woyboy Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Kto posiada Neca FE-770? Proszę o wasze opinie - za i przeciw. Czy to dobry zakup za 620 zł. Czy kineskop ClearFLat (naturalnie płaski jak piszą na stronach Neca) jest naprawdę płaski, czy tylko "oblewany". Monitor ma mi posłużuć góra 2 lata, później przesiądę się na LCD, w związku z czym nie chcę wydać więcej niż 650 zł. Wiem że Dimondtrony są lepsze, ale cena też. Pozdrawaim! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 posiadam taki monitor zalety to: -Super wyglad - ładne kolorki - dość dobra ostrośc - 3 letnia gwarancja w systemie dor WADY. -Kiepska geometria - Efekt pompowania obrazu -lekko nieostre rogi Ekran wydaje się być nadlewany. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 WADY: - Ekran nie jest płaski, tylko jak to ująłeś "nedlewany" Co nie przeszkadza w odbieraniu go jako płaski przy patrzeniu na wprost. - Plamka na rogach więkasza->efekt: istotnie nieco rozmazany obraz w rogach. - Zdaje się że dosyć duży odsetek egzemplarzy z wadliwą geometrią, ja miałem w domu 4 sztuki, nim się zdecydowałem. - Nie do końca przemyślane rozmieszczenie przycisków regulacji. - Dziurki i wgłębienia w topie obudowy łapią kurz i ciężko go z tamtąd usunąć ZALETY: - Jak na tani monitor, rewelacyjny kontrast i ładne kolory - Stosunkowo małe pudło - Jak dla mnie śliczny design, zwłaszcza wersja "black" - Fajne oprogramowanie NaviSet (regulacja parametrów monitora z poziomu zakładki "ekran") - Proste OSD, łatwa nawigacja. - Dobre ekranowanie, stosunkowo mała wrażliwość na pole magnetyczne obok (głośniki, transformator w lampce 12V) Reasumując- dobry zakup w tej cenie, ale nie oczekuj cudów. 1024x768@85Hz to optymalna rozdzielczość, brak efektu mory, migotanie dla mnie niewidoczne- siedziałem na nim i po 12h na dobę. 1152x864@75Hz obraz już średni, nieostry i mora nie do wyregulowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...