Skocz do zawartości
Robertosgd

Partition Magic 8.0 BIG PROBLEM:(

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio chcialem powiekszyc jedna z 4 partycji na moim dysku, w tym celu urzylem wyzej wymienionego programy, jakze fajny i przyjemny programik............. zabralem z jedej partycji 4 gb chcac powiekszyc druga zrestartowal sie komputer a tu co patrze partycja ktora chcialem powiekszyc niepowiekszyla sie a z tej ktorej zabralem 4gb miejsce sie zmiejszylo to 4bg przepadlo, tym sposobem wogole z dysku 80gb zostalo mi 74.36 ludzie pomozcie co sie stalo dlaczego ten program zrobil takiego babola co mam teraz zrobic zeby to miejsce mi wrocilo? DZIEKUJE ZA POMOC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos zobiles nie tak, poniewaz operacja taka jest jak najbardziej mozliwa takze za pomoca tego programu. Jezeli brakuje miejsca, odpal program i sprawdz, czy nie pozostalo nieuzywane.

Poza tym pamietaj, ze dysk 80GB nie ma pelnych 80GB, tylko 77GB...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ani partition ani norton Uti. nie wykrywaja mi tej wolnej przestrzeni niewiem gdzie moze ona byc, ale proponujesz mi skasoac wsyztskie partycje i utworzyc je od nowa???? :( bo tego niestety niemoge zrobic mam zbyt wazne rzeczy na dysku a mam ich duzo i nikt mi ich nieprzechowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej ale przeciez to jest kompletny bezses , jak 2 gb moze sie poprostu rozplynac, przeciez to miejsce musi gdzies byc? skoro ta partycja ktora chcialem powiekszyc o 2gb sie niepowiekszyla to to 2gb z partycji ktorej zabralem powinno wrocic a nie zniknac gdzies w powietrzu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialem sobie tez zwiekszyc jedna partycje , ustawilem , zrobil wszysko ale teraz mam to nieaktywne miejsce.

jak scalic je z konkretna partycja ?

jak pisalem funkcją merge, chyba bo nie pamietam dokladnie, mozesz to posprawdzac poniewaz Partition Magic nie wykonuje zadnych operacji do momentu wcisniecia ACCEPT, a wiec mozesz zobaczyc jaki bedzie efekt dzialania opcji bez ryzyka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialem sobie tez zwiekszyc jedna partycje , ustawilem , zrobil wszysko ale teraz mam to nieaktywne miejsce.

jak scalic je z konkretna partycja ?

jak pisalem funkcją merge, chyba bo nie pamietam dokladnie, mozesz to posprawdzac poniewaz Partition Magic nie wykonuje zadnych operacji do momentu wcisniecia ACCEPT, a wiec mozesz zobaczyc jaki bedzie efekt dzialania opcji bez ryzyka

ok juz sobie poradzilem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie moge sie powstrzymac: :D:D

1) nie pisz duzymi literami :)

2) 4Mb mejl???? Kto slyszal aby slac bitmapy? (mi to zajelo 35kilo)

a teraz rysunki:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Ja uczciwie tam nic nie widze aby bylo zle. IMO nawet partycje sa sensownie podzielone.

Roznice pomiedzy podawaniem sa chyba spowodowane roznym sposobem zliczania miejsca na dysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no sorry, prykro mi ze niejestem takim znawca komputerow ja ty, czy naprawde kazdy musi wiedziec wszytsko i wszedzie i co ile musi zajmowac...., a apropo szkoda ze niepokazales odrazu innego zdjeci na ktorym jest pokazane ze mam 74GB w windowsie po podliczeniu tez jest 74 i tylko partition pokazuje 76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi