Skocz do zawartości
Gość Fadaykin

Microsoft Internet Explorer - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni przy przeglądaniu różnych stron (w tym forum tweak.pl) zauważyłem, że strasznie wolno "chodzi" mi większość oglądanych sajtów. Nie mam pojęcia jaka jest tego przyczyna. Wiem napewno, że nie programy, z których korzystam podczas surfowania (dzieje się tak nawet bez żadnego właczonego progz'a). Zanotowałem jedno spostrzeżenie... :) Kiedy najezdżam kursorem na link albo przesuwam suwak strony IEXPLORE.EXE w procesach gwaltownie wzrasta do 80-99 CPU, a czasami bywa tak że sama włączona strona - IEXPLORE.EXE - 99 CPU. Co się dzieje? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec widocznie cos poszlo nie tak, zainstaluj sobie antywira, cos musi jeszcze bruzdzic

cytat z innego forum

1.

jak sobie poradzic z TROJAN.STARTPAGE.Y

mks wykrył trojan.loader; trojan.startpage.y; trojan.hardcore. Jak się ich pozbyć, co one powodują? czy problemy z przeglądaniem stron moga być z nimi związane? scoll nie przesuwa płynnie strony tylko tak jakby ja przenosil. przeinstalowalem ie 6.0 nie pomoglo. (mam win98) P O M O C Y !!!!!!!!!

2.

http://www.f-secure.com/v-descs/cardown.shtml

startpage.y - jest instalowany w systemie poprzez applet java zwany cardown (albo Java/Cardown.A, TrojanDownloader.Java.DummyMod); trojan ściaga plik bootconf.exe do katalogu c:windows i modyfikuje rejestr, żeby uruchamiac się w autostarcie, powuje następujące zmiany w rejestrze: 

"Added registry keys: 

SoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunInternat Conf 

Removed registry keys: 

SoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerReconfLast 

SoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvancedStartConfCnt " 

usuwanie trojana: 

uruchom komputer w trybie awaryjnym, wyczyść rejestr, przeskanuj i wywal pliki trojana 

usuwanie cardown.a : 

zainstaluj łatkę - naprawiającą błąd w Virtual Java Machine, usuń pliki tymczasowe internetowe wyczyść cache przeglądarki 

przywróć swoją stronę startową w przeglądarce

w razie niejasności zajrzyj pd link do f-secure, który podałem wyżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi