Skocz do zawartości
reed

Okradziony i zrozpaczony :(

Rekomendowane odpowiedzi

Jakies sqrkowance sie nie baly i obrobili mnie z 2 szt rowerow, z mojego i zony.

Zapodalem oczywiscie na Policje, wpisali rowerki do rejestru itp itd, ale szanse jakie sa na odzysk to kazdy wie.

Kiedys czytalem, czyba na naszym forum wlasnie o kradziezach rowerkow, ktos tam podawal link do jakiegos takiego netowego rejestru skradzionych rowerkow.

Czy ktos pamieta ten adres ?

Bede wdzieczny za pomoc i link.

Pograzony w rozpaczy i rozrywany z wscieklosci :evil: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakies sqrkowance sie nie baly i obrobili mnie z 2 szt rowerow, z mojego i zony.

Zapodalem oczywiscie na Policje, wpisali rowerki do rejestru itp itd, ale szanse jakie sa na odzysk to kazdy wie.

Kiedys czytalem, czyba na naszym forum wlasnie o kradziezach rowerkow, ktos tam podawal link do jakiegos takiego netowego rejestru skradzionych rowerkow.

Czy ktos pamieta ten adres ?

Bede wdzieczny za pomoc i link.

Pograzony w rozpaczy i rozrywany z wscieklosci  :evil:  :?

Zapytaj na news:

pl.rec.rowery - pomogą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj przykra sprawa :( Jakies 2 tygodnie temu mojemu bracieku z pod POlibudy zakosili rowerek ( brat gdziesz poszedl doslownie na 5min, rowerek podczepiony) . Oczywiscie wszystko zgloszone na policje. Wczoraj przyszlo pismo w ktorym przeczytac mozna: " Z powodu braku dowodow sledztwo zostaje umorzone" NOrmalka jak na nasz kraj, tylko szkoda ze w okolicach polibudy grasuja grupki, prawdopodobnie dresow i co chwila cos kradna. Mojego kolegi kolega stracil tam juz 3 telefony :/ w ciagu 3 tygodni. NO ale oczywscie POLICJA nic niewie... ehh... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno ojcu wybili szybe i zakosili radio z samochodu. Najlepsze jest to, ze gdyby zgłoscić to do ubezpieczyciela to straci sie dla tych ~800zł (za szybe i odtwarzacz) zniżkę 40% i w ten sposób po pół roku i tak zwróciłby PZU to co mu oddali. :(

Reed, musisz powiesić swoje zdjęcie z AV na drzwiach od piwnicy z podpisem WŁASNOŚĆ TEGO PANA gwarantuje 100% skuteczność ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tobie rowery ??? ile ich bylo ????? szczere wspolczucia

Nie, mnie :x Kurcze, co pytanie.

Napewno Ci reed zakosili z komórki, bo wątpił bym żeby Cię w parku okradli 8) Podobno trzeba zawsze zapisać seriala roweru. I wtedy policja jeździ i sprawdze przypadkowe rowery np. na stadionach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sie bał podskoczyć do reed'a ;p Mi życie miłe :) Podziwiał bym tego samobujce co by podskoczył ;p

Mi zajebali rower w parku przed akademią medyczną pare lat temu :/ (Rower miał swoje lata ale zajebisty był Giant taki fajny :( )

Gość wyskoczył zza krzaka i bombe mi sprzedał :x Zrzucił z roweru i zwiał. Nie miałem szans dogonienia ;/ A w kieszonce w roweze miałem klucze do domu musiałem zmieniać zamek :/ (Nowe drzwi 200 zł za zamek chcieli w 8O )

Ale za to teraz mam fajny rowerek i nie dam go nikomu :) A w piwnicy wstawiłem solidne drzwi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze by bylo jak by miały jakies znakszczegolne np. rysa, lampa, opony , itp wtedy jak znajdziesz podobny i sie pokapujesz ze twoj to tego co na nim jezdzi mozesz z czystym sumieniem zapier... ale takie prawdopodobienstwo jest malutkie chyba ze te debile co to ukradli opchna je gdzies na twoim osiedlu . tak czy siak współczucie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm wspolczuje, ale rowery sa juz nie do odzyskania... mi ukradli rower sprzed domu(oznakowny) i jak matka poszla to zglosic to dyzurny wpierw nie chcial przyjac zgloszenia a potem mowil ze i tak bez sensu bo sie ich jzu nie odzyska bo to nie auta i im sie nie chce szukac... niestety to prawda :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sie bał podskoczyć do reed'a ;p Mi życie miłe :) Podziwiał bym tego samobujce co by podskoczył ;p

Mi <font color="#FF0000">[ciach!]</font> rower w parku przed akademią medyczną pare lat temu :/ (Rower miał swoje lata ale zapupisty był Giant taki fajny :( )

Gość wyskoczył zza krzaka i bombe mi sprzedał  :x  Zrzucił z roweru i zwiał. Nie miałem szans dogonienia ;/ A w kieszonce w roweze miałem klucze do domu musiałem zmieniać zamek :/ (Nowe drzwi 200 zł za zamek chcieli w 8O )

Ale za to teraz mam fajny rowerek i nie dam go nikomu :) A w piwnicy wstawiłem solidne drzwi :)

ja obecnie pracuje nad zabezpieczeniem radiowe 2 kanaly ze jak goscu ucieka naciskam na piolocie i silnik zamyka take cos blokujac kolo a gostek leci przez kierownice :D (elektronike mam prawie gotowa tylko mechaniczne czesci zostaly)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie zastanawia dlaczego wszyscy jesteście tak zapatrzeni w reed'a? Fakt ma posture ale zawsze znajdzie się lepszy, więc... :P

Jakoś tak wazeliną tu czuć... :twisted:

sry reed jeśli Cie uraziłem czy coś ale takie mam zdanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje wyrazy wspolczucia.

Sam to przezylem. Mi rabneli z piwnicy. Pozniej juz wstawialem rower na balkon. Jezeli przypadkiem Ci sie nie trafi w oko Twoj rowerek pod tylkiem jakiegos frajera to nie masz co liczyc na zobaczenie go (ich) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh

a mnie za to policja spisywala jak jechalem na rowerze

policjant: skad ten rower??

ja: ze sklepu

p: jakiej firmy jest rower??

j: nie ma firmy bo sam go skladalem i wiele czesci jest roznych firm

p: a to czyli kupiony w lombardzie??

i w tej chwili odpadlem;]

no ale chociaz dobrze ze kontroluja ludzi(chociaz im sie nie dziwe lysy w dresie na dobrym rowerze to raczej podejrzanie wyglada:>)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem twoją wściekłość i bezsilność reed.

Nie jesteś pierwszym i ostatnim poszkodowanym w ten sposób.

Ja miałem dwie kradzieże z włamaniem do mojego domu.

Złodzieje wynieśli wartościowe a resztę wybebeszyli i zniszczyli :twisted:

Mogę ci na pocieszenie powiedzieć To tylko pieniądze, życia i zdrowia ci nie zabrali.

Warto ubezpieczyć dom, samochód, siebie - tak na wszelki wypadek, w razie gdyby się coś stało :?

Co do policji to oni po 2-3 miesiącach umorzą śledztwo, nie robiąc kompletnie nic :evil:

Co do złodziei to będą kraść, bo jest popyt :evil: :x

Kupowanie kradzionego to nie jest okazja, to paserstwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje wyrazy wspolczucia.

Sam to przezylem. Mi rabneli z piwnicy. Pozniej juz wstawialem rower na balkon. Jezeli przypadkiem Ci sie nie trafi w oko Twoj rowerek pod tylkiem jakiegos frajera to nie masz co liczyc na zobaczenie go (ich) :(

Heh. kolezance ukradlitez z piwnicy... Jako ze mieszka na 3 pietrze to wystawila rower na balkon. Pewnego dnia sie budzi a rewerka nie ma 8O

te zlodziejaszki musieli byc bardziej profesjonalni a nie jakies dresy... jak widac dla chcacego nic trudnego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rower to k.u.p.a mi j.e.b.n.e.l.i w zeszlym roku honde civic warta 25k. I co? Nic. sluch po niej zaginol.  Nie do odzyskania mimo ze znam srodowisko.

Dajcie sobie na looz. I tak sie nic nie da zrobic. Juz pozamiatane. Trzeba kupic nowe.

Nefar, nie zaginął dalej jeździ, fajne radio miałeś :wink:

Dokladnie, policja nie tyle co nie szuka rowerow ale nawet aut - tez nie szukają, wszystkie odnalezione auta to wynik kompletnego przypadku np kontroli. Wolą stac i lapac na radar, co im tam przyjdzie jak auto odnajdą... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Dokladnie, policja nie tyle co nie szuka rowerow ale nawet aut - tez nie szukają, wszystkie odnalezione auta to wynik kompletnego przypadku np kontroli. Wolą stac i lapac na radar, co im tam przyjdzie jak auto odnajdą...  :lol:

bo to skutek walki z pseudokorupcja w Polcji a wystarczyloby jak w cywilizowanych krajach zeby Policja mogla wspolpracowac z firmami ubezpieczeniowymi (wspolpracowac czytaj miec z tego kozysci finasowe) tak samo gdyby partycypowali w srodkach uzyskanych za sprzedaz mienia ktore ulega przepadkowi itd

reed rozumiem nerwy bo troche kasy poszlo sie ... (ale czytajac temat tego watku pomyslalem ze obrobili Tobie mieszkanie - niezbyt przyjemne uczucie) a rowery rzecz nabyta :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ukradli je jak gdzies jachales np. kazali oddac bo w pier... czy ukradli je np z piwnicy :?:

mi nie ukradli jeszcze ani razu rowerka... moze dlatego ze jest nie wart kradziezy  :?

To to napewno odpada :!:

Współczuje straty......Niewiem jak wyglądał rower Twojej żony ale Twuj był fajny......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakos tak dwa lata temu, z piwnicy mi zaje.... rower (taki fajny goral....), zgloszenie na policje itd (numerki i wszystko podane) i pisemnko przyszlo po 3tyg, ze umorzone :( wzmocnilem z ojcem drzwi w piwnicy to probowali je siekiera rozwalic :? ale im sie nie udalo i zostala siekiera na pamiatke....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi