CeKaeM Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Witam! Czy ktos mi moze powie jak w tym cudzie techniki:) mozna zmienic, aby zamiast kontrolera RAID, dzialal Ultra ATA 1333. Na plycie jest napisane ze odpowiada za to zworka J11. Problem z tym, ze nie mam jej na plycie! I teraz zonk! Moze wypowie sie na ten temat ktos, kto mial podobny problem, albo wie jak zrobic tak, aby dzialal ATA 133. Z gory dzieki! I szukalem, nic nie ma na ten temat na forum! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek666 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 siemka kamil moze mam pytanie na tweaku moze na nie odpowiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeKaeM Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Wiec jakie pytanie? I nikt nie zna odpowiedzi na to co pytalem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 wprawdzie ja mam kt3 ultra2-r ale jesli chodzi o raid to jest to to samo. otoz u mnie tez jest napisane ze trzeba ta zworke przestawic... ale poszukaj na plycie - takiej zworki nie ma a jest tylko na laminacie napisane w ktoryms miejscu ze tu miala byc zworka. tak wiec nie da sie przestawic raida na zwykly kontroler ide. ale nie ma co sie lamac, u mnie maxtor chodzi na raidzie jako jedno urzadzenie i nie ma najmniejszych problemow. po prostu jak chcesz wykorzystac raida jako kontroler to podlaczysz 2 urzadzenia a nie 4 i tyle. kolega ma plytke gigabyte z raidem i on ma mozliwosc przelaczania miedzy raidem a kontrolerem, ale co z tego... jak przelaczy na kontroler to mu sie system haczy, winamp mu trzaska, ma przerwy w dzwieku, programy sie zacinaja etc. nawet wymienil z tego wzgledu plyte bo myslelismy ze walnieta. z nowa dzieje sie to samo, tak wiec przelaczyl sobie kontroler na raid i juz mu wszystko chodzi. nie ma co sie lamac ;) a nastepnym razem jak bede kupowal plytke to moze kupie po prostu oddzielny kontroler na pci i tez bedzie dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeKaeM Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 He, to aqrat tez wiem! Mialem wczesniej ASUSa !7V133 z RAIDem, ale tam byla mozliwosc zmieniania z RADu na ATA i wzystko chodzilo zajebiscie, a teraz srogo sie zawiodlem... Zaby MSI dorabiala na czyms takim to sie teraz wqrzlem.... Lypa! Chyba zrobie tak jak moowissz i podlacze sobie na RAID. Sugerujesz chyba 1 array strippinga:))))! Nara i dzieki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...