SSi Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Szarpnalem sie ostatnio na radoslawa 9000 A-teka za 200zl . No i jak na te cene przystalo mam dziadowska jakosc obrazu oraz pamiatki 5ns ,no ale firma A-tek nie byla by soba jakby nie zapewnila dodatkowych atrakcji . Jako ze kozystam z w98 nie moglem zainstalowac najnowszych driverow i uzywam omeg rad_2622 . Problem jest z malym poziomym drzeniem obrazu w trybie 3D oraz gdy karta jest intensywnie wykozystywana - np. podczas przewijania stron WWW . W niektorych grach 3D obraz FALUJE poziomo ! Wlasciwie obraz jest stabilny TYLKO gdy jestem w windowsie i nic szczegolnego nie robie... Jak tylko uruchamiam np. jakas gre od razu pojawia sie drzenie . Dzieje sie tak niezaleznie od czestotliwosci odswiezania monitora! . Nie wyglada to jak typowe tracenie hercow przez monitor! Zasilacz odpada bo na innym monitorze wszystko OK jest . Nie wiem czego to wina ... - Zainstalowalem zwykle 3.5ki (7.90-030605m) i to samo... - Zainstalowalem starsze drivery i nic... - Zmienilem bios karty graficznej i to samo... - Zmienilem monitor (na przedwojenna 14stke ) i w 640x480x60hz OK bylo jednak kiedy podwyzszylem rozdzielczosc do 800x600 juz malusienkie drzenie bylo widoczne - Zmienilem monitor (tym razem na 17'Della na trinitronie) i wszystko ok bylo ! - Zmienilem grafike na starego GF2 i wszystko ok bylo ! - Zanioslem samego radka do znajomka i znowu wszystko ok bylo ! U siebie zauwazylem pewna zasade ze im mniejsza czestotliwosc i rozdzielczosc tym drzenie bardziej ustepuje . Przy 640x480x60hz obraz tylko lekko drzy. Wnioskuje ze Radek z konktretnie moim monitorem (17' Gateway EV700) sie nie lubia - jak je pogodzic? Maszinu : Duren850 100fsb . k7s5a :) (jeszcze jeden zadowolony uzytkownik !) . 128sdr 100mhz . A-tek 9000 128bit 64mb 250/400 . Wu 98 3Dmark2001 OC : 5031 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 moze karta nie ten tego :| spr na innym kompie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czuczu Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Gdy zmieniałem płyte miałem takie objawy w configu r8500+asusA7V8X. Na innym asusie ten problem się nie pojawił. Sprawdź radka na innym kompie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Czy te zakłucenie wygladają tak jakby komórka dzwoniła bliosko monitora lub ktos przystawił do niego pracujący silniczek elektryczny. Takie poziome zakłucania 'biegające" po obrazie ? I czy tylko w trybie 3D ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSi Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Zaklucenia nie sa takie jak przy komorce , nie sa to nawet zaklucenia tylko male drzenie obrazu w poziomie. Bawilem sie Artefact testerem (program jak nazwa wsazuje , dodatek do omeg) i w momencie jak sie odpalal test karty graficznej (zadne 3d nie bylo widoczny byl tylko pulpit i okno tego programu) - caly pulpit zacza typowo dla siebie sie trzasc . Mimo to test wypadl pomyslnie - zadnych artefaktow. Ostatnio zauwazylem grajac w CSa w rozdzielczosci 640x480 ze oprocz drgania jak sie dobrze przyjrzec widac jakby mrowienie ! (Pozniej okazalo sie ze to wystepuje tylko w 16-bit kolorze ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Czy te zakłucenie wygladają tak jakby komórka dzwoniła bliosko monitora lub ktos przystawił do niego pracujący silniczek elektryczny. Takie poziome zakłucania 'biegające" po obrazie ? I czy tylko w trybie 3D ??? razor jak tak jest to od czego bo tez mi sie zdaza....jak gram w cos i ktos na gg do mnie zagada to takie pasy przelatuja przez ekran przez okolo 3 sekundy od czego to jest?jak to usunac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Czy te zakłucenie wygladają tak jakby komórka dzwoniła bliosko monitora lub ktos przystawił do niego pracujący silniczek elektryczny. Takie poziome zakłucania 'biegające" po obrazie ? I czy tylko w trybie 3D ??? razor jak tak jest to od czego bo tez mi sie zdaza....jak gram w cos i ktos na gg do mnie zagada to takie pasy przelatuja przez ekran przez okolo 3 sekundy od czego to jest?jak to usunac? Niestety nie pomogę ci bo nie wiem, sam borykam się z takim problemem z tym że on występuje u mnie cały czas, dopieru po załodowaniu XP'ka kiedy ustawie tryb 800@600@85Hz lub 1024@768@85Hz to zakłócenia stają się prawie niewidoczne :( . Jeżeli u ciebie występuje to tylko kiedy w czasie gry przyjdzie wiadomość z GG to nie masz się czym przejmować, u wielu ludzi występują wtedy jakieś zakłócenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 u mnie jak gram w cs to takie cos wystepuje (takie drzenie obrazu ) wydaje mi sie na na starych catalystach 3.2 albo starsze czegos takiego nie bylo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSi Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Probuje tak jak radzisz Case (albo lepsze okreslenie : piszesz) :) zainstalowac catalyst 3.2 pod 98ke. - niestety nic to nie zmienia. Odlaczylem 17stke do zewnetrznego zrodla zasilania oraz odlaczylem CD burnera zeby odciazyc zasilacz (bo moze to jest przyczyna ) i nic... :( Co moze pomoc ? - moze zmiana karty graficznej :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...