Skocz do zawartości
sharki9

compaq AP 400 i plyta glowna

Rekomendowane odpowiedzi

mam amly problem potrzebuje pelnej specyfikacji tej plyty ale niestety nie umiem nigdzie w sieci znalezc chodzi mi dokladnie o to jakie procki moge tam wsadzic itp plyta jast dwuprocesorowa

mam jej oznaczenie compaq 317706-001

w sieci mi ja wyszukuje ale nic nie pisze na jej temat :(

jakby ktos znal jej specyfikacje albo by mu ie udalo cos znalezc to prosze napisac dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie wiesz moze gdzie moge dostac regulator napiecia CPU (VRM)do drugiego procesora ?? albo czy bedzie pasowal taki z pentium 200pro ktory na wyjsciu ma 3V a moj procek ma napiecie 2V bo na wejsciu oba maja takie same napiecia 5V/12V

to ze obsluzy 450 to juz sie przekonalem bo zworki przepiolem (na wiecej nie pisze jak zrobic idzie to jakos ominac ??) ale chcialem sie dowiedziec czy jest mozliwosc wpiecia mocniejszych oraz jaka wielkosc dyskow obsluguje, pod linuxem wyswietla mi takie cos 440BX/ZX/DX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale jest to chyba FAQ dla kilku modeli :(

Ustawienia Jumperow dla swojej plyty masz w tym drugim FAQ na stronie 3...

to pierwsze tez jest raczyj do mojego modelu

1) po pierwsze pisze na gorze wytluszczonym drukiem AP400 (a jest ich kilka modeli AP500 - dla prockow 500 itd ) wiec jakby bylo to dal innych to by napisali

2) a po drugie przy opisie wlasnie tych jumperkow w nawiasie widnieje numer ktory mam na gornej obudowie nie wiem czy to ma z tym zwiazek :) ale sadze ze tak 008130

wiec nietrace nadzieji pozdro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy jest mozliwe zeby w tym compacu nie chodzily inne ramy tylko firmowe compaq ?? zakupilem wczoraj ram dzisiaj paczka doszla wsadzilem i zima nawer niewystartowal :( wsadzam do innego kompa i wszystko bryka ??

jesli tak jest ze tylko firmowe ramy chodza to idzie to jakos ominac bo te rami ktore kupilem to sa nawet nawet microna z obsluga ECC :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, po prostu czasami tak jest ze starymi sprzetami. Na poprzednim komputerze (Acer) tez mialem podobny problem - niektore pamieci PC133 nie chcialy chodzic...

tylko ze ta pamiec chodzi na BX'ach jet to pc100

a w tych PDF wyczytalem przy bankach ze mozna wsadzac od 32-256 pc100 (registered) i obok P/N :) dlatego dla mnie to cos dzifne :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...