j.h.hudy Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 mam geforca tego co w podpisie,i chcac miec cisze w kompie postanowiłem zdiac z niego wentyl. Po zdieciu chipset byl wrzacy (a raczaj jego radiator). Zmnieszylem taktowanie zegara z 175 na 120. pomogly tyle ze teraz tylko parzy ;-). Czy ten cienki radiator grubosci ok 2 mm wystarczy na ta karte? i czy taka temp. moze ja uszkodzic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMUNA Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Zdjęcie wentylatora nie powinno uszkodzić karty. Ja 5 miesięcy temu zdjąłem wentylator i do tej pory chodzi bez zarzutu. Co do twojej karty to nie wiem. Różnie to bywa. Zrób kilka testów np. 3D Mark 2001 SE, (z 5 razy). Jeżeli nie będzie Ci się wieszać komp lub restatować to wszystko w porządku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 mam geforca tego co w podpisie,i chcac miec cisze w kompie postanowiłem zdiac z niego wentyl. Po zdieciu chipset byl wrzacy (a raczaj jego radiator). Zmnieszylem taktowanie zegara z 175 na 120. pomogly tyle ze teraz tylko parzy ;-). Czy ten cienki radiator grubosci ok 2 mm wystarczy na ta karte? i czy taka temp. moze ja uszkodzic? Wow , jak cii ta karta chodzi bez wiateaka na GPU 8O 8O 8O :?: :?: u mnie jak się waitrak zawiesił zaraz miałem reset kompa Chyba ze masz jakiś wielki miedziany radiator na GPU Pozatym najtańszy wiatrak na GPU to 20-30 zł kosztuje i nie jest wcale taki głośny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 i warty swojej ceny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 mx nie miały radiatorów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Cięko jest nazwać radiatorem kawałek alu grubości 2mm bo ja również mam taki zestawik chłodzący na swim GF a ten radiator to jakasik imitacja chłodzenia!! Ten prymitywny radiatorek ma tylko za zadanie odzdielać cpu kary od wihajstra! 8) ! Dlatego zmienię cały komplet na jakisik wydajniejszy , a wiatraczek z grafki pójdzie na płyte główną :wink: Ja osobiście nie ściągałbym wiatraka z karty, wg. są one natyle małe i dużo hałasu nie robią(przynajmniej u mnie) j.h.hudy jesli przeszkadza ci wiatrak na gpu to zdejmij go ale radziałbym jakisik PORZĄDNY radiator zamocować :twisted: pozdro:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 jak nie mialy radiatorow to co mialy? nawet te karta bez radiatora by sie usmazyla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Mój kumpel zrobił cosik lepszego...zapomniał podłączyć wiatraka na radiatorze !! na procu...Se siedzi a tu nagle łup...zwis albo reset. Polukał oco biega a jak zobaczył ze nie chasa mu wiatrak to na twardo dziada wyłączył...Podobno nie mógł zdiąć radiatora z proca (taki był gorący) a dystansówki na procku mu sie poprzesówały !! hhihhah Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PastorFX Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 mx nie miały radiatorówNo nie bylbym tego taki pewien... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Też planuję (jak kaskę dostanę) założyć na mojego MX coś lepszego i wiatrak 80x80, tak żeby o pamiątki zachaczał. Ten kawałek blaszki to jeden wielki badziew, ale na standardowym taktowaniu starcza. A mały wentyl puszczę na 7V i zamontuję na radiator na NorthBridge. Wymiary się zgadzają idealnie, a ten radiator jest trzy razy wyższy od tego z GPU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 mx nie miały radiatorówNo nie bylbym tego taki pewien...Były kiedyś wersje Creative, które śmigają do tej pory bez radiatorów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Miałem kiedyś GF 2 MX i NIE MIAŁ oryginalnie nawet najmniejszego radiatora - poprostu goły rdzeń GPU! I wcale się za bardzo nie grzał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Były kiedyś wersje Creative, które śmigają do tej pory bez radiatorów a dokladnie ten udziwniony (1 MX z DDR) 3D Blaster GeForce2 MX DDR ktory firmowo wygladal doklanie tak recka jakby ktos byl zainteresowany http://www.guru3d.com/review/creative/geforce2mx/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 dziwna sprawa bo mi jak padl wentylator na moim starym Leadteku to zdjolem calkiem radiator i chodzilo ok, nawwet sie nie grzalo zabardzo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Dawno temu (z 1,5 roku), po tym jak padł firmowy wicherek, próbowałem przerobić swojego gf2mx200 na pasywne chłodzenie. Wyciąłem mu radiator ze starego radiatora na proca - był dość wysoki, gęsto użebrowany, posmarowałem go pastą titana. Po 5 minutach 3d mark na standardowym taktowaniu to ustrojstwa nie dało się dotknąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bic Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Były kiedyś wersje Creative, które śmigają do tej pory bez radiatorówMAM Karte taka jak w podpisie Creativa ale jak zdjalem wentylator i zalozylem wiekszy radiator (ok.5 cm [zajmuje mi dwa PCI :]) to po 30-40 godz., chociaz zalozylem wiatrak o srednicy zblizonej do radiatora, tylko zmniejszone napiecie do 5v, radiator jest normalnie gotujacy sie, nie mam zadnego termometra powyzej 42stopni, ale tak na wyczucie to radiator ma kolo 50 stopni, mimo to chodzi stabilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Były kiedyś wersje Creative, które śmigają do tej pory bez radiatorów a dokladnie ten udziwniony (1 MX z DDR) 3D Blaster GeForce2 MX DDR ktory firmowo wygladal doklanie tak recka jakby ktos byl zainteresowanyhttp://www.guru3d.com/review/creative/geforce2mx/ mam taka karte i moge potwierdzic bez radia na chipsecie moznabylo core na ponad 200 wykrecic - z 175 domyslnych:))) to byla karta:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 to byla karta... 64-bitowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 to byla karta... 64-bitowai tu sie mylisz bo nie wszystkie mialy szyne 64bit :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 to byla karta... 64-bitowai tu sie mylisz bo nie wszystkie mialy szyne 64bit :)wszyskie z DDR mialy 64bit :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 to byla karta... 64-bitowa primo - co ma szerokosc magistrali ktora komunikuje sie GPU z RAM do "ciepla" wydzielanego przez GPU :?: secundo - co z tego ze 64bit skoro DDR (wiec pomijajac troche zanizone taktowanie RAM) wszytko sie wyrownuje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 zachwycacie sie ze ta karta a przeciez wydajnosciowo to bylo dno i nawet podkrecanie jej nie pomagalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 zachwycacie sie ze ta karta a przeciez wydajnosciowo to bylo dno i nawet podkrecanie jej nie pomagalo Moja się kręci teraz na cpu210 mem.360 wynik 3dmk1-->2870pnkt! Dojechałem nia testowo na cpu214 mem.365 i wynik 3dmk1 -->2966pnkt i zero artefaktów ino sie grzeją memorki strasznie dlatego puki chlodzenia niezmienie to zostaje na 210/360!! Wynik na niekręconym procu i karcie 25xx!! :arrow: QubaS - wynika że jednak ta karta się kręci jak każda inna :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 zachwycacie sie ze ta karta a przeciez wydajnosciowo to bylo dno i nawet podkrecanie jej nie pomagalo QbaS o czym ty w ogóle do nas rozmawiasz :?: Drugi post w tym wątku i znów jak kulą w płot. Jak masz problemy z czytaniem to tłumacze sylabizująć: Pro-blem po-le-ga na tym czy wy-star-czy dla tej gra-fy chło-dze-nie pa-sy-wne. Nie jest roz-wa-ża-na kwe-stia czy jest to kar-ta wy-daj-na czy też nie. Jak chcesz jeszcze coś dodać, to postaraj się by było to choć trochę na temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 ja tego creative geforce2 MX wykrecalem na 225 - core i 397 dla pamieci:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 zachwycacie sie ze ta karta a przeciez wydajnosciowo to bylo dno i nawet podkrecanie jej nie pomagalo o matko - teraz rozumiem co to znaczy wtorny analfabetyzm przeczytaj prosze jeszcze raz temat tego watku i postaraj sie zrozumiec co czytasz - ja tam widze ze autor ma problem z temperatura a nie wydajnoscia wiec pisz na temat albo wcale Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 ja bym zdjal radiator z tego mx i zalozyl po prostu wiekszy ( alu ) bez wentylka z wieksza iloscia finow itd itp... jakis 50 x 50mm i bedzie gitara... jezeli bylby wysoki na jakies 5cm to bylby w stanie podczas pracy byc nawet letni.... dla tej ciszy warto poswiecic ten jeden czy dwa pci :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Wszystko zależy od obiegu powietrza. Ja po założeniu dużego radiatora bez wentyla, po prawidłowym posmarowaniu pastą, po prostu wystraszyłem się temperatury, którą ten radiator osiągał. No i wróciłem do chłodzenia aktywnego. Ale miałem wtedy starą budę (desktop, format AT jeszcze) praktycznie bez obiegu powietrza. IMO jeśli masz dobry obieg powietrza (wymuszony) w obudowie to możesz pokusić się o założenie dużego radiatora i powinno być ok. Tym 2 mm badziewiem to nawet sobie głowy nie zawracaj. Jeśłi takiego obiegu nie masz (tak mi się to widzi) to raczej zostań przy aktywnym chłodzeniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 ja tego creative geforce2 MX wykrecalem na 225 - core i 397 dla pamieci:)Wsumie to niebyło tematem topicu ale pytam z ciekawości! Czy karta ci sie mocno grzała i ile pnkt w 3dmk1?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 ja tego creative geforce2 MX wykrecalem na 225 - core i 397 dla pamieci:) masz sie czym chwalic - ja pracuje od jakiegos czasu na swoim "cudownym palicie daytona" 220/220 (sdr) i zero problemow, i zimne wszystko, chipset to tak kolo 40-50*C a pamieci nie mierzylem. oczywiscie chlodzenie sam robilem, bo z ta porazka zwana powyzej "radiatorem 2mm" to sobie mozna ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...