cichy007 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 To troche dziwny temat ale jest juz 3 w nocy i własnie skonczyłem montaz sprzeta a nie mam komu o tym powiedziec... Kupiłem dzis w Proline Katowice ostatniego Zalmanka CNPS7000A-AlCu. To co sie stało jest fantastyczne : Zamieniłem Glacialecha Diamonda 2100 na Zalmana i na dziendobry mam 20'C mniej !!! TAK 20'C miałem 50 na starcie systemu a mam 31 Dodam ze dopiero zaczynam bawic sie overclockingiem i jest to dla mnie pierwszy kontakt z Zlmanem. Polecam go kazdemu !!! Miesiac/dwa temu poskladałem kompa z czesci jak w opisie, własnie dzieki temu forum. Dzieki wam wszystkim za rady !!! Jestem zadowolony na max !!! Napiszcie mi jakie macie temperatury na waszych prockach i czy mam sie czym chwalic ?? obecny odczyt (otwarta obudowa) 32' powidzcie mi czy to jest mozliwe ?? sprawdzalem to w biosie i MBM 5 bo sam nie wierze no bo ja mam wieksza temperature niz moj proc ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 To troche dziwny temat ale jest juz 3 w nocy i własnie skonczyłem montaz sprzeta a nie mam komu o tym powiedziec... Kupiłem dzis w Proline Katowice ostatniego Zalmanka CNPS7000A-AlCu. To co sie stało jest fantastyczne : Zamieniłem Glacialecha Diamonda 2100 na Zalmana i na dziendobry mam 20'C mniej !!! TAK 20'C miałem 50 na starcie systemu a mam 31 Dodam ze dopiero zaczynam bawic sie overclockingiem i jest to dla mnie pierwszy kontakt z Zlmanem. Polecam go kazdemu !!! Miesiac/dwa temu poskladałem kompa z czesci jak w opisie, własnie dzieki temu forum. Dzieki wam wszystkim za rady !!! Jestem zadowolony na max !!! Napiszcie mi jakie macie temperatury na waszych prockach i czy mam sie czym chwalic ?? obecny odczyt (otwarta obudowa) 32' powidzcie mi czy to jest mozliwe ?? sprawdzalem to w biosie i MBM 5 bo sam nie wierze no bo ja mam wieksza temperature niz moj proc ;-) Ja montowałem tego zalmana 2 dni temu. Tylko całego miedzianego. Temperatura też zjechała mi o parę stopni w dół - miałem jakiegoś cooler mastera. A co do tak drastycznej zmiany temperatury u ciebie - to coś miałeś nie tak przymocowanego poprzedniego coolera - 20 stopni w dół to troszkę za dużo. Ja mam teraz w stresie na procku jakieś 45 stopni ale przy napięciu 2,1V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy007 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Ja smigam na napiciu1.5V dlatego mam mniejsza temperature. A tamten cooler raczej byl dobrze zamontowany, bo kumpel miale takigo samego i podobne temperatury. dzieki za odzew mostom pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Ja smigam na napiciu1.5V dlatego mam mniejsza temperature. A tamten cooler raczej byl dobrze zamontowany, bo kumpel miale takigo samego i podobne temperatury. dzieki za odzew mostom pozdrawiam To może coś z nim było nie tak (za niskie obroty), albo słabe mocowanie do socketa miał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy007 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Słaby był w porownaniu z Zalmanem teraz pusciłem procka na @2400 troche kreciłem grafe i w Aquamarku mam 17,300 punktow co daje w stresie 50'C przy napieciu 1,725 a temp na Diamondzie mierzylem w zamknietej obudowie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 o to umnie przy 1,7V VCore na 2106 MHz mam 53-55C po 12h liczenia UD :D Ale to wina slabej wentylacji budy. Mod in progress :D. Wentyl z przodu nie daje rady ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 nom i to i ja doloze moje :-) na palomino 1580Mhz fsb 138 i 1,78vcore mam 35idle i do 39stressssss ;-) UUU fajny kulerek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 a ma ktos tego wentyla tyle ze miedziano-aluminiowego??? bo zamierzam go kupic i nie wiem co lepsze...czy tt SILENT BOOST czy ZALMAN7000-ALCU........SILENT BOOST jest caly miedziany a zalman jest wpolmiedziany i co zalman nadal jest lepszy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Nadal jest lepszy- wieksza powierzchnia oddawania ciepla. material daje roznice raptem kilku % w wydajnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...