yar68 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Witam wszystkich Mam połączenie z internetem 128kb/s poprzez sieć telewizji kablowej (modem kablowy Motorola SB4200) i dynamiczny IP. jestem za firewallem (NAT-em lub Routerem) - (czerwony IP w nawiasie) Jak przyspieszyć download ?!? 1. Co mogę sam zrobić? (firewall XP-kowy wyłączyłem, coś z modemem?) 2. O co mogę poprosić admina? (o stały IP?, otworzenie, odblokowanie portów?, ściągnięcie firewala?) 3. Jeżeli admin na nic się nie zgodzi - co mi pozostaje? (tunelowanie?, co to jest forwarding portów?) Z góry dziękuję za każdą fachową radę, sugestię czy linki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 wybacz ale Twoje niecne postepki by zyskac czesc lacza na ktore wieksza grupa uzytkownikow sie sklada ja nazywam zlodziejstwem i jako (przestepstwo)figuruje taki czyn w kodeksie postepowania karnego mam takze nadzieje ze niedlugo pojawia sie doksztalceni radcy prawni zajmujacy sie sciaganiem takich wlasnie osob. Jak lubisz sciagaci serce Cie boli ze "marnuja" sie miliony mp3 i filmow czy gier.ewntualnie programow ktore moglbys zassac za pomoca internetu to nic prosztszego Ci nie pozostaje jak doksztalcic sie i zarobic sobie na lacze 2mb z polpaku np a nie swoja wiedze wykozystywac w zlym kierunku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 wybacz ale Twoje niecne postepki by zyskac czesc lacza na ktore wieksza grupa uzytkownikow sie sklada ja nazywam zlodziejstwem i jako (przestepstwo)figuruje taki czyn w kodeksie postepowania karnego mam takze nadzieje ze niedlugo pojawia sie doksztalceni radcy prawni zajmujacy sie sciaganiem takich wlasnie osob. płace za 16kB/s - wykorzystuje 1,5 do 6kB/s chyba coś ci się po.eba.o (nie odpowiadaj tu -jak masz wąty puść na priva) proszę o konkretne odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 rzeczywiscie przepraszam Cie masz racje wydaje mi sie ze tunelowanie jesli adnim zablokowal porty p2p Ci pozostaje o ile sie z nim nie dogadasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Oczywiscie admin bez najmniejszego problemu polapie sie. Mam nadzieje nastapi zasluzona kara pozdrawiam :)))))))). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 rzeczywiscie przepraszam Cie masz racje wydaje mi sie ze tunelowanie jesli adnim zablokowal porty p2p Ci pozostaje o ile sie z nim nie dogadasz admin nie zablokował mi portów (nie wiem skąd to wywnioskowałeś) problem tkwi w tym, że 2 kompy z wewnętrznymi IP (prywatnymi) nie "dogadają się" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 zadzon do admina z kablowki i sie spytaj co i jak co do tunelowania tego netu 2mb/s, lepiej nie proboj, bo to latwo wykryc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 zadzon do admina z kablowki i sie spytaj co i jak co do tunelowania tego netu 2mb/s, lepiej nie proboj, bo to latwo wykryc :P dzięki noose za radę ten 2mb/s chyba sobie odpuszczę, ale domowy ni grzyba obawiam się jednak, że jak admin okaże się .ujem to mi poblokuje porty - nie za bardzo wiem co mu powiedzieć (że gry on-line mi nie chodzą?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 masz w umowie, ze nie wolno Ci korzystac z p2p :?: jezeli nie to moze Ci naskoczyc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 A kto powiedział, że jest gwarantowane 128kbps. To jest maks jaki możesz wyciągnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...