Skocz do zawartości
michalak

Tygodnik Polityczny Jedynki

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem, czy wiesz, ale ta ustawa nie stawia zwiazkow homoseksualnych na rowni z malzenstwami.....

no wlasnie MrVonFetysz...to jest demokracja, wiec, jezeli homoseksualisci chca zawrzec, ze tak sie wyraze "oficjalny" zwiazek, to dlaczego im na to nie pozwolic??

Jak mocno "oficjalny" ? Chcesz żeby związek pederastów miał moc prawną taką jak dla związek heteroseksualny ?

Mój punkt widzenia:

1. Uważam że jeśli ktoś rozgłasza że jest gejem to jego prawo - mamy demokrację, która gwarantuje (teoretycznie) swobodę wypowiedzi.

2. Obowiązuje elementarna tolerancja czyli nie powinno się prześladować ludzi z powodu preferencji seksualnych.

3. Homoseksualizm to dla mnie dewiacja - dewianci nie powinni mieć takich samych praw jak normalni ludzie (chodzi mi o prawo do związków). Po prostu nie cierpię gości i tyle. To nie koliduje z p.2 - bierna tolerancja tak i nic ponad to (akceptacja nie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli Twoja religia nie zezwala na takie numery to nikt Cię do tego nie zmusi ...

dlatego jestem przeciwny aborcji

napisalem ze nie jest to ani moralne etc ani nie powinno dojasc do adopcji dla takich ludzi ale trzeba brac pod uwage ze homoseksualisci sa

a myślisz że jaki będzie następny krok, za jakiś czas będą żądać możliwości adopcji dzieci, a potem będą żądać możliwości brania ślubów w kościele, bo czemu mają być poszkodowani, a potem aby pracodawca zatrudniał tyle samo hetero co homo, a potem ...

widzisz zawsze lepiej zajmowac sie faktami :) - prawda jes taka ze nastepnego kroku juz nie zdarza wykonac, moje ypowiedzi ni maja na celu podbudowanie wizerunku tergo kierunku polityki bo osobiscie nie jestem zwolennikiem zapisow w takiej formie jak proponowane (popadamy w skrajnosci). Ale musimy pamietac ze homoseksualisci to tez ludzie i maja prawo do zycia - nie widze tutaj analogii z anarchia.

najwiekszy proble z tym zagadnieniem polega na tym ze robi sie kolo tego za wiele szumu - gdyby ta ustawa weszla i nikt by niogo o nic nie pytal to wszyscy by szybko zapomnieli - tymczasem politycy odwracaja uwage od spraw wazniejszych (vide. MrVonFetysz) takimi wlasnie pseudo problemami - pozatym sluzy to budowaniu wizerunku LSD (vide. "z obietnic wyborczych zostalo nam juz do wypelniania tylko to jedno (homoseksualisci)")

podobnie nie oburzalbym sie tak bardzo wypowiedzia poslanki Blochowiak - wyrawlo sie jej (oczywiscie ze politykowi nie powinno sie "wyrywac", no ale stalo sie). Ale powiedzmy sobie szczerze - nawet ci ktorzy tak szastaja swoja tolerancja (rzad i jego zapowiedzi) za kulisami uzywaja tych samych okreslen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie napisać swoją opinię na poruszone tu tematy. Co do aborcji to jestem jej zdecydowanie przeciwny. Moja opinia na ten temat wynika z głębokich przemyśleń zwiazanych z ta sprawą. Co do homoseksualistów, to uważam że jest to sprawa każdego człowieka i nie mam zamiaru nikogo potępiać ani nawet oceniać. Natomiast denerwuje mnie jeśli tacy ludzie zbytnio się afiszują. Co do małżeństw homoseksualnych to dla mnie takie coś wogóle nie istnieje, ponieważ uważam że małżeństwo to związek pomiedzy kobietą a meszczyzną. Pozatym jeżeli dzisiaj prawnie usankcjonujemy związki tej samej płci, to jutro środowiska gejowskie zażądają prawa do adopcji dzieci a z tym absolutnie nie mogę się zgodzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ogladalem ten program i sie obsmialem niemilosiernie :>

Bardzo mi sie podobal tekst, ktory byl odpowiedzia na 'nienaturalnosc' zwiazkow homo - "plomby w zebach sa tez nienaturalne" :>

A co do aborcji i malzenstw homo - przeciez prawo != nakaz. Jesli Twoja religia zakazuje aborcji to jej nie wykonasz, tak samo nie musisz wychodzic za swoja plec. A czy komus przeszkadza co ktos inny robi w domu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie male cos w sprawie homoseksualistow moja babcia popiera Hitlera(wlasciwie to ja terz choc nie do konca)

z atomowkami sie zgadzam w kwesti malzenstwa ("małżeństwo to związek pomiedzy kobietą a meszczyzną") co do aborcji to jestem zaz ale tylko do pewnego momentu bo (ztego co wiem) wedlog prawa człowiek człowiekiem sie staje w momecie narodzin wczesniej go "niema" a jako ze jestem czlowiekiem o moralnosci siegajacej daleko poza hmm srednia(?) moralnosc (tzn moralosc wiekszoci ze klonowanie aborcja itp itd jest niemoralne) to aborcja powinna byc dozwolona tylko do momentu gdy plod zaczyna okazywac cechy ludzkie (tzn ma wszystkie wazne organy wykształcone na tyle ze gdyby przeniesc do inkubaora to przy najlepszej opiece jaka jest w stanie zapewnic polska medycyna przezyl by no to chyba tyle chcialbym zaznaczyc ze to co napisalem wyzej jest moja i tylko moja opinia(a to pierwsze to opinia mojej babci ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arnie napisal :takie male cos w sprawie homoseksualistow moja babcia popiera Hitlera(wlasciwie to ja terz choc nie do konca) 8O

Odwazne stwierdzenie.Wiesz w pewnych sprawach to tez mam podobne zdanie ale z obozami zaglady przesadzili :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest zdanie mojej babci ja sie nie dokonca zgadzam moze nie obozy zaglady ale cos innego np takie cos ala getto takie panstwo w panstwie tzn zamknac ich i dostarczac jakies sorowce niech cos produkoja i za to np jedzenie i niech robia co chca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

predzej czy pozniej skonczylo by sie to jak w III Rzeszy ale trzeba im przyznac dobrze robili wycinajac bolszewikow a z drugiej strony mordowali slowian w tym nasz narod ktory procentowo stracil ponad 50% populacji najwiecej w II wojnie swiatowej :twisted: tego nigdy im nie wybacze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba im przyznac dobrze robili wycinajac bolszewikow a z drugiej strony mordowali slowian w tym nasz narod ktory procentowo stracil ponad 50% populacji najwiecej w II wojnie swiatowej :twisted: tego nigdy im nie wybacze

ty jestes chyba ordynarnie pier***niety!!

masz rozdwojenie jazni??

z jednej strony prawo do zycia (apropos aborcji), a teraz popioerasz morderstwa??

ehhhh

bruce oprocz prawa stanowionego przez panstwo jest cos takiego jak zwyczaje religia itd nie znam religi no oprocz poganskiej jak starozytny Rzym Grecja gdzie pozwalano na takie zwiazki  

PS jestes gejem czy co bo bronisz pedalkow?

na szczescie nie zyjemy jeszcze w panstwie wyznaniowym (choc niewiele brakuje... :( )

aha...gejem nie jestem....

mam kochajaca kobiete i jestem z nia szczesliwy......

ale nie jestem zaslepiony, jak ty :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... aborcja powinna byc dozwolona tylko do momentu gdy plod zaczyna okazywac cechy ludzkie (tzn ma wszystkie wazne organy wykształcone na tyle ze gdyby przeniesc do inkubaora to przy najlepszej opiece jaka jest w stanie zapewnic polska medycyna przezyl by

ad 1 wedlug tego co piszesz jak ktos nie ma na "waznych organow" na przyklad nerek to nie wykazuje cech ludzkich wiec nie jest czlowikiem i mozna go dlatego zabic CIEKAWY PUNKT WIDZENIA MORALNOSC ZNACZNIE POWYRZEJ PRZECIETNIEJ GDZIES W OKOLICACH PANI DULSKIEJ

... np takie cos ala getto takie panstwo w panstwie tzn zamknac ich i dostarczac jakies sorowce niech cos produkoja i za to np jedzenie i niech robia co chca

ad 2 a jak by ciebie zamkneli w "ala gettcie" i dali ci jakies surowce zebys mogl cos produkowac to bys byl szczesliwy bo za to co bys wyprodukowal to mialbys np kromke chleba dziennie co ???

(moja rada zanim cos powiesz albo napiszesz postaw sie w sytuacji tego o kim mowisz, piszesz)

a'propo hitlera do wszystkich kolkow co go popieraja ( z roznych powodow) zrozumcie wreszcie ze jak by zalatwil sprawe z Zydami to by sie zaczal zajmowac np. Polakami wyludniajac teren dla potrzeb rasy aryjskiej przyjmjcie to wreszcie do wiadomosci ze zaczal od kogo zaczal i na tym by na pewno nie skonczyl. zreszta ten debil sam o tym pisal w mein kampf. Zreszta myslenie ze jak wilk skonczy z zje jedna owce to reszte stada zostawi w spokoju jest lekko mowiac naiwne.

PS co ma poparcie twojej babci dla hitlera wspolnego ze sprowa homoseksualistow bo nie rozumiem ( ale moze glupi jestem wiec wybacz :oops: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a propo aborcji

przecierz tyle malzenstw nie moze miec dzieci chociarz tego chca. Jezeli np matka nie chce wychowywac dziecka z powodow spolecznych (brak kasy itp.) to mozna oddac dziecko "do adopcji" zamiast zabijac (powinienam napisac dokonac aborcji bo tak jest poprawnie). dzieci mialy by wtedy sznase na normalne zycie bezdzietne pary dzieci a matka czyste sumienie jezeli (jeszcze cos takiego istnieje).

w tym miejscu polecam opowidanie M Klaski " Piekna Dziewczyna" (moge siemylic) to zrozumieci eo co mi chodzi

tak nawiasem to prawo jest po to zeby bronic biednych i slabych

(teoretycznie przynajmniej). Podstawowym prawem czlowieka (slabego tez ) jest prawo do zycia i prawo polskie je nam gwarantuje, zagwarantujmy takie prawo innym zamiast definiowac kiedy czlowiek jest czlowiekiem a kiedy nim nie jest lub do jakiego terminu mozna aborcji dokonac. Na tym polu bardzo latwo sie pomylic i ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... aborcja powinna byc dozwolona tylko do momentu gdy plod zaczyna okazywac cechy ludzkie (tzn ma wszystkie wazne organy wykształcone na tyle ze gdyby przeniesc do inkubaora to przy najlepszej opiece jaka jest w stanie zapewnic polska medycyna przezyl by

ad 1 wedlug tego co piszesz jak ktos nie ma na "waznych organow" na przyklad nerek to nie wykazuje cech ludzkich wiec nie jest czlowikiem i mozna go dlatego zabic CIEKAWY PUNKT WIDZENIA MORALNOSC ZNACZNIE POWYRZEJ PRZECIETNIEJ GDZIES W OKOLICACH PANI DULSKIEJ

... np takie cos ala getto takie panstwo w panstwie tzn zamknac ich i dostarczac jakies sorowce niech cos produkoja i za to np jedzenie i niech robia co chca

ad 2 a jak by ciebie zamkneli w "ala gettcie" i dali ci jakies surowce zebys mogl cos produkowac to bys byl szczesliwy bo za to co bys wyprodukowal to mialbys np kromke chleba dziennie co ???

(moja rada zanim cos powiesz albo napiszesz postaw sie w sytuacji tego o kim mowisz, piszesz)

ad1 nerki nie sa organem bez ktorego sie umiera (komfor zycia jest gorszy po dializowac sie trzeba)

ad2 nie napisalem ze to ma byc kromka chleba dziennie bardziej chodzilo mi o strony getta ze ludzie zamknieci niemaja kontatktu z ludzmi nie zamnietymi zamykasz takich podsylasz np stal i np karoserie samochodowe niech robia a wzamian co jakis czas podzucasz jakies krowy swinie zboze itd itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

voytar bo z takimi trzeba krotko nie bedzi mi gowniarz ublizal mam juz swoje lata :twisted: jak bruce twierdzi ze jestem %$#$@ to niech wezmie 1 lepsza ksiazke do histori i sprawdzi czy to co napisalem jest prawda i jak sadzi ze bolszewicy byli good 8O to ja przepraszam szkoda ze jego rodziny nie wywiezli na sybir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yaros "jezusku" prawo do zycia jest zagwarantowane ustawa ;] odzielona od religi  mozesz byc i satanista(chodz to nie religia) i jak zabijesz dziecko plod to zastaniesz skarany to chodzi o obrone zycia nie religie na aborcje zgadzam sie jesli kobieta zostala zgwalcona lub gdy porod grozi matki i dziecka(chyba ze kobieta decyduje sie na porod)

Nie wiem co masz na myśli pisząc "dziecko-płód", bo jeżeli te kilka komórek, które się tworzą po połączeniu plemnika z jajeczkiem to według mnie troszkę przesadzasz. Idąc dalej tym tokiem myślenia niedługo ustawowo będzie zakazana męska masturbacja bo tyle "ludzi-plemników" się morduje. Zgadzasz się na aborcję gdy jest zagrożone zdrowie dziecka lub matki a ciekawe czy zgadzasz się na badania prenatalne, które pomagają wykryć takie zagrożenia. O ile się nie mylę to Kościół do którego należysz ma jednoznaczny stosunek zarówno do aborcji jak i badań prenatalnych (że już nie wspomnę o antykoncepcji i edukacji seksualnej, które to pozwoliłyby znacznie ograniczyć problem aborcji i niechcianych ciąż). Poza tym jak piszesz to staraj się stosować do zasad języka polskiego - wtedy nie trzeba czytać postu kilka razy, żeby zrozumieć o co Ci chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli nie umiesz odczytac slow bez polskich znakow ę ś itp to wspolczuje ci a plod jest czlowiekiem gdyz powstaje z meskiej i zenskiej komorki jezeli uwazasz inaczej to masz "Wielki problem" sperma sama w sobie jest tylko sperma w czym problem ja nic nie mowilem o masturbacji wiec nie przypisuj mi slow ktorych nie powiedzialem tylko napisz cos sesownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez polskich znaków sobie radzę - troszkę więcej problemów sprawia mi domyślanie się gdzie tu powinien być przecinek, kropka i inne takie w/g Ciebie chyba nieistotne sprawy. O spermie owszem, nie wypowiadałeś się ale gdybyś umiał czytać to zauważyłbyś, że napisałem "Idąc dalej tym tokiem myślenia.." co chyba jednak nie oznacza "skoro powiedziałeś że sperma to człowiek....". No i oczywiście nie odpowiedziałeś jaki jest Twój stosunek do badań prenatalnych (chyba wiesz co to jest?), edukacji seksualnej czy antykoncepcji (jeżeli jesteś wierzący to chyba wiem jakie są Twoje poglądy). Chciałbyś tego zabronić myślącym inaczej niż Ty czy jedna pozostawiłbyś takim heretykom jak ja możliwość wyboru?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: Chciałbyś tego zabronić myślącym inaczej niż Ty czy jedna pozostawiłbyś takim heretykom jak ja możliwość wyboru? :o gdzie ja to powiedzialem ? a o badaniach prenatalnych pisalem juz o zasadach aborcji laczy sie to z tym bo kiedy lekarz podczas ciazy stwierdzi ze porod jest zagrozeniem kobieta ma wybor i znowu przypisujesz mi rozne wypowiedzi ktorych nie powiedizalem jestes smieszny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całe szczęście, że Polska nie jest krajem wyznaniowym, jeżeli ty MrVonFetysz nie popierasz aborcji to nikt nie będzie ciebie zmuszał do tego, myślisz, że jak wprowadza aborcję to co 2 płod będzie zabijany? Co toku jest ponad 200/300 tysięcy nielegalnych aborcji, bardzo często w bardzo złych warunkach i takie zabiegi często kończą się bezpłodnością matki lub innymi dolegliwościami.

Lepiej, żeby te kobiety mogły wykonać ten zabieg w przyzwoitych aborcjach, pewnie jesteś jeszcze za zakazem badań prenatalnych, w ubiegłym roku było ponad 3800 takich badań a po tych badaniach wykonano tylko 80 aborcji(tych legalnych) więc widzisz jak to się ma do siebie.

Śmieszą mnie wypowiedzi takich ludzi z LPR, którzy uważają się za "wierzących" katolików a jak papież powiedział, że Polska powinna przystąpić do Uni Europejskiej to mówili, że on się nie zna.

Co do związków homoseksualnych to nie lubię jak się z tym oni publicznie afiszują ale u siebie w domowym zaciszu mogą robić co im się podoba.

Według muzułmanów życie zaczyna się od 1 oddechu a kończy na ostatnim oddechu wię według ich religi aborcje są legalne w Polsce jest demokracja więc każda osoba(katolim, muzułmanin) powinni mieć prawo ułożyć sobie życie jak im się tylko podoba.

Zaraz powiecie że niby w Polsce jest 95% katolików ale w kościołach widać co najwyżej 40% a zobaczcie na ulicach ile jest przemocy i zawiści.

A co do Wychowania Seksualnego w szkole to uważam że powino ono istnieć to niebyło by wielu niechcianych ciąż i tylu zakażeń AIDS, a Pan Strąk to skomentował jako "uczenie dzieci technik seksualnych".

Pozdrawiam "zagorzałych" katolików

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Polsce jest demokracja więc każda osoba(katolim, muzułmanin) powinni mieć prawo ułożyć sobie życie jak im się tylko podoba" no jest demokracja ale jest ona ograniczona prawami jezeli lamie sie prawo odpowiada sie za to ludzie czesto myla demokracje z anarchia w anarchi mozesz robic co ci sie podoba w demokracji juz nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie oni to PO albo PIS a oni są raczej liberalni chociaż podoba mi się też partia zielonych 2004. Bo LPR i Samoobronie nie wróże przyszłości a jak wygrają to będzie trzeba zmienić obywatelstwo bo nalożą podatek 85% dla tych co mają 20k miesięcznie i różne podobne idiotyzmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi