Skocz do zawartości
n0rbi

Chlip ja to zawsze mam pecha :(

Rekomendowane odpowiedzi

Heh wczoraj przyszedl do mnie Fortronik 300pna(pf) od Haszyda, dzisiaj po wykladach od razu montuje go i super jest, sprawdzilem tylko czy wentyl sie kreci i zamknalem obudowe... po 60 min komp sie sam wylaczyl - to otwieram bude i patrze a zasilka goraca, to poczekalem az wystygnie ale nic to nie dalo :cry: zasilacz juz sie nie wlacza (daje tylko 5v S/B i tyle :( qrcze i tera znowu czekanie na naprawe :( heh mial tos kiedys taki problem? moze to nic powaznego i sam dam z tym rade ? a moze lepiej wyslac to Haszydowi ? qrcze a tak sie cieszylem :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kat widze ze zmieniles avatar czy jak to sie nazywa :) qrcze a tak chcialem sie pobawic :evil: a tu siadl sobie ... qrcze i tydzien czekania pewnie :cry: jutro wysylam paczuszke ... heh i niestety nie moge zminic jeszcze podpisu :? ale za to mam otwarta bude i super temp na procku :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też miałem problemy z zasilaczem od haszyda:( Całą historie opisałem w tym długim topicu o fortronach. Niestety po przykrych doświadczeniach już nie kupię żadnej zasiłki na allegro.

JA uważam Pana Haszyda za osobę bardzo w porządku. Najpierw kupiłem jednego 300gtp i działał bardzo dobrze - dałem wtedy 77 pln (70 + 7 wysyłka). Potem kupiłem jeszcze jednego tylko od razu chciałem mieć ją dobrze wyregulowaną (nie wiedziałem wtedy o potencjometrach) i jak chciałem w stresie przy duronie na 1,9V @1200 poniżej 4,9 wogóle nie spadało. A jeszcze za drugim razem wytargowałem mała 2pln zniżkę za to iż to 2 zasilacz kupowany od niego.

Obie zasiłki mam juz kilka miesięcy i działają idealnie, cichutko, bez najmniejszych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA uważam Pana Haszyda za osobę bardzo w porządku. Najpierw kupiłem jednego 300gtp i działał bardzo dobrze - dałem wtedy 77 pln (70 + 7 wysyłka). Potem kupiłem jeszcze jednego tylko od razu chciałem mieć ją dobrze wyregulowaną (nie wiedziałem wtedy o potencjometrach) i jak chciałem w stresie przy duronie na 1,9V @1200 poniżej 4,9 wogóle nie spadało. A jeszcze za drugim razem wytargowałem mała 2pln zniżkę za to iż to 2 zasilacz kupowany od niego.  

Obie zasiłki mam juz kilka miesięcy i działają idealnie, cichutko, bez najmniejszych problemów.

Dobrze że chociaż Ty jesteś zadowolony. Haszyd napewno nie jest gościem, który chce kogoś oszukać. Jednak mało dokładnie sprawdza te zasilacze. Rozmawiałem z nim przez telefon i mówił że zasilacze sprawdza na jakimś urządzeniu, które odpowiednio obciąża zasilacz. Niejeden zasilacz przejdzie pomyślnie ten test ale jak się go podłączy do komputera to może nie być tak wesoło bo komputer jest bardzo czuły na skoki napięć. W dodatku w domu ma chyba straszny bałagan bo przez pomyłke wysłał mi fortrona 235W a nie 300W. Dobrze że później przysłał 300w. Szkoda tylko że jak mu napisałem ile bym musiał dopłacić żeby nie odsyłać tą 235 to haszyd mi nie odpisał. W dodatku ta druga 300W nie chodzi tak jak powinna :( W sumie od Pana haszyda miałem 3 zasilacze i zaden nie spełnił moich oczekiwań. Jak to mówią do 3 razy sztuka i ani razu więcej!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ja kupilem od haszyda wpierw 250W fortrona to co mam teraz. I dziala bez zarzutu ideallne napiecia itd....potem lasce skladalem kompa i pomyslalem ze weme jej tego 245w fortrona za 35 (bo staralismy si zaoszczedzic na kasie). I tak bedzie to lepiej niz codeszajs. Spoko kupilem dostaje zasilacz, sprawdzam u siebiwe na mobo, podpinam wszystko, idiota, zamiast wpierw podpiac kabel z prade podpialem wszystko do plyty glownej. Wkladam kabel i JEB! :-) blsyslo i kupa dymu. Malo zawanu nie dostalem szybko wyrwalem prawie akbel z plyty i z pradem. Na szybko podpialem z powrotem moj zasilacz i dzialala....uffff :-) . Napisalem maila do haszyd`a i ze to byla sobota, to w poniedzialek od razu poslal mi 245w nowa zasilke a ja odeslalem mu ta uszkozdona. Ta w srode dzialal bez zarzutu, z napieciami idealnymi. Natomiast mysl ze na poczcie mogli ja pofatygowac ostro i stad jakies piecei czy cos. A haszyd jest w porzadku jak sadze ;-). Ale juz nigdy wpierw nie podepne do mobo :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi