje w kolejnych revisionach (jak chocby w EPoXie 8K3A czy Abitowych wersjach KT7A).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o co Tobie chodzi kolego? To, że Tobie Asus chodzi stabilnie i jesteś z niego zadowolony, to bardzo dobrze i gratuluję świetnego zakupu. Ale w moim wypadku tak (niestety) nie było - a szkoda bo płyta jest na prawdę wydajna. Po prostu może akurat Ty miałeś szczęście a ja pecha. Może. Jednak nie tylko ja narzekam na ten model Asusa... 

Co do twojej odpowiedzi to czy możesz trzymać trochę nerwy na wodzy i nie atakować z taką furią ludzi którzy mają odrębne zdania od Ciebie? Wydaje mi się, że jesteś jeszcze (bardzo) młodym człowiekiem i hormony robią swoje, ale spróbuj - zamiast ataku może rzeczowa dyskusja podparta argumentami?

Ogolnie to Asus byl przykladem ( a Lacner stwierdzil ze wie cos o tej firmie , i jakby nam powiedzal to bysmy sie zdziwili , ale nie zrobi tego bo mu firma leb urwie, no i dodal ze to tysiace sztuk ) . Odrazu sobie pomyslalem to komu ja mam zaufac , magazynowi Enter , Forum na ktorym jestesmy ( skoro ty piszesz ze tobie dziala zle-jak mozesz to powiedz co? ,a mi dziala idealnie) czy internetowym stronka o sprzecie, ktore dla mnie byly najlepszym zrodlem jezeli chodzi o testy. . Czy nie sadzisz ze polowa testow w sieci to podpucha zeby kupic dany produkt ? , i wlasnie dlatego prosilem Lancera zeby powiedzial co takiego wie o importerze badz od importera . Nie lubie placic za buble i tyle .

A..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Action wycofal Asusa juz jakis czas temu , wiem dokladnie bo sam czekalem na A7V333 u nich , i z tego co wiem nigdy sie tam nie pojawil ( poniewaz wyprzedawali koncowke starszych modeli  . 

We wczesniejszych postach troche przesadzilem ( po piwie mi przeszlo :) ) , i tlumacze tobie o co mi dokladnie chodzi .  Asusa podalem  jako przyklad bo sam go mam i dokladnie wiem o nim wszystko, mowie o A7V333 . 

A teraz dalej ,  jako osoba ktora ma jakies rozpoznanie , nie powinienes mowic ze jakas firmia urwie ci leb jak powiesz co za szajs sprowadza ( a jezeli cos wiesz to powinienes cos wiecej powiedziec )bo ja wydalem za ta plyte duzo kasy i akurat chodzi dobrze ale ja ja polecam innym jaka swietna  ( ty powiedziales ze sa rozne serie i cos tam dalej ale nic wiecej ?)  . 

np bylem w sklepie gdzie byly rowery Treka , jak ja zobaczylem rower za 2000 tej swietnej firmy ze stanow , okazal sie chyba skladakiem z Rosji( nie bede mowil czemu ( chodzi mi o przerzutki i generalnie wszystkie elementy) , to samo jest ze sprzetem audio w MM trafiaja tam trefne serie , a potem ktos kupuje sprzet za  grube pieniadze . 

Ty powiedziales ze masz cos na Asusa badz importera , chetnie sie dowiem co i wiecej ich  produktu nie kupie. 

Pozdrawiam Arek

Firma o ktorej pisze nie jest importerem, ona zajmuje sie tylko naprawa plyt Asusa. Nie sprzedaje ich, to czysty serwis<=Asus sie nie zajmuje w tym wypadku swoimi wadliwymi plytami, robi w ich imieniu wlasnie ta tajemnicza firma naprawiajaca je na Europe.

A7V333 to dobra plyta ale zdarzaja sie niedorobki dzialajace nie tak jak trzeba i wlasnie o to mi chodzi. Trudno cokolwiek mowic, ale moze wlasnie to sa te slawne chinskie podrobki, a nie oryginalne plyty. Dobrze ze twoja plyta dziala i rozumiem ze ja chwalisz bo to nic nadzwyczajnego, mi tylko caly czas chodzi o to mozna trafic na slaby sztuk i ciagac sie potem z nim i narzekac a mi wyjatkowo sie tak trafilo ostatnio (wlasnie do Asusa A7V333 i Gigabyte GA-7VRX nie mam zaufania).

Ostania sprawa to rozne wersje plyty kozystajace z roznych podzespolow i wprowadzajace pewne ulepszenia. Z czasem producent dostrzega wady i je eliminuje w kolejnych revisionach (jak chocby w EPoXie 8K3A czy Abitowych wersjach KT7A).

Dzieki ,o to mi chodzilo . Wystarczy tego gadania , a jezeli teraz bym kupowal to chyba Abita , ale tez mialem odwrotna sytuacje, ze czlowiek sie skarzyl na ta firme .

A dlatego tak wyciagalem od ciebie te info , bo sie chcialem upewinic co do jednej rzeczy o ktorej dawno juz wiem . Polska jest krajem lezacym miedzy Rosja a Niemcami i niestety jakoscia sprzetu oraz istylem zycia jestesmy blizej Rosjii . Zreszta widac to w polityce duzych koncernow .

Pozdrawiam Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chciałem wymienić Asusa A7V266-E na A7V333, ale po przeczytaniu krytycznych uwag o jakichś dziwnych problemach z niektórymi egzemplarzami A7V333, kupiłem Solteka-75DRV5.

Pierwsze moje wrażenia po wymianie płyty są bardzo dobre. :)

Athlona XP 2000+ podkręciłem odrazu na 2200+ (1802 MHz, FSB 144 MHz), pamięci Elixir 2100 (ustawione agresywnie na cas 2, 288MHz) chodzą bez żadnych problemów. Jest szybko i stabilnie, 0 problemów, dobra cena płyty). Polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chciałem wymienić Asusa A7V266-E na A7V333, ale po przeczytaniu krytycznych uwag o jakichś dziwnych problemach z niektórymi egzemplarzami A7V333, kupiłem Solteka-75DRV5.

Pierwsze moje wrażenia po wymianie płyty są bardzo dobre. :)  

Athlona XP 2000+ podkręciłem odrazu na 2200+ (1802 MHz, FSB 144 MHz), pamięci Elixir 2100 (ustawione agresywnie na cas 2, 288MHz) chodzą bez żadnych problemów. Jest szybko i stabilnie, 0 problemów, dobra cena płyty). Polecam

Mam tego Solteka DRV5 i nie jestem zbyt zadowolony ! :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...