jurgiel Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 witam!! mam kompa w ktorego zestw wchodza: plyta: Mercury KOB KT266A FDSX procesor: AMD Athlon 2000+ (nie wiem z ktorej fabryki i takie tam) pamiec: 256 PC-400 (tez nie wiem co to jest) zasilacz: Codegen 300 W. chlodzenie proca to treic (tani) dysk (to chyba bedzie miej istotny w podkrecaniu): 40GB Caviar WD400JB (7200/8MB/ATA100) najwazniejsza odp dla mnie bedzie czy istnieje jaka kolwiek mozliwosc bo nie ma sensu sie ludzic i kobinowac nie wiem co i jak jak i tak sie nie da w tym temacie to jestem kompletna lama wiec b prosze powiedziec co mi sie da z tym zrobic poza tym ze zmienic na lepszy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurgiel Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 co jest nikt nic nie wie o mercurym :?: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 ja coś wiem Kobian Mercury i ECS to w zasadzie to samo :? czyli nic specjalnego a podkręcić się da zobacz drut mode Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 kumpel mial celka 600mhz na procompie i jakies tam klamoty, to jak zmienilem fsb o 1MHz to przy ladowaniu windy padal :) :) :) nie ma to jak firmowe plyty....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 widze grzesiu ze prawdziwy znawca z Ciebie - na podstawie jednego przypadku sprzed 2 lat potrafisz przewidziec zachowanie tysiaca innych plyt... Mercury KOB KT266A to ECS K7VTA2 - zajrzyj pod nalepke z modelem na plycie. Plyta ta posiada pewne mozliwosci zmiany magistrali, zmiany napiec i mnoznika nie posiada. Mnoznik mozesz zmienic za pomoca drutmoda - przewin te strone na sama gore i wsisnij link 'Szukaj' - przy inteligentnym doborze slow do wyszukania szybko znajdziesz potrzebne informacje. Ale drutmody lepiej odloz na pozniej - dla kompletnego lamy moze to sie skonczyc uszkodzeniem sprzetu i wydatkiem sporej ilosci gotowki ew. strata czasu na serwis. O ile masz wystarczajaco dobre pamieci mozesz bez zmiany mnoznika dojechac z magistrala do 145 - 150 MHz - zapewni to dosc spory przyrost mocy. Zamiast tego mozesz poprobowac ustawiania nizszych timingow pamieci - to potrafi znaczaco przyspieszyc system. Zabawa timingami i magistrala na poczatek powinna Cie sporo nauczyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReDi Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Tak na mój gust koleś kupował kompa w zestawie.. Za czasów mercury 266 zazwyczaj dorzucano do płyty polomino więc z kręcenia zero. Jurgiel sprawdź w sisoft sandrze jakiego masz dokładnie proca. Jeśli to polomino to jak pisałem- zero.. Jeśli TB to masz szczęscie i spory potencjał. A jeśli chcesz sie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> za OC to broń Boze na tym zasilaczu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 wcale nie musial kupowac tej plyty rok temu - w firmie, w ktorej pracuje obecnie tez sie takie plyty sprzedaje. maja wielka zalete - kosztuja ponizej 150zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurgiel Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 skad sciagnac sisoft?? i jak dokonac zmianek w biosie zeby byl jakis przyrost mocy?? nie wiem co i gdzie poprzestawiac :cry: ps dzieki za rady i porady pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReDi Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 nie koniecznie musisz sprawdzać sandrą... poszukaj programu wincpu i tam masz wszystko czarno na białym... A jeśli chccesz sandrę to wpisujesz w www.google.pl Sisoft Sandra i szukasz... Albo na kaazie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 te wynalazki wciskaja ludziom w TP...C :D ale mniejsza o to.. zwykle nic nie mozna w biosie zmieniac [fsb, napiecia] wiec zosteje 'pin mod' ale najpierw musisz wiedziec, czy twuj procek to tbred czy palomino [cpuz..] http://www.ocinside.de/html/workshop/pinmo...amd_pinmod.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...