Skocz do zawartości
adrianek317

Ciagle restarty ? Zasilka , czy plyta ?

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem wiem szukaj szukaj , ale nie znajduje konkretnych odp. a wiec pytam : Co moze powodowac na moim kompie ciagle restarty ? Dodam ze mam konfiga : Athlon 2000+ Xp ( Palomino ) Ecs K7S5AL z nowym biosem z chepoo 256 MB RAM ddr 266 CL 2.5 Elixirki Hdd 80GB SEGATE BARACUDA 7200 grafa GF4 MX440 64MB DDR no i zasilacz CODEGEN 300W juz majacy pare dobrych lat ! I tak przejde do sedna sprawy , gdy komp pracuje na nominalnych wartosciach ( czyli 133/133 FSB co daje Athlon 2000+ czyli 1.67GHZ i pamiatki na 266 Mhz komp po jakims czasie pracy restartuje sie .. :/ ) gdy przestawie FSB na 124/124 czyli na Athlon 1800+ dziala dobrze i bez restartow i zwisow ! Czyli co jest nie tak ? Plyta chyba nie bo mam biosik z 2003 najnowszy , wydaje mi sie iz to zasilka ktora juz nie wyrabia na 2000+ ( zwlaszcza ze to palomino :/ ) prosze o pomoc !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec juz mialem trzy biosiki , ze stronki producenta czyli oficjalny biosik no i dwa z cheepo ( 2002 i 2003 obecnie :) ) problem sie powtarza ,niestety komp nie wyrabia :/ , a wiec ponawiam pytanko co to moze byc ? Ja stawiam na zasilacz ( tylko wymienie i dalej tak bedzie :/ )

ps . ----> Jaki polecacie zasilacz ? Wiem kazdy napisze ze Chieftec,Enlight sa najlepsze ! Chodzi mi o cos w miare taniego a co pociagnie tego kompa i bedzie stabilny ? Moja propozycja to ModeCom 350W PFC ATX co o nim sadzicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to 99% zasilacz jak ma pare lat to juz kicha z niego (jeszcze gorsza niz byla na poczatku:) tez mialem na codegenie i 2000+ (ale juz 0.13) zwiechy, po wymianie na noname350 :oops: jest mniej wiecej spoko (ale jak 2 tyg temu podkrecilem proca to bylo spoko a juz dzisiaj znowu objawy jakby zasilacz - napiecia sie zaczely wachac - ale nie martwie sie - fortron 300w juz w drodze 8) wiec zmieniaj zasilacz i potem lukaj czy stabilne ! modecom chyba spoko chociaz niech lepiej sie sami userzy wypowiedza, ja tam bym chcial modecoma fsp350 ale to droga zabawka ... wiec kupuje fortrona na allegro (tobie tez radze luknac na aukcje uzytkowinka Haszyd - z tego co wyczytalem to on ma spoko zasilacze - poserwisowe, ale spoko :D ) aaa i jak chcesz sie wiecej dowiedziec na temat tych fortronow i modecoma to uzyj szukaj :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...