Nyny Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Witam. Kupilem dzisiaj cooler Zalman 6000A AlCu. Ten taki smiszny chyba kazdy wie o co mi chodzi. Wszyscy pozytywnie wypowiadali sie na temat tego urzadzenia ciche wydajne no i bardzo niska temperatura. Zamontowalem to do kompa a tu temperatura w stresie nawet 60 stopni. To o 10 wiecej nize na moim starym spire big rock. Blagam pomozcie bo jutro to cos ma chlodzic bartona 2500+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Wszystko dobrze pomontowane? Ten wentylator na ramieniu dmucha na radiator czy wyciaga powietrze. Lepiej jak dmucha (Zalman zaleca, by wyciagal) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzuby Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 hmmm widze tylko dwa mozliwe powody: po pierwsze cooler moze zle dolegac do procka a po durgie moze masz slaba wentylacje w obudowie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Cyrkulacja w obudowie jest bardzo dobra. 2 wiatraki sytemowe. Wczesniej tak jak wspominalem temeratura 55stopnie max. Teraz zapuściłem quaka na 10 minut przychodze i patrze 70 stopni no to tu juz jest cos nie tak. Co prawda zamontowalem ten cooler na białej zwyklej pascie i tak na fasta ale nie wierze ze to ma az taki wplyw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Zamontuj dokladnie i na srebrnej pascie (jak masz) i powiedz jak wtedy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 czytalem komentarze posiadaczy tego cuda i niektorzy nawet na xp 2600+ osiagaja 45 stopni a ja na 1.8+ 70 to co jestt??? Zaraz sprawdze czy go dobrze zamontowalem, zostala mi jeszcze resztka srebrnej pasty wiec moze cos z tego bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 no i sprawa sie wyjasnila. Cooler nie stykal sie dobrze z prockiem bo dalem za malo pasty. Teraz zarzucilem srebrenj i mam 42 stopnie max:D Dzieki chlopaki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 ty masz 42*C na 1800+ w stresie 8O ja na 1700@2400+ mam 45 max load na boxowym coolerku... A mobo mamy to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 no i sprawa sie wyjasnila. Cooler nie stykal sie dobrze z prockiem bo dalem za malo pasty. Teraz zarzucilem srebrenj i mam 42 stopnie max:D Dzieki chlopaki za pomoc Next time be more careful. I pamietaj: coolera nie montuje sie ani na chybcika ani po pijaku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 ty masz 42*C na 1800+ w stresie 8O ja na 1700@2400+ mam 45 max load na boxowym coolerku... A mobo mamy to samo z niska tewmperatura to ja zawsze mialem klopot:D a tak na serio to niewiem czego to wina moze mam jakas trefna bude co prawda 2 wiatraki systemowe wlanczam ale tylko jak sie robi goraco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 ...Kupilem dzisiaj cooler Zalman 6000A AlCu. ... ciche wydajne no i bardzo niska temperatura... czy dobrze widze :?: jezeli tak (nie wstukales przypadkiem 6 zamiast 7) to masz pecha bo to jest albo/albo: - ciche i tak sobie wydajne (tryb Silent) - glosne i w miare wydajne (tryb Normal) wymien na CNPS7000A-AlCu (o ile masz te 4 dzurki kolo Socketa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 ...Kupilem dzisiaj cooler Zalman 6000A AlCu. ... ciche wydajne no i bardzo niska temperatura... czy dobrze widze :?: jezeli tak (nie wstukales przypadkiem 6 zamiast 7) to masz pecha bo to jest albo/albo: - ciche i tak sobie wydajne (tryb Silent) - glosne i w miare wydajne (tryb Normal) wymien na CNPS7 ze w normalu to jest glosne to nie powiem bo kompa ledwo slysze. Chyba sie juz przyzwyczailem do wycia 4 wentyli w kompie i teraz moje ucho odpoczywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...