Skocz do zawartości
dymy

Windows XP Pro - licencja

Rekomendowane odpowiedzi

PS Zaraz sprawdzimy czy win98se smignie na serialu z Xp :D

Raczej watpie... chodzi o licencje [PRAWO DO UZYWANIA] a nie serial...

No ok rozumiem. Ale skoro mam prawo do używania to jak mam wyjaśnić ew. kontroli skąd mam nośnik i numer.

Wyjaśnij bo moze ja źle interpretuje licencje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ok rozumiem. Ale skoro mam prawo do używania to jak mam wyjaśnić ew. kontroli skąd mam nośnik i numer. 

Wyjaśnij bo moze ja źle interpretuje licencje

..heh dobre pytanie :!: a ja chyba znalazlem cos na temat samej licencji. wyglada na to ze OEM Pro jednak pozwala na korzystanie z kazdej nishshej wersji okien. zreszta sami sprawdzcie http://www.microsoft.com/poland/windowsxp/...i/downgrade.asp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatwierdzone poprzednie wersje systemów operacyjnych Microsoft, które mogą być używane w ramach ?downgrade? dla Microsoft Windows XP Professional, to tylko i wyłącznie Microsoft? Windows? 2000 Professional, Microsoft Windows NT Workstation? 4.0 oraz Microsoft Windows 98 (Wydanie Drugie).

Jeśli użytkownik końcowy zdecyduje się na skorzystanie z prawa do downgrade, obowiązuje znajdująca się w Umowie Licencyjnej Użytkownika Końcowego dla Windows XP klauzula, według której ani firma Microsoft, ani Producent nie jest zobowiązany do dostarczenia użytkownikowi końcowemu nośników z poprzednimi wersjami oprogramowania. Użytkownik musi posiadać legalny nośnik z wybraną wersją systemu oraz klucz produktu.

Użytkowniknie nie może jednocześnie korzystać ze niższej wersji systemu (po instalacji) oraz z systemu Windows XP Professional.

Użytkownicy mogą ponownie zainstalować system Windows XP Professional w dowolnym momencie, pod warunkiem, że zainstalowana wcześniejsza wersja systemu została usunięta z komputera, a system Windows XP Professional zostanie ponownie zainstalowany na tym samym komputerze. Aby uaktywnić produkt, użytkownik będzie musiał wprowadzić klucz produktu Windows XP Professional, który znajduje się na Certyfikacie Autentyczności (COA) ? naklejka na komputerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użytkownik musi posiadać legalny nośnik z wybraną wersją systemu oraz klucz produktu.

To o kant d*** potłuc cała tą licencje. Skoro mam legalny nośnik z legalnym serialem to po kiego grzyba mi ichniejszy rewelacyjny system licencjonowania....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi