shakur_45 Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 no wlasnie za rok matura i trzeba juz myslec na co sie wybrac, co mozna robic po tym kierunku ?? sa na forum jakcys studenci czy abslowenci politologii ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 to samo co po innych w naszym kraju nie ma znaczenia co konczysz-wazne by skonczyc pomijam studia typowo kirunkowe typu-medycyna itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Zawsze mozna sie nudzic ;] (tak jak ja teraz :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 to samo co po innych w naszym kraju nie ma znaczenia co konczysz-wazne by skonczyc pomijam studia typowo kirunkowe typu-medycyna itp True, true shakur - jak interesuje Cie politologia, to polecam Ci kierunek, ktory sam skonczylem wlasnie: europeistyka czyli stosunki miedzynarodowe na wydziale prawa UAM Poznan (wiecej pod http://www.prawo.amu.edu.pl/), moim skromnym zdaniem bardzo ciekawe, a 3 jezyki przez cale studia, z ktorych musisz zdac certyfikaty, zeby podejsc do obrony i naprawde duzo wiedzy prawniczej, ktora w kazdym chyba zawodzie Ci sie przyda (jak i w zyciu), to duze + tego kierunku. Pozdro M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 To ja stary dowcip opowiem: "Do pracy w markecie zgłasza się absolwent wyższej uczelni. Dostaje polecenie: - Weź miotłę i pozamiataj tu. - Ale jak to, ja jestem magistrem! - A, magister, to co innego. Więc to jest miotła, tu się ją trzyma, a tak się zamiata." A o jakiejś pracy myślałeś? Bo dyplomik swoją drogą, certyfikaty i fefnaście języków jak najbardziej, ale jak w CV pod "staż pracy" będziesz miał wpisaną tylko półroczną praktykę, to wiesz, to jest miotła ... Głupio by było, żeby wygryzł cię jakiś maniek, który co prawda zna te same języki co ty, ale w weekendy układał podpaski w markecie i już ma staż jak płetwa walenia (jako jakiś tam "assistant manager", "schturchen w puppen obersturmfuhrer" czy coś takiego, bo przeca nie wpisze sobie "cieć" albo "operator miotły"). Kilku kumpli w pracy zaciągnęło tzw. kredyt studencki - firma im płaci za studia, ale potem dwa lata będą musieli to odpracowywać, nie wiem tylko czy całkiem za darmo. Zawsze to jakieś rozwiązanie, chociaż ja wolę płacić teraz za szkołę 2400 na rok i nie zaczynać od długów (szyderczy rechot z widowni). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 ja jestem na czwartym roku politologii - kierunek baardzo ciekawy ale perspektywy zadne :/ tzn zawsze mozesz zostac prezydentem :) radnym, poslem, dziennikarzem, poswiecic sie badaniom, itd - Co do starzu to wlasnie 4 rok mi juz leci - jako "laborant informatyk" studiuje zaocznie na umk w toruniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Zawsze po studiach można zrobić MBA(o ile środki finansowe pozwalają) i być ekonomistą i pracę ze średnimi zarobkami 8, 9 tys PLN :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Zawsze po studiach można zrobić MBA(o ile środki finansowe pozwalają) i być ekonomistą i pracę ze średnimi zarobkami 8, 9 tys PLN :)Zeby to bylo takie proste... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Zawsze po studiach można zrobić MBA(o ile środki finansowe pozwalają) i być ekonomistą i pracę ze średnimi zarobkami 8, 9 tys PLN :)Zeby to bylo takie proste...Wiem.. po pierwsze trzeba mieć kilkanaście tysięcy USD a później szczęście co do pracy, ciekawy jest artykuł w ostatnim Wproście właśnie o MBA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Jam dumny student wydzialu Politologi UMCS Lublin ;-) 1szego roku bom sie roczek z liceum nie wyrobilem :lol: a po studiach zamierzam zostac politykiem, zalozyc partie centrowo-prawicowa i zostac polską margaret taczerem :-D tego bym sobie zyczyl... a co bedzie?? co sie uda:-) plany sa ambitne do zalet tego kierunku moge zaliczyc interesujace zajecia fajny czilaucik i lacznie max 15h zajec/wykladow/wfu tygodniowo ;-) ma ktos mniej?? Powiem nawet tak -> lepiej nie moglem trafic :-) Pozdrawiam 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Zawsze po studiach można zrobić MBA(o ile środki finansowe pozwalają) i być ekonomistą i pracę ze średnimi zarobkami 8, 9 tys PLN :)Jaaaaasne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Zawsze po studiach można zrobić MBA(o ile środki finansowe pozwalają) i być ekonomistą i pracę ze średnimi zarobkami 8, 9 tys PLN :) Yhym, bo na rynku posucha na ekomonistów, a wakatów w tej branży więcej, niż pcheł na jeżu. Hej hej, kapitanie Kirk, tu Ziemia, wstajemy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ash Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 shakur_45 ja studiuje Politologie, niedlugo bede mial magistra z tego tytulu. Jezeli interesuje cie polityka, dziennkarstwo, stosunki miedzynarodowe itp. to smialo mozesz isz, nie bedziesz sie nudzil napewno. Tylko zadaj sobie pytanie co bedziesz robil po tej politologii...ja zostaje na Uniwerku na Doktoracie. Jako Doktor bede mogl juz wyladac itp. a z tego da sie juz wyzyc w naszym kraju ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 A ja sie będe starał zostać patologiem ale raczej na medycyne sie nie dostane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ash Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 A ja sie będe starał zostać patologiem ale raczej na medycyne sie nie dostane Przepraszam, kim? 8O :lol: :lol: :lol: Patologiem? 8O :D Chyba Politologiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 A ja sie będe starał zostać patologiem ale raczej na medycyne sie nie dostane Przepraszam, kim? 8O :lol: :lol: :lol: Patologiem? 8O :D Chyba Politologiem :D Dobrze chyba usłyszałeś bo o ile wiem to można być patologiem po medycynie, ale to jest ostatni zawód który bym wykonywał takie połączenie rotten.com z pracą. ble Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 tak patologiem i to po moedycynie mnie flaki nie ruszają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...