Skocz do zawartości
ExodusXXL

Duron 1400/Athlon XP 1600+..??

Rekomendowane odpowiedzi

Własnie ale czemu tylko Athlon XP 1600+.Po złączeniu L2 otrzymałem z Durona 1400- Athlona XP 1600+ na płycie shuttle AK32A było wszystko oki czyli jak podnosiłem mnożnik lub FSB Athlon stawał sie w miare pdnoszenia podkręcony czyli Athlon XP 1700+ 1800+ 2000+ itd.. ale zmieniłem płyte na Asusa A7V8X i kicha co bym nie robił ciągle jest tylko , powtażam tylko Athlonem 1600+ , oczywiście MHz sie zmienia ale jak Athlon XP 1600+ moze pracować na czestotliwosci 1774 MHZ?? Hmmm..? i Tearz mam pytanko czy ta płyta nie rozpoznaje procka ? czy ustawila mu w jakis sposób stały współczunnik Athlona XP1600+ i jak bym nawet podkręcił go do 2.0 GHz to i tak bedzie czytany jako Athlon 1600+ a nie na przykład 2600+ lub cos podobonego , Dodam iz zawsze jak sprawdzam Procka czy w AIDa32 czy sandrze to pokazuje mi Athlon XP1600+ (1740 Mhz) lub Mhz wyzej ale te 1600+ jest ciagle takie same , jezeli wiecie co jest grane lub mieliscie podobne przejscia pomóżcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze szukam ,szukam i nie moge znalezdz nigdzie co jest grane moze znajdzie sie ktos kto sobie z tym poradził ?

Z tego co się orientuję mają tak wszystkie Asusy, zawsze pokazują nominalną wartość proca czyli np. u ciebie 1600+ co nie znaczy, że proc się nie podkręca. Tak jak wyżej radzili olej to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie gadałem z kolesiami co mają te płyty dokładnie z trzema a u jednego byłem w domu :( jeżeli wieżyć w ich słowa i w to co widziałem to u nich jest normalnie u 3 z athlonami XP a u tego co byłem to duronik 1600 szedł na Athlona 2400+ ze szok u mnie nawet WindowsXP PRO widzi go jako 1600+ ale oki nie przejmuje sie moze ktoś to wyjasni kiedys dzieki i pozdrawiam (chociaz dalsze rady mile widziane :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...