Skocz do zawartości
CeKaeM

KT3 Ultra-ARU i RAID

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Czy ktos mi moze powie jak w tym cudzie techniki:) mozna zmienic, aby zamiast kontrolera RAID, dzialal Ultra ATA 1333. Na plycie jest napisane ze odpowiada za to zworka J11. Problem z tym, ze nie mam jej na plycie! I teraz zonk! Moze wypowie sie na ten temat ktos, kto mial podobny problem, albo wie jak zrobic tak, aby dzialal ATA 133. Z gory dzieki! I szukalem, nic nie ma na ten temat na forum!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wprawdzie ja mam kt3 ultra2-r ale jesli chodzi o raid to jest to to samo. otoz u mnie tez jest napisane ze trzeba ta zworke przestawic... ale poszukaj na plycie - takiej zworki nie ma a jest tylko na laminacie napisane w ktoryms miejscu ze tu miala byc zworka. tak wiec nie da sie przestawic raida na zwykly kontroler ide. ale nie ma co sie lamac, u mnie maxtor chodzi na raidzie jako jedno urzadzenie i nie ma najmniejszych problemow. po prostu jak chcesz wykorzystac raida jako kontroler to podlaczysz 2 urzadzenia a nie 4 i tyle. kolega ma plytke gigabyte z raidem i on ma mozliwosc przelaczania miedzy raidem a kontrolerem, ale co z tego... jak przelaczy na kontroler to mu sie system haczy, winamp mu trzaska, ma przerwy w dzwieku, programy sie zacinaja etc. nawet wymienil z tego wzgledu plyte bo myslelismy ze walnieta. z nowa dzieje sie to samo, tak wiec przelaczyl sobie kontroler na raid i juz mu wszystko chodzi. nie ma co sie lamac ;) a nastepnym razem jak bede kupowal plytke to moze kupie po prostu oddzielny kontroler na pci i tez bedzie dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He, to aqrat tez wiem! Mialem wczesniej ASUSa !7V133 z RAIDem, ale tam byla mozliwosc zmieniania z RADu na ATA i wzystko chodzilo zajebiscie, a teraz srogo sie zawiodlem... Zaby MSI dorabiala na czyms takim to sie teraz wqrzlem.... Lypa! Chyba zrobie tak jak moowissz i podlacze sobie na RAID. Sugerujesz chyba 1 array strippinga:))))! Nara i dzieki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...