Skocz do zawartości
marcin77

Dorobiłem się WC

Rekomendowane odpowiedzi

dziś odebrałem przesyłke i mam :lol:

cold crown, proxima, pompka aquel 600l/h ,3l destylu, nagrzewnica opel kadet + 2x80mm na 5V puszczone,

narazie max w idle 40 C, katowanie później narazie musze nacieszyć się,

3h męczyłem się z założeniem ale udało się i nie cieknie :lol:

i odrazu pytanie, jak wyciszyć pompke, wibracje troche stresują :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

i odrazu pytanie, jak wyciszyć pompke, wibracje troche stresują  :evil:

a co teraz ja polozyles luzem w pojemniku/zbiorniku wyrownawczym :?:

podwies ja na czyms zeby niczego nie dotykala - albo zrob tak zeby na wezu dyndala pod przykrywka pojemnika ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narzei leży luzem w pojemniczku :roll: , musze zmienić pojemnik na bardziej głęboki bo w tym nie da się zabardzo podwiesić, na styk jest wody, heh temp. nie przekroczyła 44 stopni :P po kilku h grania (czyli 10 stopni w dół niż na powietrzu i ciszej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marcin, twardy jesteś ;) Większość zapodaje najpierw WC na sucho na parę godzin zobaczyć czy nic nie cieknie. Takie sprawdzanie "w praniu" może kosztować spooooro kaski. Ale oczywiście życzę, żeby NIC się nie stało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marcin, twardy jesteś ;) Większość zapodaje najpierw WC na sucho na parę godzin zobaczyć czy nic nie cieknie. Takie sprawdzanie "w praniu" może kosztować spooooro kaski. Ale oczywiście życzę, żeby NIC się nie stało :)

:wink: najpierw podłączyłem wszystko w obieg bez kompa, pochodziło 10minut i poszło do kompa, od wczoraj nic nie cieknie :lol: , będzie okazja na zmiane sprzętu jak nie wypali :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie niby przez dwa miechy nic nie cieklo a potem moj gf3 zaczal syfem po ekranie rzucac. wymontowalem go i przygotowalem do oddania na warancje i do kompa wladowalem rivke2 i tak jakos momochodem rzucilem na nia okiem po kilku godzinach i byla cala mokra. potem przyjrzalem sie dla gf'a i byly na nim slady po wyschnietej wodzie, wiec BE AWARE OF LEAKS bo nie znasz dnia i godziny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie niby przez dwa miechy nic nie cieklo a potem moj gf3 zaczal syfem po ekranie rzucac. wymontowalem go i przygotowalem do oddania na warancje i do kompa wladowalem rivke2 i tak jakos momochodem rzucilem na nia okiem po kilku godzinach i byla cala mokra. potem przyjrzalem sie dla gf'a i byly na nim slady po wyschnietej wodzie, wiec BE AWARE OF LEAKS bo nie znasz dnia i godziny :D

DO tego przydaje sie UV Dye Lite przyswiecisz Uv'ka i wszystko jesne :P Ja odkrylem swiecace plamy na moim SB live (grafika wyzej) :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:wink: najpierw podłączyłem wszystko w obieg bez kompa, pochodziło 10minut i poszło do kompa, od wczoraj nic nie cieknie :lol: , będzie okazja na zmiane sprzętu jak nie wypali :wink:

ja moje wc tez tak podlaczylem

hmmm szczelnosc ( i calego ukladu) bloku najlepiej sprawdzic tak

bierzemy palucha i zatykamy rurke jedna(albo wąż) a 2 rurke albo waz bierzemy do buzi (ehhh jak to kuszaco brzmi nie? :D ) no i robimy podcisnienie buziakiem, wkladamy jezyk do srodka i jak wszystko ,,trzyma" no to wiadomo ze jest szczelne - dodatkowo mozna zanuzyc cale ustrojstwo w wodzie (np. w wannie) i zobaczyc czy babelki nie leca :)

ja mam WC gdzies od roku - a moze od 2 sam juz nie wiem i wszysko na 100% szczelne ( a weze kiedys przezyly masakre gdy blok nagrzal sie do 95*C:) ale dzialaly po tym dlugo jeszcze:)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja moje wc tez tak podlaczylem

hmmm szczelnosc ( i calego ukladu) bloku najlepiej sprawdzic tak

bierzemy palucha i zatykamy rurke jedna(albo wąż) a 2 rurke albo waz bierzemy do buzi (ehhh jak to kuszaco brzmi nie? :D ) no i robimy podcisnienie buziakiem, wkladamy jezyk do srodka i jak wszystko ,,trzyma" no to wiadomo ze jest szczelne - dodatkowo mozna zanuzyc cale ustrojstwo w wodzie (np. w wannie) i zobaczyc czy babelki nie leca :)

ja mam WC gdzies od roku - a moze od 2 sam juz nie wiem i wszysko na 100% szczelne ( a weze kiedys przezyly masakre gdy blok nagrzal sie do 95*C:) ale dzialaly po tym dlugo jeszcze:)))

Hehe ja zrobilem to wczoraj (jestem w trakcie przerabiania WC w zasadzie juz skonczylem tylko czekam na zbiorniczek z MSC (tak to sie nazywa :?: ) milem 85 C bo zapomnialem popmke wlanczyc i stwierdzilem ze cos jest nie tak ale komp chodzil ok 40 min bez obiegu wody 8O

Ps: Takie sa wlasnie minusy cichej pompki (poprzednio takie cos by mi sie nie zdarzylo (teoretycznie oczywiscie bo w koncowym stadium zalancza sie razem z kompem )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"blok nagrzal sie do 95*C" - jakby blok mial 95*C to procek pewnie ze 115!!! Myslisz, zeby przezyl?

...

Dlatego wlasnie dajemy przekazniki, zeby nie bawic sie w reczne odpalanie pompki.

to bylo do mnie???

chcesz screenshota z tego wydarzenia???

moglem jeszcze sobie wtedy grac w q3 i stabolnie chodzilo

a bylo to na Tualatinie @ 1.54GHz :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"blok nagrzal sie do 95*C" - jakby blok mial 95*C to procek pewnie ze 115!!! Myslisz, zeby przezyl?

...

Dlatego wlasnie dajemy przekazniki, zeby nie bawic sie w reczne odpalanie pompki.

ja u siebie nie wylaczalem pompki z dwoch powodow:

1. byla nieslyszalna

2. komp chodzi 24/7

i mi przekaznik jest nie potrzebny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi