jajcek Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Witam, plyte mam jak w podpisie. W standardowym biosie nie ma mozliwosci zmiany timingow. W Sandrze pokazuje ze wykorzystuje ok 87% mozliwosci pamieci. Aktualnie mam fsb 164 (max mojej plyty) i pamieci osiagaja calkiem niezly wynik. Wczoraj dorwalem nowa wersje biosu, wgralem i ba mozna zmieniac timingi. Ustawialem wszystko slicznie pieknie no i w Sandrze wykorzystuje juz 92% pamieci no i ogolnie jest lepiej. Problem w tym ze na nowym biosie zmieniajac fsb powytzej 145 komputer zawiesza sie juz przy poscie nie chce sie wogle za zadne skarby uruchomic. Wgralem wiec starego biosa zeby miec wieksza wydajnosc pamieci. Optymalne rozwiazanie to zmiana timingow spod Windowsa, lecz nie wiem czy istnieje taka mozliwosc? Prosze o porady. btw. wczoraj zauwalyzlem ze pojawil sie program do m.in zmiany timingow spod windy lecz do nforce'a. Za wszystkie porady i sugestie z gory dziekuje. Pozdrawiam wszystkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 ale po co z windows jak mozna z boisa chyba ze nie masz takiej opcji w biosie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 ale po co z windows jak mozna z boisa chyba ze nie masz takiej opcji w biosie !Czy czytales co kolega jajcek napisal, czy tylko rzuciles okiem :?: 8O Do jajcek :arrow: moze na nowym biosie za ostro puszczasz pamieci i wysypuje sie juz powyzej FSB=145 Skoro na starym biosie dzialalo na FSB=164 (ale pewnie na ustawieniach "by SPD, ktore sa az za bardzo bezpieczne), to wgraj nowy bios i zluzuj troszke timingi - powinno pojsc :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 sorx nie przeczytalem dobrze moja wina :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 ... Optymalne rozwiazanie to zmiana timingow spod Windowsa, lecz nie wiem czy istnieje taka mozliwosc? Prosze o porady. ... WPCREDIT dla KT266A tu opis http://www.overclockers.pl/artykuly/optyma...lizacja_kt266a/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soobaroo Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 jeśli miałbyś nForca2 lub 3 to można to zrobić nowym progsem od nvidii http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=489...=asc&highlight= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...