Rosio Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 na wstepie wytlumacze o co chodzi: (oczywiscie uzylem tez opcji "szukaj") otoz wczoraj zaczalem krecic proca ale po ktoryms restarcie podczas botowania wyskoczylo brak pliku NTLDR i Boot Disk Failure. probowalem to naprawic przez rozne kombinacje : fixmbr, fixboot, chkdsk, bootcfg; ale oczywiscie bez rezultu. Kolegaprzyniosl mi dzisiaj dyskietke z owym brakujacym plikiem NTLDR i dogralem go na dysk C: ale to tez nic nie dalo, postanowilem za tem zainstalowac system od nowa. No i teraz wlasciwa tresc: System zainstalowale sie szybko i bez problemow ale za to strasznie dluuuugo sie uruchamia tzn pasek ten przebiega kolo 15 razy nawet na czystym systemie, wczesniej to bylo 4-6 razy :roll: Dosyc czesto instalowalem system i nigdy cos takiego mi sie nie przytrafilo, po prostu wkladal plytke, system instalowal sie i bylo ok a teraz wykonalem takie same czynnosci i jest zle, o co chodzi? :cry: +stery do mobo zainstalowane +udma wlaczone + config moj: Athlon 2000+, Abit nf7, 512 ddr pc3700, Wdc800jb czy to mozliwe ze cos sie powalilo przy probach moich uratowania systemy, jesli tak to jak to naprawic? btw nie moge tez usunac messengera, zawsze to robilem poprzez uruchomienie pliku ktory dokonowal wpis do rejesrti i tyle a teraz nic, probowalem tez innego sposobu i tez nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 format c:/ i ponowna instalacjia xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 format c:/ i ponowna instalacjia xp ale czy to pomoze bo spotaklem sie z tym problemem pierwszy raz (ciagle przebied instalacji robilem tak samo) i boje sie ze namieszlem cos z tymi fixmbr, fixboot itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 skasowanie lub uszkodzenie ntldr z tego co wiem uśmierca xpka dość skutecznie.. może przekręciłeś procka albo magistrala za wysoko i dysk błędy posypał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 skasowanie lub uszkodzenie ntldr z tego co wiem uśmierca xpka dość skutecznie.. może przekręciłeś procka albo magistrala za wysoko i dysk błędy posypał ? dysk w zasadzie nie mogl posypac chyba bledow bo niby jest zablokowane taktowanie agp (no to i pci) poza tym dzisiaj zainstalowalem winde jeszcze raz i teraz pasek "przelatuje" 6 razy przy pelnym oprogramowaniu (tzn winda + caly software), zrobilem sobie naszczescie ghosta w razie jakby kiedys cos sie skaszanilo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...