Skocz do zawartości
astray

problem z mobo ?? spieszacy sie zegar...

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegos czasu zauwazylem ze spieszy mi sie zegar w kompie, seqndy biegna za szybko, a czasem zwalniaja, czas ucieka nawet o 1h do przodu a nieraz wraca z powrotem "na miejsce".. Co moze byc tego przyczyna ?? Skanowalem kompa antyvirem kilka razy i nic, czy to problem z mobo ?? A moze bateria na mobo umiera ?? Ale czy to mozliwe ze w 2 miesiace po zaqpie bateria juz umiera ?? Plyta to FIC AU13 thx za wszelkie sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ja tez pierwszy raz sie z tym spotykam ale co poradzic. Wyczailem ciekawa rzecz, mianowicie zostawilem biosa, standard cmos setup odpalonego przez ok 30 min i git, seqndki ida idealnie, zegarek tez, ale jak tylko wchodze do windy to zegar swiruje, zaczyna zapier***, kompa skanowalem Nortonem 2004 z najnowszymi updejtami 3 razy w tym raz w trybie awaryjnym, nic nie znalazl... moze ma ktos jakis pomysl ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy na innych bo jade tylko na XP, ale chyba walne na łikend formacik bo cos z ta winda nie tak, nawet ISDN sie w niej sypie, zassa 10mb i wali ~600 bledow modemu.. kicha na maxa :> thx za zainteresowanie tematem

powodzenia

co do interesowania sie to wkoncu po to tu jestem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od jakiegos czasu zauwazylem ze spieszy mi sie zegar w kompie, seqndy biegna za szybko, a czasem zwalniaja, czas ucieka nawet o 1h do przodu a nieraz wraca z powrotem "na miejsce".. Co moze byc tego przyczyna ?? Skanowalem kompa antyvirem kilka razy i nic, czy to problem z mobo ?? A moze bateria na mobo umiera ?? Ale czy to mozliwe ze w 2 miesiace po zaqpie bateria juz umiera ?? Plyta to FIC AU13 thx za wszelkie sugestie

Wejdz do BIOSu i tam sprawdz jak chodzi zegar. Moj kumpel mial kiedys taka plyte, na ktorej zegar WOGOLE nie chodzil - tzn w Windowsie chodzil, ale po restarcie stawal (w biosie zegar caly czas pokazywal jedna godzine).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeczytaj sobie mój temat http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=45043&highlight=

w życiu nie kupie już nic w siriusie! nie dość że czekałem na płyte ponad 3 tygodnie ( po rozmowie telefonicznej wymiana miała potrwać góra tydzień) to jeszcze przysłali mi ją z tą samą usterką! na 100 % to jest wina płyty bo mam teraz w kompie epoxa i jest wszystko ok. Powiedzcie i jak tu być uczciwym? następnym razem pierd olne płyte zapalarką elektryczną i wtedy wada bedzie łatwo wykrywalna!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...