Skocz do zawartości
harry

Aparat cyfrowy do 500zl.....................

Rekomendowane odpowiedzi

odrazu zaznaczam ze sie nie znam :P Ale za ta cene mozna upolowac

HP 320 - wywnioskowalem z wczesniejszych topicow ze za ta cene to chyba najlepszy wybor ;) Np w Media Markecie kosztuje cos kolo 450 zeta (jakas promocja moze dlatego).

Albo cos uzywanego na allegro... uzyj opcji szukaj ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Mercury Deluxe Classic Cam 2.1MPX koszt kolo 450zł - zalezy gdzie kupisz. Jesli chcesz przykładowe fotki to wejdź na moją strone www a nastepnie wejdz w dzial "Reszta obrazków"

Fotki tego Mercurego są bez dat :!: z datami to Soniacz za ponad 1000zł

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam czy dostane dobry aparat cyfrowy do 500zl. Nie mam zielonego pojecia o aparatach i nie wiem ktory jest dobry a ktory zly. Bardzo bym prosil o pomoc.

Pozdrawiam Harry :)

Harry zalezy co kto rozumie pod pojeciem "dobry aparat cyfrowy" :lol:

Ja polecam z czystym sumieniem Mercury Deluxe Classic Cam 2,1 Mpix, polecam tez Kodaka CX4200, te aparaty to sa przecietne aparaty cyfrowe i nie zaliczalbym ich do dobrych aparatow cyfrowych, ale powiem Ci ze mnie oba zadowalają z nawiązką i jak dla mnie to sa najlepsze aparaty cyfrowe :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie, tez jestem zielony w tym temacie. nie widzileliscie gdzies jakiegos porownania roznych apartatow (nie koniecznie w tej kategorii cenowej) gdzie byly by fotografowane te same obiekty roznymi modelami?

co do Mercury Deluxe Classic Cam 2.1MPX to ze stronki Grzecha widac, ze do zdjec przy sztucznym swietle nie za bardzo sie nadaje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyfrowki ciagle tanieja wiec pytanie nie jest takie glupie

Komputery też ciągle tanieją, a zobacz co się czasami wyprawia w postach typu "co kupić". Ja jestem tylko malutkim pierwotniakiem, pi pi pi :>

Ale już enaf, matula uczyli, co by nie zionąć cebulą na wielmożnych.

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak, moze nie bedzie to zbyt odkrywcze, ale w tym przedziale cenowym kupowanie cyfrowki to sredni pomysl. Mozna kupic i fotki beda ale hmm, to juz lepiej naprawde zaoszczedzic i kupc cos lepszego. Wiem ze zaraz tu ktos mi napisze ze potrzebuje akurat w tej cenie bo wiecej kasy nie ma itp i chce sobie robic fotki.

No coz, by kupic dzisiaj dobra cyfrowke z ktorej czlowiek bedzie zadowolony to koszt minimum 1200zl, ponizej tego sa doslownie imitacje prawdziwych cyfrakow.

No chyhba ze ktos potrzebuje full kompakcik i nie interesi go nic poa robieniem zdjec do albumu domowego lub z wycieczki szkolnej. Wtedy mozna sie skusic na cos w graniczach 500zl. Problem tylko jak sie raz chwyci do reki cos z wyzszej polki i zrobi kilka fotek - choroba juz na taki aparat nie mija :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do Mercury Deluxe Classic Cam 2.1MPX to ze stronki Grzecha widac, ze do zdjec przy sztucznym swietle nie za bardzo sie nadaje :(

Kurcze zapomniałem o tym wspomnieć :( Rzeczywiście przy słabym oświetleniu aparat sobie poprostu nie radzi (migawka wynosi 1/2s - 1/10s więc jeśli ktoś nie ma statywu to zdjęcia będą słabe).

Jeśli chodzi o sztuczne naświetlenie to aparacik jest bdb, ale musi byc w miarę jasno - to jest warunek.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to moze ja sie podłącze

szukam jakiegos aparatu do 700 zl max i tak sie zastanawialem nad olympusem c-150 co wy na to? sa moze jakies lepsze w tej cenie?

i drugie pytanie (wiem, wiem ze niesamowicie lamerskie, ale chyba moge ją zadać, bo to w koncu ośla łaczka)

czy jesli ma sie karte pamieci w aparacie, to zeby ją odczytac trzeba miec czytnik kart, czy wystarczy podlaczyc aparat pod usb z wlozoną do aparatu kartą i tez bedzie ją czytac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukam jakiegos aparatu do 700 zl max i tak sie zastanawialem nad olympusem c-150 co wy na to? sa moze jakies lepsze w tej cenie?

Moim zdaniem są lepsze w tej cenie. Moja propozycja to Minolta E223 czy np Premier DC-3000 z 3,3 Mpixela za 789 zlotych (ale to tylko po to by pokazać ze sa lepsze od C-150 niczego nie sugeruje)

http://www.benefit.pl/index.php3?zakladka=...05&filter=&ids=

czy jesli ma sie karte pamieci w aparacie, to zeby ją odczytac trzeba miec czytnik kart, czy wystarczy podlaczyc aparat pod usb z wlozoną do aparatu kartą i tez bedzie ją czytac?

No oczywiscie, nie wyobrazalbym sobie inaczej :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No oczywiscie, nie wyobrazalbym sobie inaczej

no i nie qmam tej odpowiedzi, wiec mozna przez usb czy nie?

a co do minolty i premiera to mam MAX 700zl i ani grosza więcej.

Moze Kodak 4200 bedzie lepszy od tego olympusa c-150?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi