MarcinZ Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Zrobiłem sam :D wymiary: długość z kolankami 430mm; szerokość 180mm; wysokość 75mm. W sumie około 6,5m rurki 10/12mm i około 250 finów 180mm x30mm x0,2mm gr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 8O niezle :) powierzchnia oddawania ciepla okolo 3m^2 1. ile czasu i kasy pochlonela :?: 2. jaka technika nabijales finy na rurki :?: 3. skad wytrzasnales blache 0.2mm :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiszer Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 pięknie Moj kolego ale moja bedzie ładniejsza... doswiadczenie zebrane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Bawiłem się z nią od stycznia. Coś tam robiłem jak miałem akurat wolną chwilę. Koszt w sumie materiał + narzędzia (lutownica, lut, czyściki itd) max 250 zł + butelka wódki za blachę 0,2mm ;) Znajomy akurat miał w piwnicy spory zwój. Za młodu bawił sie w wojsku w robienie sygnetów czy jakiś podobnych głupot i akurat miał taką blachę. Pamiętała jesze stare czasy komuny. Otwory w finach zrobiłem przebijakiem śr. 10mm. W sumie około 3000 dziur. Następnie przygotowałem kawałek sklejki z powierconymi otworami, przyłozyłem fina do rurek i nasuwałem. Straszna mordęga. Idealnie niestety nie wyszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 8O Fajna chlodniczka :D Jak na tak cienka blaszke i domowe warunki pracy to i tak niezle wyszly Ci te finy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 :idea: A jak Panom hydraulikom widzi sie taki pomysł: :arrow: finy układa się jak kolega tylko że fin - karton - fin (lutowanie) - karton - fin - .... a potem do wody i rozpuszcza się karton zostają równo ułożone finy :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 karton odpada, przy lutowaniu sie zapali :( Na początku myslałem o zrobieniu pierścieni z rurki 15mm i przekładaniu nimi finów, ale musiałbym ich mieć 3500 szt, więc oduściłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Zapali ???? Jak Ty lutujesz ??? Gazowo ?? PS: karton rozmiaru fina nie pierścień, może się trochę zabrązowić, ale to nie problem ... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Tak lutownica gazowa. W Leroyu kupisz za 36 zł. Nauczyłem sie lutować ze stronki http://www.aisko.com.pl/aisko/index.php?ac...ction=kapilarne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 8O wow ... co prawda pozostane zwolennikiem samochodowek, ale respect dla wkladu pracy. Outlander - z tym rozpuszczaniem to potrzebne byloby cos wiecej niz tylko woda (nawet na tekture falista - bo chyba o niej myslisz. karton - to szare - to juz w ogole jest pancerny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Skoro masz wprawe to lutujesz szybko i też nie powinieneś paliś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaYReL Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 No tak w epoce kamienia łupanego wszyscy też wszystko sami robili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 No tak w epoce kamienia łupanego wszyscy też wszystko sami robili:evil: A dzisiaj są same nieroby i patrzą tylko jak ktoś im coś da. A dla Marcina Big respect za włożoną pracę :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 no ladne cacko, ale kurde tylko te finy krzywe. Pozatym spox :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 LUXXXX!!!! fajnie wyglada:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 no ladne cacko, ale kurde tylko te finy krzywe. Pozatym spox :DTo zrob przysluge i mu je wyprostuj :lol: Szacunek za wykonana prace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Co do tych krzywych finów, to można się troche z nimi pobawić i przy pomocy noża trochę je poprzesuwać i poprostować, lutowałem ją wczoraj do 2-giej w nocy i nie bardzo mi się chciało dzisiaj je prostować :P . Chociaż taki lekki chaos też ma urok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 ladne cacko nawet jako skraplacz do FC sie nadaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 raf: to juz bardziej sie oplaca kupic skraplacz z heh.pl wyjdzie taniej a i roboty nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 A już najtaniej wyjdzie zapłacić za części do WC i za mańka, który to wszystko złoży, sfotografuje, wrzuci na serwer i poda jako moje, no nie? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 spox chlodnica nic dodac , nic ujac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 tak czy siak na skraplacz ma to za duza srednice rurek a i bez przecieku by sie nie obylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Swietna robota ! Zacheca do sprobowania zrobienia samemu czegos takiego z tanszego aluminium. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Mi sie tam specjalnie nie podoba, bo stosunkowo drogo wyszla i mozna za te pieniadze kupic cos lepszego. Mimo wszystko gratulacje za cala robote. Jest to naprawde godne podziwu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 A dla mnie jest sliczna i wydaje sie b.wydajna :-) a za wklad wlasny 6+ ;-) Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 A dla mnie jest sliczna i wydaje sie b.wydajna :-) a za wklad wlasny 6+ ;-) Pozdro 8) Wlasnie - najwazniejsze, ze to robota wlasna :idea: Moje uznanie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artie Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Respekt za samodzielne wykonanie!!! Ale ciekawe jak z oporami, taka dluga rura to pewnie niezle zwalnia H2O?? No i cena tez odstrasza. Ale co swoje to swoje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Jeśli opory będą duże to wylutuję środkowe kolanko i rozbiję przepływ na dwa kanały, tyle że wtedy węże będę musiał podłączyć z przodu chłodnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Świetna robota ... respekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weng Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Wielki szacunek za wkład pracy własnej, jak dla mnie większą wartść ma coś co się samemu wykona niż super cudo kupione (nie daj Bóg za kasę wysępioną od starych), i obnoszenie się z tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...