spoxxx Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 jak w temacie kompa mam skonfigurowanego teraz troche inaczej niz w podpisie a mianowicie fsb 175 i mnoznik 12 -- ale nie jestem pewiec co do napiec +12v --- 12,48 +5v ------ 5,107 +3.3v ------ 3,104 <------ to mnie martwi wlasnie czego dotyczy to napiecie ?? v core 1,70 v aha i mam otwarta bude temperatura 48 stopni i mam teraz 2100 mhz z athlona 1700 z gory dzieki za pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 3,3 to glownie grafa - masz gf4 wiec to przez to 12V za wysokie prawdopodobnie w wyniku za duzego poboru z linii 5V. Nie spotkalem sie jeszcze z tak niskim 3.3V - nie wiem czy to nie jest niebezpieczne, natomiast tak wysokie 12V to praktycznie norma na slabych zasilkach. - napisz co masz za pradownie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 3.3V bardzo niskie - bardzo źle.A czym mierzyłeś?Jak programem to można sobie o kanyt doopy rozbyc taki pomiar.Skołuj miernik i wtedy sprawdź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 z kazdym koljenym tematem o mierzeniu nopiec zaczynam sobvie zadawac pytanie .. co z tego jak zmierzyc napiecie na atx to bedzie napiecie jakie daje zasilacz .. w sumie "w wewnątrz" płyty głównej jest one chyba inaczej obciązone ... no chyba ze ja źle kombinuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 wow jaka szybka odpowiedz :) wlasnie tylko sie nie smiejcie bo zasilacz mam uwaga !! 235v jakas stara jak swiat wsumie mozliwe ze tak male napiecie jest dla grafy dlatego ze tak podkrecona ja mam ?? --- a napiecia mierzylem programem do plyty co mam asus probe i czy te napiecia moga byc jakies niebezpieczne dla kompa ?? wiem wiem hasla zmien zasilke bede bral chiftecha 360 ale to dopiero jakos za 2 miechy czy poki co to jest cos w tym niebezpiecznego takie pytanko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 bierz 420W z niebezpieczenstwem jest jak nie wiem z czym :) z lampa ktora jest zle przymocowana do sufitu - moze spac, a moze wisiec 20 lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...