Skocz do zawartości
Neo_x

Sony Ericsson T310.. jak zgrac fotki do kompa?? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka.... od niedawna posiadam SE t310 :) powiedzcie mi teraz... czym zgrac fotki z komorki do koma... nie mowiac o czyms takim jak wgrac za pomoca kabla nowe motywy, tapety i dzwoniki :)

thx:)

pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupujesz idrę na allegro lub sam robisz i podłączasz do kompa, no i potem zgrywasz. Jak robisz zdjęcia cyfrakiem to pamiętaj iż najpierw musisz je do komórki zgrać, potem odłączyć cyfraka i dopiero do kompa. Z powrotem (np. tapety) możesz robić to samo. Jak nagrasz dzwięk to możesz go też do kompa wrzucić i potem z formatu amr na np. wav odpowiednim programikiem przekonwertować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najwygodniej kupic irde. irdą mozna przenosic wszystko (z wyjatkem gier) w obie strony.

przy pomocy kabelka nie zrzucisz zdjec z telefonu do kompa, ale mozesz wrzucac co chcesz do telefonu.

Zalezy jaki telefon.

Kobitka ma samsunga V200 i wszystko idzie przez kabelek. W jedna i w druga strone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde powiedzcie mi bo mam problem

t610 + IRDA + winda 2k

jak nie mam w sys nic na temat irdy wlaczam idre w kom nom nastepuje instalowanie modemu t610 i dziala - ale po paru restartach windy juz kupa - nie moze sie komp komunikowac z t610 mimo iz stery juz sie zainstalowaly

u brata na WINXP wszysko chodzi caly czas...

:(

moze jakies rady???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy jaki telefon. 

Kobitka ma samsunga V200 i wszystko idzie przez kabelek. W jedna i w druga strone.

a czytac umiemy ?? rzuc okiem na temat tego wątku...

Umiemy jeszcze ;) Ale myslalem ze akurat w tej wypowiedzi chodzi Ci o wszystkie telefony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w przypadku t310 i t68 jest identycznie - fotki wysylasz z telefonu w odpowiednim menu.

genghiskhan - jesli masz problemy z irda, to sie na bluetootha przesiadz. adaptery bt-usb mozna kupic juz od 100 zl, a komfort uzytkowania 100x lepszy niz w przypadku irdy. nawet nie musisz telefonu z kieszeni wyciagac :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co jak chce wyslac zdjecie z kompa do phona, czy tez naprzyklad motyw, dzwiek?? :)

ja do wszystkieog uzywam irdy, dziala w obie strony wysylanie wszystkiego (z wyjatkiem gier).

aha.. i jeszcze jedno.. jak usunac dzwieki, obrazki i motywy wstepnie zdefiniowane?? bo te goowna zajmuja mi 500 kb

standardowo sie nie da. ale sa sposoby mniej standardowe (tzw trick 12 sekund). problem polega na tym ze potem t3x0 moga (ale nie musza) sie dziwnie zachowywac.

Works on T300 (tested myself) And is claimed to work on the t68i dont quote me on anyother fones and dont hold me responsible if it goes wrong.  

The following may be dangerous for your phone im not sure, this technique work extremely well for me and allowed me approx 625kb of free space compared to the 275kb i had before. It removes the following features: Network customisations (for example on my phone it had a T-Zone icon instead of the normal wap icon and T mobile start up and shut down logos instead of sony ericson ones.) it also removes preinstalled themes and images and sounds which also take up a lot of space, but deleting them normally either doesnt free up space or takes too much time or just isnt possible. Heres how todo.  

1) goto settings -> master reset -> reset all, it will then ask you to enter your security code. as you finish entering the code count 12 - 13 seconds (12.5 secs exact) for best effects.  

2) when you get to 12 - 13 seconds remove the battery quickly and then wait 30 seconds.  

It is important the battery is removed on 13.  

When i tried this at first went to 13 seconds but it didnt remove the tmobile icons and one of the tmobile logos, however on a 2nd attemt i accidentally removed at approx 10seconds which removed all the tmobile stuff and all themes everything there was more free space.  

3) replace battery and allow for reboot, may take upto 60seconds this time  

warning i dont kno if you can damage your phone doing this i suspect it may be possible to prevent the firmware from reloading if the is a bootsector which is not installed because the battery is removed to soon, this is a concern i had but im not sure how the T300 is built so i cant be sure if that idea is correct maybe someone else might kno

ja chce sprobowac inaczej, oddam mojego do serwisu (chce zeby wrzucili mi soft R3B006 - z kalendarzem) i poprosze ich o wyrzucenie tych durnych gier i obrazkow... moze przejdzie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi