ExodusXXL Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Własnie ale czemu tylko Athlon XP 1600+.Po złączeniu L2 otrzymałem z Durona 1400- Athlona XP 1600+ na płycie shuttle AK32A było wszystko oki czyli jak podnosiłem mnożnik lub FSB Athlon stawał sie w miare pdnoszenia podkręcony czyli Athlon XP 1700+ 1800+ 2000+ itd.. ale zmieniłem płyte na Asusa A7V8X i kicha co bym nie robił ciągle jest tylko , powtażam tylko Athlonem 1600+ , oczywiście MHz sie zmienia ale jak Athlon XP 1600+ moze pracować na czestotliwosci 1774 MHZ?? Hmmm..? i Tearz mam pytanko czy ta płyta nie rozpoznaje procka ? czy ustawila mu w jakis sposób stały współczunnik Athlona XP1600+ i jak bym nawet podkręcił go do 2.0 GHz to i tak bedzie czytany jako Athlon 1600+ a nie na przykład 2600+ lub cos podobonego , Dodam iz zawsze jak sprawdzam Procka czy w AIDa32 czy sandrze to pokazuje mi Athlon XP1600+ (1740 Mhz) lub Mhz wyzej ale te 1600+ jest ciagle takie same , jezeli wiecie co jest grane lub mieliscie podobne przejscia pomóżcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rydzio Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Pamiętam, że było o tym w innym wątku. Ta płyta tak po prostu ma. Jest to normalne i raczej nie da się z tym nic zrobić. Ale ja bym się tym nie przejmował. Pytanko: Czy proc jest w pełni stabilny po tej modyfikacji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 olej to liczy sie to że proc ma wydajność np xp 2100+ a to że sobiepisze inaczej to rybka na to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Kurcze szukam ,szukam i nie moge znalezdz nigdzie co jest grane moze znajdzie sie ktos kto sobie z tym poradził ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Kurcze szukam ,szukam i nie moge znalezdz nigdzie co jest grane moze znajdzie sie ktos kto sobie z tym poradził ? przeciez wyzej pisali ze to jest nie istotne , a tak poza nawiasem mi wyswiletla ze mam 134Mhz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Kurcze szukam ,szukam i nie moge znalezdz nigdzie co jest grane moze znajdzie sie ktos kto sobie z tym poradził ?Z tego co się orientuję mają tak wszystkie Asusy, zawsze pokazują nominalną wartość proca czyli np. u ciebie 1600+ co nie znaczy, że proc się nie podkręca. Tak jak wyżej radzili olej to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Właśnie gadałem z kolesiami co mają te płyty dokładnie z trzema a u jednego byłem w domu :( jeżeli wieżyć w ich słowa i w to co widziałem to u nich jest normalnie u 3 z athlonami XP a u tego co byłem to duronik 1600 szedł na Athlona 2400+ ze szok u mnie nawet WindowsXP PRO widzi go jako 1600+ ale oki nie przejmuje sie moze ktoś to wyjasni kiedys dzieki i pozdrawiam (chociaz dalsze rady mile widziane :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 hm... moze sprobuj sciagnac najnowsza wersje biosa. moze pomoze a moze nie ale mysle ze sprobowac warto jesli nie masz najnowszej ver. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 mam Bios 1006 jest nowsza wersja ale ona stabilizuje RAM czy coś w tym rodzaju mi nie pomoże napewno ale dzieki:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buszi Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 kupiłem niedawno tą płytę i po podkręceniu Duron 1.4 na 1.87 pokazuje ustawienia O/C a nie standardowe. mam bios 1006 i z tego co wiem to od tej właśnie wersją są poprawnie rozpoznawane nowe Durnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...