Timm Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Witam! Planuje niedlugo zakup monitora... Przeczytalem mnustwo postow na ten temat. Oczywiscie wszystkie polecane monitory mialem mozliwosc zobaczyc w dzialaniu co prawda tylko okienka i divx jednak z tego co widzialem to dla mnie tragedia(jesli o lcd idzie). Zatem nie wiem czy to ja mam lepszy wzrok niz zachwalacze lcd czy moze oni maja z nim problem i to bardzo duzy... Ludzie polecajacy lcd mowia po tygodniu mozna sie przyzwyczaic... Ale dla mnie jest to gorzej niz smieszta paplanina i porownuje ja do zakladania okolarow +10 dla osoby niemajacej problemow ze wzrokiem - oczywiscie wzrok sie jej przyzwyczaji tylko czy warto... Jesli ktos zna model monitora lcd, do ktorego nie bede sie musial przyzwyczajac ;> niech mi pomoze... Cena ~2k chce kupic 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Timm -> zagalopowales sie - powiedz co tak na prawde ci w lcd przeszkadzalo ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Ja wole powiedziec co mi sis spodobalo - wyglad... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Witam! Planuje niedlugo zakup monitora... Przeczytalem mnustwo postow na ten temat. Oczywiscie wszystkie polecane monitory mialem mozliwosc zobaczyc w dzialaniu co prawda tylko okienka i divx jednak z tego co widzialem to dla mnie tragedia(jesli o lcd idzie). Zatem nie wiem czy to ja mam lepszy wzrok niz zachwalacze lcd czy moze oni maja z nim problem i to bardzo duzy... Ludzie polecajacy lcd mowia po tygodniu mozna sie przyzwyczaic... Ale dla mnie jest to gorzej niz smieszta paplanina i porownuje ja do zakladania okolarow +10 dla osoby niemajacej problemow ze wzrokiem - oczywiscie wzrok sie jej przyzwyczaji tylko czy warto... Jesli ktos zna model monitora lcd, do ktorego nie bede sie musial przyzwyczajac ;> niech mi pomoze... Cena ~2k chce kupic 15 nie rozumiem.. co ci nie odpowieda do czego bedzesz sie musiał przyzwyczaić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 polecam iiyame e380s z 15" z 17" e431s naprawde super sprawa mozna grac filmy ogladac i niezle warunki gwarancyjne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Ale masz problem.Kup sobie CRT.Mamy wolnosc wyboru przeciez...kazdy kupuje to co mu sie podoba nie dorabiajac do tego zadne ideologii.Mi nie podobaja sie filmy na LCD ale od czego mam Radeona i TV Sony ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMUNA Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Ja sobie kupiłem LCD LG 15" Flatron L1510S za 1620 zł ( ale można go kupić od 1450zł do 1530 zł). Co do jakości monitora, to z wyglądu nie jest zły, a parametry jego też są nie najgorsze. Polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 rozumiem że kolorki się nie podobają, ale niestety nie ma na to rady, do tego trzeba się przyzwyczaić, ja mam samsunga 152T imho super monitorek, ale niestety pierwszy dzień to myślałem że go za okno wywale, dopiero po trzech dniach go doceniłem, naprawdę nie żałuję że się przesiadłem na lcd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Kup jakieś EIZO 15' za 2k może kupisz i będziesz zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Timm: widzisz problem polega na tym ze ty ccesz miec monitor CRT w obudowie LCD przeciadasz sie na inna technologie wiec nie mozesz zakladac ze nie bedziesz sie musial przyzwyczajac - monitory LCD byly projektowane (wymyslane) z jednym zalozeniem - ograniczeniem zajmowanej powierzchni biurowej ktora jest poprstu bardzo droga. zauwaz jednak ze wiekszosc profesjonalnych grafikow jako glowny monit jednam ma postawione CRT a ew jako drugi stoi LCD. Sa oczywiscie tacy co jada na lcd i sobie chwala ale... do wszystkiego sie trzeba przyzwyczaic skoro nie powiedziels nam co ci nie odpowiada to mam dla ciebie rade - idz do sklepu i ogladaj kazdy po kolei - az cos ci sie spodoba - jednak nie liczylbym ze za 2k kupisz cos o jakosci obrazu dokladnie jak CRT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Przyznaje to ze ciezko sie przestawic. Po przesiadce z 15''CRT na 19'' LCD mialem taki nawyk ze wlepialem nos w ekran (juz mi przeszlo) bo na 15'' jechalem 1024x768 i ciezko bylo cokolwiek wyczytac :lol: Co do filmow na LCD to wlasnie mi sie oglada super, w ogole nie ma porownania do CRT. Na CRT filmy byly ciemne i kolorki nijakie. TEraz wiem dopiero co to filmy z kompa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...