Hardcoreman Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Posiadam antka 1700+@ 1812Mhz i Asusa A7S333. mam dobry alu radiator ale wiartak to jakiś "made in China" (80mm) shit. chłodzi dobrze (4400 RPM) ale głośny jak odrzutowiec przy starcie ;) brak zmiany predkości(chyba ). Pytanie: jaki kupić wiatrak cichy i wydajny z kontrolą obrotów w cenie do powiedzmy 100zł???? chodzi mi o to żeby nie siedzieć ze słuchwkami na uszach przed kompem........ THX ............... wiem że może było pewnie 1000 takich pytań ale nie moglem nic podobnego znależć..... :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Za 100zł możesz mieć bardzo przyzwoity miedziany cooler który raczej będzie lepszy od alu, ale skoro pytasz o wentylator do 100zł(!?) to tu http://sirius.pl/product.php?action=info&id=6650&sid=1 masz jeden z najlepszych w kategorii 80mmx80mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Jesli chodzi Ci o cichy wentyl to Papst lub Noiseblocker. Linka masz powyzej, Papsta tez tam znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hardcoreman Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 chyba nie za bardzo sie zprecyzowałem pisząc wentylator .....chodzi mi o cooler procesora ;) mały błąd a jaki znaczący.....tego noiseblockera do obudowy moge założyć na proca i będzie si or not ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Jesli masz tylko jak go przymocowac na radiatorze to nie widze problemu. Co do calych coolerow to poczytaj na forum, na stronie "chlodzenie" jest juz kilka watkow zwiazanych z tym tematem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avw Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Kup sobie Artctic Cooling fanTC na Alegro za 19zł... Może za wolno sie kręciłć to zmień termistor na taki 10Kom lub 6,8Kom i wetknij pod radiator, abo utnij go i połacz te kabelki po nim. Zamiast przykręcać do radiatora spróbuj zamocować na gumowych kołeczkach (widziałem w Discotechu ale pewnie można je kupic na Allegro). Jeśli masz całe 100zł. do wydania to lepiej dołóż jeszcze kilka złotych i kup tego sławnego Zalmana 7000alcu OEM - podobno rewelacyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Zdrecydowanie nie polecam Artctic Cooling fanTC i zabawy z laczeniem kabelkow lub podobnych zabaw. Robilem to ze swoimi 4 szt. i musze stwierdzic ze staly sie "strasznie" glosne. Artctic Cooling fanTC jest super, ale w wersji oryginalnej i nadaje sie raczej tylko do wietrzenia budy, i ewentualnie zasilacza. No chyba ze ktos lubi halas, ale przeciez wtedy po jakiego kupowac cooler za 20, skoro mozna kupic zwykly za 10? Podsumowujac. Na procek nie. Chłodzenie budy itp. = 99% ciszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...