Skocz do zawartości
simonis

obudowa-porada

Rekomendowane odpowiedzi

Co do codegena nie moge sie nie zgodzic ze to mimo wszystko shit

Skladalem ludziom na codeshitach i tracerach kompy i niestety te obudowy nie sa nawet poprawne - stelaz jest zrobiony z metalowej plasteliny niektore kanty takie ze sie ogolic mozna, problemy ze spasowaniem kart rozszerzen, zle spasowane plastiki to tylko czesc minusow

Tracer - nie używam (szkoda zdrowia). Codegen - to zależy które modele i gdzie kupowane. Nie, bronił firmy nie będę - parę sztuk widziałem koszmarnie wykonanych. Ale to było kilka na XXX, moim zdaniem mniej niż 10%. Fakt, Chieftec nie robi bubli - tylko że mało kogo na te obudowy stać.

Najtańsze obudowy ATX są po 80 zł (brutto), ale te przeważnie nie nadają się do niczego. Za to w cenie 170-230 zł można kupić naprawdę dobrze wykonane i ładne obudowy (tylko trzeba poszukać).

simonis: Jak nie lubisz Codegena, to kup którąś z tych http://www.chieftec.pl/ColorWX.htm

---

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... wystarczyla by mi sama buda bez zasilki, najwyzej zostawie sobie ModeCom'a - na razie dobrze chodzi.

od Chieftec'a odliczasz (chyba 150zl) i dostajesz bez zasilacza co chcesz :)

...chcesz obieg powietrza to tylko big tower ... - ale ten ci nie pasuje...

bzdury okropne wypisujesz - dobry obieg powietrza to przede wszytkim porzadek w kablach i tasmach oraz odpowiednie rozmieszczenie wentyli

chyba nie widziales wnetrza Big i Middle Towera od Chiefteca - roznia sie tylko powyzej zasilacza - z przodu 2 dodtakowe zatoki 5.25 a z tylu miejsce na wentylator (ale tu i tak nie ma zadnych podzespolow - chyba ze ktos wrzuci nagrzewniczke od WC) , od zasilacza w dol to praktycznie to samo (no i w Big'u dochodzi ta poleczka pod zasilaczem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... wystarczyla by mi sama buda bez zasilki, najwyzej zostawie sobie ModeCom'a - na razie dobrze chodzi.

od Chieftec'a odliczasz (chyba 150zl) i dostajesz bez zasilacza co chcesz :)

...chcesz obieg powietrza to tylko big tower ... - ale ten ci nie pasuje...

bzdury okropne wypisujesz - dobry obieg powietrza to przede wszytkim porzadek w kablach i tasmach oraz odpowiednie rozmieszczenie wentyli

chyba nie widziales wnetrza Big i Middle Towera od Chiefteca - roznia sie tylko powyzej zasilacza - z przodu 2 dodtakowe zatoki 5.25 a z tylu miejsce na wentylator (ale tu i tak nie ma zadnych podzespolow - chyba ze ktos wrzuci nagrzewniczke od WC) , od zasilacza w dol to praktycznie to samo (no i w Big'u dochodzi ta poleczka pod zasilaczem)

zgadzam sie z toba ale kierowalem to do autora postu ktory w modecomie nie ma obiegu powietrza :?: - a jak nie ma w modecomie to tylko bigtower bedzie dla niego ratunkiem :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w cenie 170-230 zł można kupić naprawdę dobrze wykonane i ładne obudowy (tylko trzeba poszukać).

tu sie zgodze :) za taka kase jusz mozna czegos poszukac, ale nie za 100-150 zl, bo to masakra wtedy,wiem bo mam :| imo modecom juz ma cos ciekawszego w swojej ofercie niz codeshit :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie - półeczka i problem z Zalmanem. Swoją drogą mogli by o tym pomyśleć, miejsca zostaje na drugi zasilacz, a wzmocnienie dali przy samej płycie - jakby nie można było 2cm wyżej. W nowych jest to samo, ciekawe kiedy zmienią konstrukcję :(

Na szczęście tylko big ma ten feler, ale i tak wqrza (nie lubię prac ślusarskich).

---

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:!:

simonis masz recki wymienianych przez nas obudow

Chieftec Big

- http://www.moded-kompz.net/?name=Mods&id=28

Chieftec Midi

- http://twojepc.pl/artykuly.php?id=chieftec_golden_blue

- http://www.moded-kompz.net/?name=Mods&id=25

Antec Midi

- http://www.moded-kompz.net/?name=Mods&id=31 - ja mam taka obudowe ale cichszy zalilacz :P

- http://www.moded-kompz.net/?name=Mods&id=38

Antec Sonata

- http://www.moded-kompz.net/?name=Mods&id=50

- http://www.silentpcreview.com/modules.php?...artid=60&page=1

Antec z serii SLK

- http://www.silentpcreview.com/modules.php?...artid=76&page=1

- http://www.silentpcreview.com/modules.php?...rtid=116&page=1

wiecej nie chce mi sie szukac - ale i tak mozesz sobie porownac wnetrza bo fotek od groma

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:!: 

simonis masz recki wymienianych przez nas obudow

Nie chce wyjsc na ignoranta ani na maniaka swojej obudowy :) (chetnie bym ja wymienil na cos lepszego ale kasy brak :> zobaczylem te recki obudow chifteca i nie wiem w czym sa lepsze od mojej Co wiecej osmiele sie powiedziec ze sama buda jest wykonana mniej starannie /z gorszych materialow niz moja (drugi link na pierwszej stronie w moim poscie - mozna zobaczyc jak wyglada w srodku)

Na plus sa te zatrzaski (ale to co kto lubi) ale dla samych zatrzaskow nie dal bym tyle kasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym chcial kupic obudowe za 200 to bym wogole nie zakladal tego watku - w tej cenie to jeden shit niewazne czy nazywa sie tracer czy codegen. Mialem juz trzy tego tupu budy - w pierwszej zjarala sie zasilka po wlozeniu GeForce 256 (stare dzieje), od drugiej mialem porozcinane lapy-ostre krawedzie, obecna nie jest zla-ale ma <font color="#FF0000">[ciach!]</font> obieg powietrza i jest troche za mala jak na moje potrzeby. Powiem szczerze - wystarczyla by mi sama buda bez zasilki, najwyzej zostawie sobie ModeCom'a - na razie dobrze chodzi.

troche to dziwne co piszesz - dla mnie obudowa musi miec dobry zasilacz reszta jest na drugim planie - a ty piszesz ze zasilacz niewazny wazny przeplyw powietrza ???

chcesz obieg powietrza to tylko big tower ... - ale ten ci nie pasuje

wec jak dla mnie nie ma dla ciebie budy

Ale podejrzewam zew twoim przypadku jednak bardziej o olwerklokerski szpan chodzi :)

1. Moze sie zle wyrazilem - ModeCom - tylko zasilacz, buda codegen

2. Poczytaj troche opisow obudow i porownan, wewnetrzna budowa ma wielki wplyw na przeplyw powietrza +rozmieszczenie wdodatkowych wentyli

3. Bigtw odpada-ze wzgledu na rozmiary-brak miejsca

4. Ostatnia rzecz-nie mam zamiaru latac po miescie z obudowa na plecach i "szpanowac" nie sadz innych podlug siebie.

5. PS Wkurza mnie zaciecie "moralizatorskie" niktorych forumowiczow, dla ktorych najprostsze pytania sa chyba zbyt trudne ew. pobudzaja ukryte talenty filozoficzne

Pozdrawiam :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ci za 600 pln polecam aluminiowego chietfeca z PSU 360W [ za doplata mozesz miez 420W ]. Mam juz dwie takie obudowy, w stosunku do stalowych aluminiowe obudowy lepiej oddaja cieplo [ szczegolnie dyskow twardych ] i duzo mniej waza

W dobrej cenie kupisz na www.chieftec.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. Poczytaj troche opisow obudow i porownan, wewnetrzna budowa ma wielki wplyw na przeplyw powietrza +rozmieszczenie wdodatkowych wentyli

4. Ostatnia rzecz-nie mam zamiaru latac po miescie z obudowa na plecach i "szpanowac" nie sadz innych podlug siebie.

5. PS Wkurza mnie zaciecie "moralizatorskie" niktorych forumowiczow, dla ktorych najprostsze pytania sa chyba zbyt trudne ew. pobudzaja ukryte talenty filozoficzne

Hehehehe masz racje nie zrozumialem i myslalem ze cala bude masz modecoma i ci nie pasuje.

Po drugie czytalem juz niejeden opis - ostatnio widzialem nawet taki z kilkunastoma wiatrakami - ten dopiero mial przeplyw - ale przeciez nie o to chodzi prawda ???

Skoro dla ciebie nie jest wazny szpan :) to nie rozumiem twojego podejscia do tematu - uwazasz ze nie da sie kupic obudowy w cenie do 300 zl ktora bedzie miala super przeplyw powietrza i duzo miejsca w srodku ?? - na zasilaczu i tak ci nie zalezy :) ale to tylko takie gadanie - w koncu to nie moje pieniadze

Jezeli mimo wszystko chcesz wydac te 600 zl to ja bym wzial model aluminiowy tak jak ci sly77 polecal mysle ze ta jako jedyna jest warta swojej ceny ale tylko ze wzgledu na innowacyjnosc :) i polepszone oddawanie ciepla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehehe masz racje nie zrozumialem i myslalem ze cala bude masz modecoma i ci nie pasuje.

Po drugie czytalem juz niejeden opis - ostatnio widzialem nawet taki z kilkunastoma wiatrakami - ten dopiero mial przeplyw - ale przeciez nie o to chodzi prawda ???

Skoro dla ciebie nie jest wazny szpan :) to nie rozumiem twojego podejscia do tematu - uwazasz ze nie da sie kupic obudowy w cenie do 300 zl ktora bedzie miala super przeplyw powietrza i duzo miejsca w srodku ?? - na zasilaczu i tak ci nie zalezy :) ale to tylko takie gadanie - w koncu to nie moje pieniadze

Jezeli mimo wszystko chcesz wydac te 600 zl to ja bym wzial model aluminiowy tak jak ci sly77 polecal mysle ze ta jako jedyna jest warta swojej ceny ale tylko ze wzgledu na innowacyjnosc :) i polepszone oddawanie ciepla

O'k to jaka obudowe do 300 zl bys proponowal ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1808

i zasilacz sprzedasz za niezle pieniadze ...

moge tez smialo polecic moja - linki do zdiec masz na poprzedniej stronie w jednym z moich postow tyle ze w polsce jej juz raczej nie dostaniesz :/ (w jakims sklepie widzialem cena to 200 zl)

mam wsadzone 2 wentyle na 5v (ledwo sie kreca) i w spoczynku procek ma 36 stopni ... na ful obciazeniu rosnie max do 48 (po kilku godzinach)

Nie wkurzaj sie - ja ciebie nie krytykuje - moze troche nie rozumiem bo nie wydal bym 600 zl na obudowe ale to dlatego ze mnie nie stac - jak mialbym kase to pewnie mialbym jakiegos thermaltake`a a tak to wole dolozyc ramu wymienic zasilacz grafe i milion innych rzeczy :)

Peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np

taaaaaa HK 300W gora jakies 70-75 zl :P

czyli obudowa bedzie kosztowala jakies 250zl czyli drogo bo za jakies 280zl ma to (bez zasilacza) http://chieftec.pl/nowe/dx-01b-d-u.jpg

IMO wygodne otwieranie/zdejmowanie boku, ramki na wentylki, wymowane koszyczki 3.5 i sanki do napedow 5.25 sa warte tych 30zl

simonis - zrobisz jak zechcesz - ja zanim kupilem ANTEC'a ogladalem wiele obudow (chyba ze 40) roznych producentow i powiem ze faktycznie ModeCom to nie Codegen - mi wizualnie podoba sie np. AngelBlack ale nie dalbym za nia bez zasilacza wiecej niz 160zl (niestety nie ta klasa) a wszyscy chcieli ponad 200zl 8O ale dzieki takiemu podejsciu "sprzedawcow-zdziercow" mam inna bardziej funkcjonlana bude :P

brakuje mi w niej tylko wyjmowanej tacki na plyte glowna - tak jak to jest np w "Tracer" IGLOO1 http://twojepc.pl/artykuly.php?id=tracer_buda_alu ale na glowe nie upadlem i za 550-600zl nie kupie samej obudowy Midi chyba ze bylaby ze srebra :P

moja rada przejdz sie po sklepach i poogladaj budy na zywo (bo jak widzisz kazdy chwali swoje) - takze Chiefteca bo na zdjeciach wszyskiego nie widac (na fotkach budy lepsze i gorsze niewiele sie roznia a czasem mozna odniesc nawet wrazenie ze te lepsza sa "gorsze" ale jak przyjzysz sie detalom na zywca to bedziesz wiedzial o czym mowie)

pogadasz ze sprzedawcami moze gdzies trafisz normalnego i bedziesz mogl kupic fajna bude od razu bez zasilacza za rozsadne pieniadze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np

taaaaaa HK 300W gora jakies 70-75 zl :P

czyli obudowa bedzie kosztowala jakies 250zl czyli drogo bo za jakies 280zl ma to (bez zasilacza) http://chieftec.pl/nowe/dx-01b-d-u.jpg

IMO wygodne otwieranie/zdejmowanie boku, ramki na wentylki, wymowane koszyczki 3.5 i sanki do napedow 5.25 sa warte tych 30zl

simonis - zrobisz jak zechcesz - ja zanim kupilem ANTEC'a ogladalem wiele obudow (chyba ze 40) roznych producentow i powiem ze faktycznie ModeCom to nie Codegen - mi wizualnie podoba sie np. AngelBlack ale nie dalbym za nia bez zasilacza wiecej niz 160zl (niestety nie ta klasa) a wszyscy chcieli ponad 200zl 8O ale dzieki takiemu podejsciu "sprzedawcow-zdziercow" mam inna bardziej funkcjonlana bude :P

brakuje mi w niej tylko wyjmowanej tacki na plyte glowna - tak jak to jest np w "Tracer" IGLOO1 http://twojepc.pl/artykuly.php?id=tracer_buda_alu ale na glowe nie upadlem i za 550-600zl nie kupie samej obudowy Midi chyba ze bylaby ze srebra :P

moja rada przejdz sie po sklepach i poogladaj budy na zywo (bo jak widzisz kazdy chwali swoje) - takze Chiefteca bo na zdjeciach wszyskiego nie widac (na fotkach budy lepsze i gorsze niewiele sie roznia a czasem mozna odniesc nawet wrazenie ze te lepsza sa "gorsze" ale jak przyjzysz sie detalom na zywca to bedziesz wiedzial o czym mowie)

pogadasz ze sprzedawcami moze gdzies trafisz normalnego i bedziesz mogl kupic fajna bude od razu bez zasilacza za rozsadne pieniadze

dobra propozycja z chiefem ale mi sie jakos nie widza - czytalem te testy wszystko fajnie ale wyglad mnie nie powala - no ale to akurat rzecz gustu ;) a o tym jak wiadomo sie nie dyskutuje

Co do fotek to faktycznie wykonanie chiefa nie wyglada za ciekawie na zdieciach - niestety nie mialem okazji pomacac powachac ... :)

ps moja ma wyciagana tacke na plyte gl :)

update zobaczylem recke tego tracera - moja ma wyciagana tacke ale bez tylnij scianki - tam gdzie karty rozszerzen siedza :/ ten patent ma za to komp mojej siostry - obudowa jakas stara po pII firmy targa z 200 wattowym samsungiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

ps moja ma wyciagana tacke na plyte gl :)

update zobaczylem recke tego tracera - moja ma wyciagana tacke ale bez tylnij scianki - tam gdzie karty rozszerzen siedza :/ ten patent ma za to komp mojej siostry ...

no wlasnie o taka tacke mi chodzi

http://twojepc.pl/html/tracer_buda_alu/tra...b173525c5f533f1

miodzio - odpinasz tylko szmaty od napedow oraz kable od zasilacza i bez zbednych ceregieli wyciagasz plyte ze wszystkim co w niej siedzi 8)

wlasnie tego mi brakuje w obudowach ChenMing (Chieftec, ANTEC, TT, ...) za tyle kasy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam codegena big tower ale nigdy niewidzialem na necie takiej ale jest o wiele lepsza od normalnych codeshitow ;] ma o wiele grubsza blache, nie jest ostra i caloksztalt obudowy bardzo ladny ;]

ale zaniedlugo bede kupowal big towera przezroczystego :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe ja mialem kupic bude chiefteca :D Nawet topic tutaj zakladalem :P Ba, nawet mam kaske :> Ale teraz zbieram na co innego :]

Co do tych chieftecow - jakosc zajebista 8O nie tylko zasilacze ofkorz chiefteca rzadza :D Natomiast wyglad - mi sie nie za bardzo halo :/ Rzecz gustu :P Dlatego rozwazalem zakup jakiejs budy Modecoma (robia naprawde ladne budy i ladnie spasowane, kulturka jednym slowem zwlaszcza te powyzej 200 zeta) + zasilacz chieftec jakis. No ale kaske teraz zbieram na cos innego... moze sie jeszcze rozmysle.

I jeszcze cos... szukam budy (bez zasilki luz zasilka - nie wazne) taka jaka maja Delle :D U nas na uczelni sa wlasnie niemal same dell'e . Mowie wam te obudowy to full kulturka, ciche jak diabli, no i spob otwierania ala walizka normalnie cool 8) Mozna taka sama bude kupic?? Chyba tak bo kiedys widzialem jakas reklame kompa oparta na tej budzie ale dell to nie byl. Wiecie gdzie takie dorwac??

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi ten Antec... ale ma tam 12cm wiatrak - słyszałem opinie, że to sprawa upodobań, bo 2*8 zapewniają taki sam ciąg i głosność.

jeśli masz 600zł na wydanie to trzeba było sobie LianLi na Allegro za 320 kupić (bez zasilacza, kulturalna prostota i full aluminium). Do tego myślę że za 280 zasilacz też byś dobry kupił. :wink:

Sam kupiłem obudowę ModeComa Blue Sky (skąd oni te nazwy biorą???). Bardzo solidna ale zero wentylacji - na szczęście nieco wyższa od typowych mini towerów - więc można dodać wentylator wyciągowy na górnej ścianie (obawiam się tylko, że takie umieszczenie będzie lepiej "słyszalne" niż typowe z tyłu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowalem sie na cos takiego http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9027 serce krwawi jak sie patrzy na cene, ale podobno jest to najcichsza obudowa. Zobaczymy, pojutrze ma dotrzec kurier z komputronika.

Simonis, jak dojdzie obudowa i wszystko zainstalujesz to podziel sie swoimi spostrzezeniami na jej temat.

Sam jestem zainteresowany obudowa Antec,

z tym ze Sonata jakos mi nie przypadla do gustu chociaz moze jakos sie przekonam,

bardzo liczylem na Antec Plus 660 AMG ale niestety niedostepna teraz w sklepach.

I niech Cie serce nie boli, bo obudowe kupuje sie na wiele lat i warto raz a dobrze kupic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec, dziwna koleja rzeczy mam juz SONATE!!!. Wrazenia bardzo swieze i emocjonalne:

1. Jakosc - nigdy nie przypuszczalem ze ze zwyklej obudowy mozna zrobic dzielo sztuki uzytkowej. Wykonanie perfekcyjne począwszy od jakosci czarnego lakieru (jest to najglebsza czern jaka widzialem), po wykonczenie krawedzi i stelazy-srubokret praktycznie mozna wywalic :)

2. Funkcjonalnosc - genialnie rozwiazane montowanie napedow 5.25 i fantastycznie genialny stelaz wewnetrzny na dyski 3.5 z gumowymi podkladkami tlumiacymi drgania - ustawiony ... poprzecznie - jest to rewelacyjny pomysl.

3. Przestronnosc - zwnetrznie obudowa wydaje sie niezbyt wielka - jednak ze wzgledy na genialny patent ze stelarzem na dyski 3.5 - miejsca jest dosyc i jest doskonaly dostep do wszystkich zakamarkow.

4. Cisza - od roku kombinuje jak kon pod gore zeby uciszyc kompa, wydalem kupe kasy na rozne wentylatorki, radiatorki i inne dupstwa, a rozwiazanie jest jedno SONATA. Cisza i spokoj - 12 cm wentyl i zasilka sa NIESLYSZALNE. Nie mam potrzeby instalowania nawet pol dodatkowego wentyla - po 2 godzinach 3Dmarka+HotCPUTestera na zmiane temp w obudowie 33C

5. Temp na procu spadla o 4 C- w stosunku do starej obudowy.

6. Wyglad - powiem szczerze ta obudow NIE PODOBALA MI SIE - czarna trumienka :) ale zdecydowalem sie ze wzgledu na dobre recenzje - jednak po "pomacaniu" i "obslinieniu" musze stwierdzic ze prezentuje sie na biurku rewelacyjnie, szczegolnie z niebieskim podswietleniem po bokach panelu z zew. USB.

7. Absolutni przestalem zalowac wydanej kasy, martwie sie natomiast tym ze musze zmienic wentyl na procu - jest za glosny (w starej obudowie byl najcichszym elementem :) )

8. Minusem w/g mnie jest przynitowany na stale prawy bok i gora obudowy, brak wysiaganej "szuflady" na mobo.

9. Martwia mnie troche napiecia podawane prze SiSoftSndre:

+3.5 - 3.35

+5 - 4.22

+12 - 11.52

-12 - -9.07

-5 - - 4.45

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec, dziwna koleja rzeczy mam juz SONATE!!!. Wrazenia bardzo swieze i emocjonalne:

1. Jakosc - nigdy nie przypuszczalem ze ze zwyklej obudowy mozna zrobic dzielo sztuki uzytkowej. Wykonanie perfekcyjne ...

no widzisz a tak sie broniles przed dobra inwestycja :P

a napiecia pomierz jakims miernikiem - nawet najprostszym - we wtycze ATX - zrezta sprawdz w BIOSie czy tez takie bzdety wyswietla - po to na 100% blad - przy takim +5V dawno bylaby zwiecha :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jakosc - nigdy nie przypuszczalem ze ze zwyklej obudowy mozna zrobic dzielo sztuki uzytkowej. Wykonanie perfekcyjne począwszy od jakosci czarnego lakieru (jest to najglebsza czern jaka widzialem), po wykonczenie krawedzi i stelazy-srubokret praktycznie mozna wywalic :)

2. Funkcjonalnosc - genialnie rozwiazane montowanie napedow 5.25 i fantastycznie genialny stelaz wewnetrzny na dyski 3.5 z gumowymi podkladkami tlumiacymi drgania - ustawiony ... poprzecznie - jest to rewelacyjny pomysl.

3. Przestronnosc - zwnetrznie obudowa wydaje sie niezbyt wielka - jednak ze wzgledy na genialny patent ze stelarzem na dyski 3.5 - miejsca jest dosyc i jest doskonaly dostep do wszystkich zakamarkow.

4. Cisza - od roku kombinuje jak kon pod gore zeby uciszyc kompa, wydalem kupe kasy na rozne wentylatorki, radiatorki i inne <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, a rozwiazanie jest jedno SONATA. Cisza i spokoj - 12 cm wentyl i zasilka sa NIESLYSZALNE. Nie mam potrzeby instalowania nawet pol dodatkowego wentyla - po 2 godzinach 3Dmarka+HotCPUTestera na zmiane temp w obudowie 33C

5. Temp na procu spadla o 4 C- w stosunku do starej obudowy.

6. Wyglad - powiem szczerze ta obudow NIE PODOBALA MI SIE - czarna trumienka :) ale zdecydowalem sie ze wzgledu na dobre recenzje - jednak po "pomacaniu" i "obslinieniu" musze stwierdzic ze prezentuje sie na biurku rewelacyjnie, szczegolnie z niebieskim podswietleniem po bokach panelu z zew. USB. 

7. Absolutni przestalem zalowac wydanej kasy, martwie sie natomiast tym ze musze zmienic wentyl na procu - jest za glosny (w starej obudowie byl najcichszym elementem :) )

8. Minusem w/g mnie jest przynitowany na stale prawy bok i gora obudowy, brak wysiaganej "szuflady" na mobo. 

9. Martwia mnie troche napiecia podawane prze SiSoftSndre:

+3.5 - 3.35

+5 - 4.22

+12 - 11.52

-12 - -9.07

-5 - - 4.45

O co chodzi z tymi napieciami ?

Bo nie bardzo rozumiem ?

Zaslabe sa czy co ?

Szkole skonczylem 10 lat temu, totez nie wiem o czym mowisz.

Wciaz nie moge sie zdecydowac na jej zakup.

Sprawdz te napiecia i powiedz czy bedzie w zwiazku z tym jakis problem.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...