Skocz do zawartości
piotr.y

PoczÄ…tki mojej budy

Rekomendowane odpowiedzi

A najlepiej pogrzebać w piwnicach, lochach, kazamatach i wieżach w poszukiwaniu starego sprzętu audio. Często mają ciekawe patenty, o detalach w rodzaju aluminiowych gałek nie wspominając.

Paprotek, światło mych oczu, ja dalej nie kminię, czym cię tak urzekły "wymiary tych budek"? Za duże? Za małe?

Nawiasem mówiąc mam już syskie ścianki do mojej kanapki, dzisiaj rzezałem ostatnie dwie. Teraz "tylko" dziury 80x80 na wiatraki, podłużne otwory na flopa, karty i porty, figlarną szparkę na zasilanie i plebejskie okrągłe dziurki na przyciski. No i mocowanie tego wszystkiego, na szczęście mam Calgo... tfu, gwintownicę 3 mm i wiaderko śrubek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie gałek do potencjometrów to jestem w stanie wykonać komuś takowe ze stali chromo-niklowej i opcjonalnie do tego taką tulejkę z plexi w którą wkądasz od drugiej strony diody i masz świecący pasek dookoła gałki - zaintereowanych proszę na gg: 4855912 maił: mrozrobert@o2.pl lub private message

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem z gałkami do pot jest taki że jak chcesz 3 sztukiidentyczne to nie znajdziesz (no najwyżej 2 identyczne) wiec trza nowe kupować a to też trudne bo drogich rzeczy nikt nie kupuje wiec i nikt nie chce sprzedawać :(

Ke? Któryś z nas wypił za dużo albo za mało, bo nie kminię - z czego wnioskujesz, Watsonie, o niemożności znalezienia trzech identycznych gałek?

Drogich nikt nie kupuje? Tuszę litościwie, żeś niefortunnie zdanie sformułował. Moja nomen omlet droga, pódziże kiedyś do sklepu z częściami elektronicznymi (ale prawdziwego, a nie takiego straganu z diodami, kitami AVT i pilotami jak np. u mnie we wsi) i spytaj o ładne, fąfastyczne gałki do potencjometrów, ewentualnie postaraj się o katalog ELFY albo TME i stamtąd zamów (najlepiej takie czary wychodzą jeśli zamówi ci to znajomek z firmy parającej się takimi hopsztosami - firmy zamawiające na sześciocyfrowe kwoty mają jakieś tam upusty, rabaty i perwersje z VATem).

Jak czegoś w googlach nie ma to nie znaczy, że to nie istnieje :>

Takiej na ten przykład maszyny Sunday M3000 Duplex też nie mogłem znaleźć, a jest niepodważalnie z całą swoją 9 metrową wysokością, setkami ton żelastwa i kilometrami kabulków, w układaniu których będę miał niewątpliwy zaszczyt uczestniczyć, że się narcystycznie pochwa-lę.

---linia cięcia---

Na Trygława i Swarożyca, cóż zdrożnego jest w słowie "du.plex", że mię ciachem forum częstuje? To naprawdę żadne zboczenie, oznacza po prostu "podwójny", bodajże z łaciny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zapowiada sie bardzo ciekawie :D

Paprotek: Zaraz zmierze wymiary mojej budy :D : 85(wysokość)x38(długość)x20(szerokość) Pisze tak zeby nei bylo niejasnosci :P

Piotr.y : Zycze powodzenia!!! A tak wogole to mozesz zmienic kolor podpisu bo troszke za jasny i daje po oczach :D ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jonas:

z tymi gałkami to chodziło mi że nie da rady załatwić z odzysku takich jakie chcę,

szukałem już na giełdzie i w sklepie na powstańców (taki właśnie z odzysku) i nie znalazłem

oczywiście były pojedyncze sztuki ładnych pokreteł ale ja potrzebowałem czy (czyt. 3) wiec z odzyskiem nie dało rady

wiec zostały mi sklepty i na tme i w elfie som takie ale cena zabija a w dodatku w sklepie tme nie ma obrazków do wszytkich więc nie wiedziałem co mi te kolesie przyślą postawiłem na cyfronike na takie ładne z zew. alu a w środku plastyk i mam i jestem zadowolony bo cena z watem mniejsza 2 razy aniżeli ta bez 22% w TME albo w ELFI'e

ps. dziwna rzecz mi sie zdarzyła jak sprawdzałem zamówienie w tme. mianowicie: po zalogowaniu do sklepu wchodze i robię próbne zamówienie aby sprawdzić ile cały sprzęt bedzie mnie kosztował razem z przesyłką więc sprawdzam (zakładając przesyłke pocztą) wychodzi troszkie za dużo więc rezygnuje z zakupów. A tu nie stad ni zowąd pojawia się paczka z TME do mnie i to na dodatek kurjerem na poczatku nie wiedziałem od kogo to bo firma na adresie nadawcy z nazwy inna ale zczaiłem pudełko i się rozjaśniło. Kolesiowi co to przyniósł podziękowałem bo czegoś co nie zamawiam nie kcę. Do dziś nic z tme nie dostałem znaczy żadnych tłumaczeń i zapytania o zwrot przesyłki to myślę że zrozumieli swój błąd.

to by było na tyle :) siem troszkie rozpisałem w offtopiku :P

moderatorze przepraszam

piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi