Skocz do zawartości
Qezal

AC i dylemat...

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.

Nabyłem niedawno 2 wiatraczki 80mm/80mm Cooler Mastera:

--> 1 z czujnikiem temp.

--> 2 bez czujnika pracujący caly czas na max obrotach

Zainstalowalem :wink: obydwa w budzie (1 naprzeciw procka, 2 pod zasilaczem). I tutaj nie wiem co zrobic:

a) zamontowac wentyl z czujnikiem temp. naprzeciw procka (czyli mniejsze obroty przy mniejszej temp.)

B) naprzeciw procka wstawic wentyl ktory wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrze przy max obrotach a ten z czujnikiem temp. dac pod zasilacz...

I gdzie umiescic czujnik temp. ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO nad procem z czujnikiem i czujnik sproboj jakos do radiatora przyklejic albo cos wtedy bedziesz mial optymalne warunki a jak zaczniesz grac albo np DivX kompresowac to ten z nad procka przyspieszy i chlodzenie sie poprawi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ze zamontowanie tego czujnika blisko radiatora jest troche nie praktyczne bo nie mial bym jak budy za bardzo otwierac...

a gdyby siakies styki zrobic do tego czujnika tak ze przy zamknietej budzie beda sie ztykac i bedzie mzna bez niczego zdejmowac bok.

rozchodzi mi sie o takie cos jak jest np w amochodach typu CCSC one takie cus maja to tylnych swaitel.

Albo przy komurkach tam gdzie jest bateria

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi