Maszyna Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 zmieniłem kompa i zamiast 2000+ wzialem 1400, bo sie ladnie kreci, ale nie wiem jak to zrobic na GA. Niby mam EasyTune4 b 03.080701, ale cholera nie wiem jak to podkrecic: dram mi pokazuje ze mam 335; agp 67; pci 33 a po podniesieniu FSB z 134 (tak mam standardowo) na 166 (czyli 333) mam: 415, 83, 41 najbardziej niepokoi mnie pamiec, bo przeciez powinna dalej pracowac na 333 a nie na 415 !!! i co ma zrobic aby mi to na 333 chodzilo??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 zrob to samo w biosie (133->166), a nie easy tune'm, bo dzielnik PCI zostaje taki sam jak byl i pamieci tez ida na 125% magistrali tylko ustaw i biosie pamieci synchronicznie z FSB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maszyna Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 zrob to samo w biosie (133->166), a nie easy tune'm, bo dzielnik PCI zostaje taki sam jak byl i pamieci tez ida na 125% magistrali tylko ustaw i biosie pamieci synchronicznie z FSB aha no wlasnie w biosie nie mam ustawienia fsb tak jest teraz niestety w gigabyte... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 to zrob drut moda na domyslne FSB :) (a zworek nie ma?) to dziwna polityke gigabyte prowadzi.... UPDATE czytam wlasnie instrukcje do twojego mobo i tam jest wyraznie menu Frequency/Voltage control, wiec o co chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maszyna Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 UPDATE czytam wlasnie instrukcje do twojego mobo i tam jest wyraznie menu Frequency/Voltage control, wiec o co chodzi? no wlasnie o to, ze dopiero teraz jest przydatne po update biosu (24.09.03) ustawilem tam czestotliwosc pamieci na 333, a procka na 165 (max) i guzik to dalo, bo pamiec dalej mam jako 208, a nie 166 :?: i co ja mam dalej poczac??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 to drut mod na FSB.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maszyna Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 to drut mod na FSB....a co to jest... :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 drut mod sluzy do wymuszania pewnych ustawien procesora (mnoznik, domyslna czestotliwosc, napiecie) w miare niezaleznie od plyty, reszte szczegolow znajdziesz na gorze strony w przyklejonych topicach ("a jednak mnoznik > 12,5" na pewno a w innych chyba tez), albo wpisz w wyszukiwarke tweaka 'tbredtweak' i sobie sciagnij tenze programik.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...