Qezal Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Siema. Nabyłem niedawno 2 wiatraczki 80mm/80mm Cooler Mastera: --> 1 z czujnikiem temp. --> 2 bez czujnika pracujący caly czas na max obrotach Zainstalowalem :wink: obydwa w budzie (1 naprzeciw procka, 2 pod zasilaczem). I tutaj nie wiem co zrobic: a) zamontowac wentyl z czujnikiem temp. naprzeciw procka (czyli mniejsze obroty przy mniejszej temp.) B) naprzeciw procka wstawic wentyl ktory wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrze przy max obrotach a ten z czujnikiem temp. dac pod zasilacz... I gdzie umiescic czujnik temp. ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 IMO nad procem z czujnikiem i czujnik sproboj jakos do radiatora przyklejic albo cos wtedy bedziesz mial optymalne warunki a jak zaczniesz grac albo np DivX kompresowac to ten z nad procka przyspieszy i chlodzenie sie poprawi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qezal Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Tylko ze zamontowanie tego czujnika blisko radiatora jest troche nie praktyczne bo nie mial bym jak budy za bardzo otwierac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Tylko ze zamontowanie tego czujnika blisko radiatora jest troche nie praktyczne bo nie mial bym jak budy za bardzo otwierac...a gdyby siakies styki zrobic do tego czujnika tak ze przy zamknietej budzie beda sie ztykac i bedzie mzna bez niczego zdejmowac bok. rozchodzi mi sie o takie cos jak jest np w amochodach typu CCSC one takie cus maja to tylnych swaitel. Albo przy komurkach tam gdzie jest bateria Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...