Skocz do zawartości
Hardcoreman

Nowy cichutki i wydajny wiatrak do starego radiatora

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam antka 1700+@ 1812Mhz i Asusa A7S333. mam dobry alu radiator ale wiartak to jakiś "made in China" (80mm) shit. chłodzi dobrze (4400 RPM) ale głośny jak odrzutowiec przy starcie ;) brak zmiany predkości(chyba ). Pytanie: jaki kupić wiatrak cichy i wydajny z kontrolą obrotów w cenie do powiedzmy 100zł???? chodzi mi o to żeby nie siedzieć ze słuchwkami na uszach przed kompem........

THX ...............

wiem że może było pewnie 1000 takich pytań ale nie moglem nic podobnego znależć..... :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 100zł możesz mieć bardzo przyzwoity miedziany cooler który raczej będzie lepszy od alu, ale skoro pytasz o wentylator do 100zł(!?) to tu http://sirius.pl/product.php?action=info&id=6650&sid=1 masz jeden z najlepszych w kategorii 80mmx80mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie Artctic Cooling fanTC na Alegro za 19zł... Może za wolno sie kręciłć to zmień termistor na taki 10Kom lub 6,8Kom i wetknij pod radiator, abo utnij go i połacz te kabelki po nim.

Zamiast przykręcać do radiatora spróbuj zamocować na gumowych kołeczkach (widziałem w Discotechu ale pewnie można je kupic na Allegro).

Jeśli masz całe 100zł. do wydania to lepiej dołóż jeszcze kilka złotych i kup tego sławnego Zalmana 7000alcu OEM - podobno rewelacyjny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdrecydowanie nie polecam Artctic Cooling fanTC i zabawy z laczeniem kabelkow lub podobnych zabaw. Robilem to ze swoimi 4 szt. i musze stwierdzic ze staly sie "strasznie" glosne. Artctic Cooling fanTC jest super, ale w wersji oryginalnej i nadaje sie raczej tylko do wietrzenia budy, i ewentualnie zasilacza. No chyba ze ktos lubi halas, ale przeciez wtedy po jakiego kupowac cooler za 20, skoro mozna kupic zwykly za 10? Podsumowujac. Na procek nie. Chłodzenie budy itp. = 99% ciszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi