Skocz do zawartości
Maszyna

Duron 1400!@??? GA-7VT600 1394 256 SpecTek 333

Rekomendowane odpowiedzi

zmieniłem kompa i zamiast 2000+ wzialem 1400, bo sie ladnie kreci, ale nie wiem jak to zrobic na GA. Niby mam EasyTune4 b 03.080701, ale cholera nie wiem jak to podkrecic:

dram mi pokazuje ze mam 335; agp 67; pci 33

a po podniesieniu FSB z 134 (tak mam standardowo) na 166 (czyli 333) mam: 415, 83, 41

najbardziej niepokoi mnie pamiec, bo przeciez powinna dalej pracowac na 333 a nie na 415 !!!

i co ma zrobic aby mi to na 333 chodzilo???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrob to samo w biosie (133->166), a nie easy tune'm, bo dzielnik PCI zostaje taki sam jak byl i pamieci tez ida na 125% magistrali

tylko ustaw i biosie pamieci synchronicznie  z FSB

aha no wlasnie w biosie nie mam ustawienia fsb tak jest teraz niestety w gigabyte...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UPDATE

czytam wlasnie instrukcje do twojego mobo i tam jest wyraznie menu Frequency/Voltage control, wiec o co chodzi?

no wlasnie o to, ze dopiero teraz jest przydatne po update biosu (24.09.03) ustawilem tam czestotliwosc pamieci na 333, a procka na 165 (max) i guzik to dalo, bo pamiec dalej mam jako 208, a nie 166 :?: i co ja mam dalej poczac???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

drut mod sluzy do wymuszania pewnych ustawien procesora (mnoznik, domyslna czestotliwosc, napiecie) w miare niezaleznie od plyty, reszte szczegolow znajdziesz na gorze strony w przyklejonych topicach ("a jednak mnoznik > 12,5" na pewno a w innych chyba tez), albo wpisz w wyszukiwarke tweaka 'tbredtweak' i sobie sciagnij tenze programik....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...