dymy Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 ..czy licencja na Win XP Pro pozwala na downgrade do nishshych wersji okien? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Nie licencja na to nie pozwala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 A ja słyszałem ze pozwala... :D Gdzieś na stronach MS o tym czytałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 zależy która - jeżeli masz box'a to możesz instalować wszystkie wcześniejsze wersje windowsów, jeżeli oem to nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Dla BOXa chyba tylko Win95 i Win98. Raptor, wszystkie wczesniejsze uwzglednialyby WinME, Win2000, a MS by chyba na to nie poszedl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Z licencją box to było cos własnie takiego ze pozwala na instalacje wczesniejszych wersji( ale chyba nie wszystkich). Wersja oem zabrania instalacji 2 wersji na jednym komputerze, nawet gdy na obie mamy licencje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Ooo ciekawy temacik. Czy jesli mam XP Pro PL BOX to moge legalnie smigać na innych okienkach ?? Czekam na dalsze relacje. PS Zaraz sprawdzimy czy win98se smignie na serialu z Xp :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 PS Zaraz sprawdzimy czy win98se smignie na serialu z Xp :D Raczej watpie... chodzi o licencje [PRAWO DO UZYWANIA] a nie serial... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 PS Zaraz sprawdzimy czy win98se smignie na serialu z Xp :D Raczej watpie... chodzi o licencje [PRAWO DO UZYWANIA] a nie serial... No ok rozumiem. Ale skoro mam prawo do używania to jak mam wyjaśnić ew. kontroli skąd mam nośnik i numer. Wyjaśnij bo moze ja źle interpretuje licencje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 No ok rozumiem. Ale skoro mam prawo do używania to jak mam wyjaśnić ew. kontroli skąd mam nośnik i numer. Wyjaśnij bo moze ja źle interpretuje licencje ..heh dobre pytanie :!: a ja chyba znalazlem cos na temat samej licencji. wyglada na to ze OEM Pro jednak pozwala na korzystanie z kazdej nishshej wersji okien. zreszta sami sprawdzcie http://www.microsoft.com/poland/windowsxp/...i/downgrade.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 dymy czyli miałem racje co do boxa bo na stronie której linka podałes pisze też o "dla licencji produktów paczkach detalicznych" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 dymy czyli miałem racje co do boxa bo na stronie której linka podałes pisze też o "dla licencji produktów paczkach detalicznych" :) ..noo wyglada na to ze jesli chodzi o inne wersje to ma to sens dla boxow ale Pro moze byc OEM :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Zatwierdzone poprzednie wersje systemów operacyjnych Microsoft, które mogą być używane w ramach ?downgrade? dla Microsoft Windows XP Professional, to tylko i wyłącznie Microsoft? Windows? 2000 Professional, Microsoft Windows NT Workstation? 4.0 oraz Microsoft Windows 98 (Wydanie Drugie). Jeśli użytkownik końcowy zdecyduje się na skorzystanie z prawa do downgrade, obowiązuje znajdująca się w Umowie Licencyjnej Użytkownika Końcowego dla Windows XP klauzula, według której ani firma Microsoft, ani Producent nie jest zobowiązany do dostarczenia użytkownikowi końcowemu nośników z poprzednimi wersjami oprogramowania. Użytkownik musi posiadać legalny nośnik z wybraną wersją systemu oraz klucz produktu. Użytkowniknie nie może jednocześnie korzystać ze niższej wersji systemu (po instalacji) oraz z systemu Windows XP Professional. Użytkownicy mogą ponownie zainstalować system Windows XP Professional w dowolnym momencie, pod warunkiem, że zainstalowana wcześniejsza wersja systemu została usunięta z komputera, a system Windows XP Professional zostanie ponownie zainstalowany na tym samym komputerze. Aby uaktywnić produkt, użytkownik będzie musiał wprowadzić klucz produktu Windows XP Professional, który znajduje się na Certyfikacie Autentyczności (COA) ? naklejka na komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 ..a czy licencja na okna jest miedzynarodowa? jak wyglada sprawa okien przywiezionych zza oceanu? wogole ktos sie wie w jakiej cenie mozna tam nabyc winde? jakis linki do porownania cen? ma to sens? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Użytkownik musi posiadać legalny nośnik z wybraną wersją systemu oraz klucz produktu. To o kant d*** potłuc cała tą licencje. Skoro mam legalny nośnik z legalnym serialem to po kiego grzyba mi ichniejszy rewelacyjny system licencjonowania.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 hmmm. nikt nie wie jak sie ma sprawa okien z usa? bo slyszalem ze jest jakis patentowy problem z wywozeniem chyba MSIE z ziemi wója Sama.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...