Skocz do zawartości
gorky1000

Doradzcie jaki wybrac gamepad?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam "doświadczenia" w sprawie padów, ale ja przymierzam się do zakupu tego:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7543

Taka fajna imitacja pada od PS2  :lol:

IMHO lepiej dolozyc pare zlotych i kupic oryginalnego pada do PS2 + przejsciowke.

Testowalem go na PS2 ponad 2 lata, wiem co mowie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PAnowie wybór może być tylko jeden!!!

Pad do PSX(teraz PS ONE) kosztuje ok 80zł+Przejsciówka ok 30zł,razem(prawie) stówa i jest Full Wypas :D ,no albo Dual 2,ale jest oczywiście droższy.

Co do różnic między padem PSX a PS2 to:

1.Przyciski analogowe ofkoz w Dual 2,ale chyba raczej w grach na PC się nie przydadzą(mam pada z PSX do PS2 i po 4 latach krzyżak trochę nie styka ale analogi są chyba nie do zdarcia,a na nich się przeważnie lepiej gra-przynajmniej mi :)

2.Trochę bardziej precyzyjna "gałka" w drugim Dualu.

3.Lepsze wstrząsy Dual schocka 2(minimalnie)

4.Padzik do PS2 jest trochę lżejszy.

I to tyle,więcej różnic nie pamiętam,za wszystkie grzechy ..nie to nie ten temat sorryy :D

Generalnie najlepszym wyborem według mnie będzie

orginalny,nowy pad do PS ONE+przejsciówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze ja się dołącze do tematu zdecydowanie brac pada od psx-a , ja juz zrobiłem bład kupiłem logitecha tydzień grania w nfs6 i coś lata w nim (dodam że to juz drugi pad, po wymianie gwarancyjnej) a obchodze się z nimi delikatnie nie to co było przy psxach rzucanie padem i bicie w niego (a i tak mu nic nie było)

to tyle

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, wkleiłem niewłaściwy link (tamten tez jest dobry, ale miał być lepszy). Nowy, prawidłowy link jest TUTAJ. Tu jest wiecej padów, niestety nie ma orginalnych DualShock'ów dla PSX :( . W ogóle to nigdzie (w znanych mi sklepach internetowych) nie widzilem orginalnych padów do PSX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...