Skocz do zawartości
mostom

Wyjście z karty graf. na telewizor.

Rekomendowane odpowiedzi

Czy u was jak podłączacie telewizor pod kartę graficzną - n.p. żeby obejrzeć sobie jakiś film to obraz na telewizorze jest idealny? Oczywiście nie może się równać z monitorem (mniejsza rozdzielczość), ale czy nie ma żadnych pasów? U mnie leci delikatny poziomy pas od dołu telewizora do góry, u was też tak jest? Nadmienię, że mam telewizor 50Hz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idealny to obraz nigdy nie bedzie.....co prawda w twojej karcie masz lepsze wyjscie TV niz w GF..bo dopiero kaszanka wychodzi własnie w GF..moze to jest kweestia sterowników?

Ja swego czasu bawiłem sie w podłaczanie TV ( na kartach Riva TNT, GF 1 i GF2) i nie byłem zadowolony z efektu. Ale póżniej troche N-Vidia zoptymalizowała stery i jakoś to chodzilo. A to co wiem to ATI zrobiła jakies otymalizowane stery pod wyjscie TV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nie ZERO pasków i zniekształceń.

To co to może być, że u mnie są? Mam najnowsze stery - na starszych było to samo. To moja 3-cia karta graficzna - więc to nie wina karty. Można coś zmieniać w ustawieniach - coby polepszyć obraz? Zastanawiam się jeszcze nad jenym - mam cały czas podłączony magnetowid przez scarta do telewizora i jest on jakoś źle zmasowany - jak odtwarzam dźwięk na kompie z magnetowidu to mam buczenie (rozwiązałem to rozdzielając masy) - może jak odłącze magnetowid to wsio będzie o.k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zawsze jest to wina kabla i jego dlugosci.

Nie wszystkie TV chca wspolpracowac poprawnie z TV out-em poprostu.

Mam 3 TV w chacie i na kazdym z nich obraz i jakosc jest rozna.

Najgorzej wypada na Filipsie, poprostu nie da sie ogladac, Trilux zas daje obraz "idealny" jak na TV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idealny to obraz nigdy nie bedzie.....co prawda w twojej karcie masz lepsze wyjscie TV niz w GF..bo dopiero kaszanka wychodzi własnie w GF..moze to jest kweestia sterowników?

Ja swego czasu bawiłem sie w podłaczanie TV ( na kartach Riva TNT, GF 1 i GF2) i nie byłem zadowolony z efektu. Ale póżniej troche N-Vidia zoptymalizowała stery i jakoś to chodzilo. A to co wiem to ATI zrobiła jakies otymalizowane stery pod wyjscie TV

Bzdury gadasz. Nie ma żadnej różnicy w jakości TV Out przy Nvidii czy ATI. Do tej pory miałem GF2MX, GF4 Ti4200 i teraz mam Radeona 9800 Herculesa i nie ma absolutnie żadnej różnicy w jakości obrazu na TV Out. Ta lepsza jakość obrazu na Radkach, to mit nie mający wiele wspólnego z rzeczywistością. Owszem, na jakiś zupełnie bezfirmowych Nvidiach może i jest różnica, ale na kartach pożądnych firm nie ma żadnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdury gadasz. Nie ma żadnej różnicy w jakości TV Out przy Nvidii czy ATI. Do tej pory miałem GF2MX, GF4 Ti4200 i teraz mam Radeona 9800 Herculesa i nie ma absolutnie żadnej różnicy w jakości obrazu na TV Out. Ta lepsza jakość obrazu na Radkach, to mit nie mający wiele wspólnego z rzeczywistością. Owszem, na jakiś zupełnie bezfirmowych Nvidiach może i jest różnica, ale na kartach pożądnych firm nie ma żadnej.

na telewizorze z dobrym kineskopem jest roznica, i to widoczna, widzialem ja miedzy gf2mx a radeon 8500, na przecietnym telewizorze nie widac niemal zadnej roznicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy u was jak podłączacie telewizor pod kartę graficzną - n.p. żeby obejrzeć sobie jakiś film to obraz na telewizorze jest idealny? Oczywiście nie może się równać z monitorem (mniejsza rozdzielczość), ale czy nie ma żadnych pasów? U mnie leci delikatny poziomy pas od dołu telewizora do góry, u was też tak jest? Nadmienię, że mam telewizor 50Hz.

U mnie jest tak samo na kablu S-Video, zrobiłem se kabel z koncentryka i jest OK! Polecam! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem lux obraz dopuki nie zainstalowalem directa 9-tki ale jak wywalilem ta kaszane to spowrotem moge sie cieszyc 28 calami na tv :) dodam iz klona mam wlaczonego non stop :)

a na dx9.0 co bylo nie tak?
dx9.0 to shit mialem artefakty na nieORT: ORT: ORT: kturych filmach (dynamika) a na tv to obraz wygladal fatalnie jakby 8 bit albo co wiec uruchomilem ghosta i nie chce slyszec o tym dziadostwie teraz rozkoszuje sie znakomitym obrazem na tv w niczym nie odbiegajacym od mnitora :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...