McQueen Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Czy to http://allegro.pl/show_item.php?item=17364160 wg was specjalistów :wink: zdałoby egzamin ? Bo wpadłem na pomysł aby zrobić taką "hybryde": Blok -> nagrzewnica (obojetnie od czego) -> w/w lodóweczka. Sądze ze woda naplywajaca z bloku zostalaby dostatecznie schlodzona (tak, aby nie zniszczyc termostatu od zbyt wysokiej temp.) przez nagrzewnice i dopiero wtedy wplynela do tej lodowki (ktora pelnilaby tez funkcje zbiornika...) Jak myslicie, czy dzieki takiemu projektowi da rade uzyskac te kilka stopni mniej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 odpada.... lepiej kup peltiera 226W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McQueen Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 peltiera 226W... łatwo powiedziec, tylko czym ja potem tyle Watt ciepła odprowadze? peltek 226W + moj antek @ do jakichs 2400~2600MHz, da cos grubo ponad 300W... :? Nie sądze aby nawet najleprzy blok + dobra nagrzewnica z dwoma wentylami sobie z tym poradziły (szczegolnie latem, gdy w pokoju mam ponad 30C 8O w upały ). Dlatego sadziłem ze ta chlodziarka cos pomoze , ale cóż... trudno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Eeee, a ile tam piw wejdzie? Bo ja nie mam ciągle stolika nocnego ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 4 max :] koles niepodal zadnych parametrow technicznych ale zgadzam sie z berkutem na nb sb i moze zasilacz pewnie by dala rade ale niesadze zeby schlodzila procka lepiej wyczaj jakas smietnikowa wyjmij caly uklad i parownik (zazwyczaj biala plytka z kanalami) wsadz do zbiornika z ktorego woda chlodzisz CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 4 max :] koles niepodal zadnych parametrow technicznych ale zgadzam sie z berkutem na nb sb i moze zasilacz pewnie by dala rade ale niesadze zeby schlodzila procka lepiej wyczaj jakas smietnikowa wyjmij caly uklad i parownik (zazwyczaj biala plytka z kanalami) wsadz do zbiornika z ktorego woda chlodzisz CPUmozesz podac wiecej szczegolow co do takiego manewru (jakies izolacje itp..)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 wsasadzie to pytaj berkuta on to cwiczyl ale powinienes oklejic zbornik jakims styropianem (zeby straty zmniejszyc) i zamiast wody np borygo (berkut glikolu chyba uzywal) reszta jak w wc tylo terz zaiozolowane zeby woda sie nie skraplala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 dzieki, sprobuje.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Jeśli już chłodzarki używać, to nie żeby monotwać nagrzewnicę w niej - ale rozmonować i złożyć coś a'la Vapochill. Jednakże 48W to nie za dużo jak na chłodzenie proca, choć może i by to zdało egzamin... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...