Skocz do zawartości
daleth

hehe, musialem o tym napisac :)

Rekomendowane odpowiedzi

hmmmm, tak sobie przegladam forum i widze:

redhat, co instalowac.......

mandrake 9 +kde......

mandrake -> karta.....

mandrake 9.2.......

a mowia ze mandrake i redhat to najlatwiejsze dystrybucje  :o

Te dystrybucje są najpopularniejsze i nie ma sie co dziwić ze wiele osób ma jakieś problemy.

I co z tego ze te dystrybucje są najłatwiejsze. Przejdz sobie na oprogramowanie i zobacz ile problemów ludzie maja z windows, a przecież ten system jest wiele łatwiejszy w obsłudze od linuxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. Szczerze mówiąc - to nie wiem czy łatwiejszy. Łatwość ta wg. mnie raczej wynika ze sposobu w jaki microsoft nas wyuczył - ich stylu... Ale to już jest osobny temat ;]

A najsmieszniejsze jest to ze nawet bezwladnie klikajac w kolejne "OK" zawsze mozna cos zwalic :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no a ja sobie robie wlasne distro :)

nazwe go NeXLin narazie to wersja alpha 0.000001 :):)

aktualnie 4-te podejscie jest (2xgcc 1xglibc; bledy ktore pozniej wylazly :( )

a i instalator mam zamiar zrobic ala slackowy z rpm albo deb ale nad tym jeszcze pomysle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano wiem; 4 raz mecze kompilacje od poczatku (coby mi wreszcie gnome chodzil poprawnie; ostatnio nie dalo sie go w zaden sposob skompilowac, ale poza nim to gimp-fluxbox-X4.3.0.1-OOo chodzilo w 99% stable, dobrze ze boot-skryptow juz nie musze od nowa pisac :) )

PS a prawie wszystko skompilowane CFLAGS="-march=athlon-xp -O3 (...)" (tylko flagi default dla gcc,glibc,grub,binutils, i kilka innych) moze ucieszy posiadaczy tych milusich prockow

PS2 przydala by sie pomoc, moze ktos by kde wymeczyl dla tej distro, ofcoz jak juz podstawy beda w 99,9% stable :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi