MrVonFetysz Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 gdybys sie troche interesowal zalwazyl bys ze politycy Pisu i Po sa przeciwni zmianie tej ustawy a zieloni to kolejni cwaniacy ktorzy chca dorwac sie do koryta wladzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 :lol: Chciałbyś tego zabronić myślącym inaczej niż Ty czy jedna pozostawiłbyś takim heretykom jak ja możliwość wyboru? :o gdzie ja to powiedzialem ? a o badaniach prenatalnych pisalem juz o zasadach aborcji laczy sie to z tym bo kiedy lekarz podczas ciazy stwierdzi ze porod jest zagrozeniem kobieta ma wybor i znowu przypisujesz mi rozne wypowiedzi ktorych nie powiedizalem jestes smieszny Jeżeli chcesz żeby pewne sprawy były regulowane prawem to jest to jednoznaczne z tym, że zabraniasz inaczej myślącym pewnych działań. Jak u większości osób uważających się za wierzące występuje u Ciebie pewna dziwna przypadłość - przyjmyjesz tylko te zasady wiary/kościoła, które Tobie pasują. Krótko mówiąc podwójna moralność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 krotko mowiac panstwa z prawem bez poarcia w religi i zakorzenionych wartosciach moralnych dlugo sie nie utrzymaja np republiki francuskie III Resza itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 krotko mowiac panstwa z prawem bez poarcia w religi i zakorzenionych wartosciach moralnych dlugo sie nie utrzymaja np republiki francuskie III Resza itp III Rzesza nie miała poparcia w religii ?? Gott mit uns na pasach żołnierzy to był tylko taki ładnie wyglądający slogan ?? ;-) Ty to chyba byś chciał założyć jakieś państewko wyznaniowe? - nie marzy Ci się przypadkiem w Polsce taki mały katolicki Iran ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 krotko mowiac panstwa z prawem bez poarcia w religi i zakorzenionych wartosciach moralnych dlugo sie nie utrzymaja np republiki francuskie III Resza itp ja pierdziele........ czyli najlepiej: glemp na prezydenta sliwinski na.....ministra sprawiedliwosci (przynajmniej picie by bylo dozwolone bez ograniczen.....) glodz....na ministra obrony..... ale kogo na ministra spraw zagranicznych....hmmm.....pomysle jeszcze minister finansow....nie no...jak finanse, to rydzyk, bez gadania..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 krotko mowiac panstwa z prawem bez poarcia w religi i zakorzenionych wartosciach moralnych dlugo sie nie utrzymaja np republiki francuskie III Resza itp III Rzesza nie miała poparcia w religii ?? Gott mit uns na pasach żołnierzy to był tylko taki ładnie wyglądający slogan ?? ;-) Ty to chyba byś chciał założyć jakieś państewko wyznaniowe? - nie maży Ci się przypadkiem w Polsce taki mały katolicki Iran ?? wlasnie chyba mu sie marzy.... i zgadzam sie z toba, co do 3 rzeszy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 a czy ja napisalem ze w III Rezszy bylo poparcie w religi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 a czy ja napisalem ze w III Rezszy bylo poparcie w religi? Nie - napisałeś tylko: krotko mowiac panstwa z prawem bez poarcia w religi i zakorzenionych wartosciach moralnych dlugo sie nie utrzymaja np republiki francuskie III Resza itp A czy ja napisałem, że nie było ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 a to "III Rzesza nie miała poparcia w religii ?? Gott mit uns na pasach żołnierzy to był tylko taki ładnie wyglądający slogan ?? Ty to chyba byś chciał założyć jakieś państewko wyznaniowe? - nie maży Ci się przypadkiem w Polsce taki mały katolicki Iran ??" Ps i co teraz powiesz znowu przekrecasz czyjes zdania ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 eee...sorry panowie.......ze przerwe.... ale...o co chodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 chodzi o to ze ty i on wieszacie na mnie psy mowiac ze jestwem za III Rzesza i za tym zeby religia byla w takim panstwie potwierdzeniem prawa :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 no nie...nie napsialem, ze jeste za 3 rzesza, ale co do drugiej czesci, to tak wlasnie uwazam.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 a to "III Rzesza nie miała poparcia w religii ?? Gott mit uns na pasach żołnierzy to był tylko taki ładnie wyglądający slogan ?? Ty to chyba byś chciał założyć jakieś państewko wyznaniowe? - nie maży Ci się przypadkiem w Polsce taki mały katolicki Iran ??" Ps i co teraz powiesz znowu przekrecasz czyjes zdania ;] Czy Ty w ogóle wiesz co napisałeś wcześniej ?? Przypomnę - "panstwa z prawem bez poarcia w religi i zakorzenionych wartosciach moralnych dlugo sie nie utrzymaja" jako przykłady podajesz republiki francuskie i III rzeszę. No to muszę Ci powiedzieć, że z III rzeszą to Ci przykład nie wyszedł - wartości moralne w tym państwie (w/g Twoich standardów) były na wysokim poziomie (zakaz aborcji, zakaz homoseksualizmu itp.) i z kościołem też im się dobrze żyło. Najpierw piszesz bzdury a później marudzisz, że coś się przekręca - czytaj to co piszesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 chodzi o to ze ty i on wieszacie na mnie psy mowiac ze jestwem za III Rzesza i za tym zeby religia byla w takim panstwie potwierdzeniem prawa :twisted: Możesz mi wskazać gdzie napisałem, że jesteś za III rzeszą?? No a z Twoich postów wynika, że jesteś jak najbardziej za państwem wyznaniowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 "jezusek" pomysl logicznie napialem a ty wyciagaj wnioski chodzilo mi o przyklad ze kiedy panstwo odchodzi od religi i wartosci dochodzi to chaosu i przyklad III Rzesza rozumiesz teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 no nie...nie napsialem, ze jeste za 3 rzesza, ale co do drugiej czesci, to "tak wlasnie uwazam...." ok wyjasnione :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 "jezusek" pomysl logicznie napialem a ty wyciagaj wnioski chodzilo mi o przyklad ze kiedy panstwo odchodzi od religi i wartosci dochodzi to chaosu i przyklad III Rzesza rozumiesz teraz? No i właśnie przykład z III rzeszą Ci nie wyszedł - oni nie odeszli od religii i wartości a doszli do wiadomo czego. ROZUMIESZ ?? - zły przykład dałeś !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 odeszli od religi w oficjalnych uroczystosciach nie bylo ksiezy,kapitul itd a ten napis na klamrze "Bog jest z nami" to zwykla propaganda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 odeszli od religi w oficjalnych uroczystosciach nie bylo ksiezy,kapitul itd a ten napis na klamrze "Bog jest z nami" to zwykla propaganda Po prostu ręce i nogi opadają - tak odeszli od religii, że do tej pory nie wiadomo ilu zbrodniarzom z III rzeszy watykan pomógł zbiec do ameryki południowej (to pewnie z wdzięczności za odsunięcie ich od oficjalnych uroczystości). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 odeszli od religi w oficjalnych uroczystosciach nie bylo ksiezy,kapitul itd a ten napis na klamrze "Bog jest z nami" to zwykla propaganda Po prostu ręce i nogi opadają - tak odeszli od religii, że do tej pory nie wiadomo ilu zbrodniarzom z III rzeszy watykan pomógł zbiec do ameryki południowej (to pewnie z wdzięczności za odsunięcie ich od oficjalnych uroczystości). wiesz co to wiara, religia, chyba chodzi Ci o to że nie odeszli od instytucji jaką jest kościół, bo do wiary, wartości i religii to było im daleko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 gdzie sie dowiedziales o takich bzdorach? w niedowiary czy fakty i mity? czy Niemcy gdy szli gwalcic nasz narod krzyczeli "Bog z nami" czy "za Fuhera" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 odeszli od religi w oficjalnych uroczystosciach nie bylo ksiezy,kapitul itd a ten napis na klamrze "Bog jest z nami" to zwykla propaganda Po prostu ręce i nogi opadają - tak odeszli od religii, że do tej pory nie wiadomo ilu zbrodniarzom z III rzeszy watykan pomógł zbiec do ameryki południowej (to pewnie z wdzięczności za odsunięcie ich od oficjalnych uroczystości). wiesz co to wiara, religia, chyba chodzi Ci o to że nie odeszli od instytucji jaką jest kościół, bo do wiary, wartości i religii to było im daleko No dobrze, zprecyzuję: do końca nie odeszli od Kościoła Katolickiego, którego to współwiernym (najprawdopodobniej) jest MrVonFetysz. Do końca też trzymali się tak ważnych dla niektórych wartości jak tępienie homoseksualizmu i zakaz aborcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 gdzie sie dowiedziales o takich bzdorach? w niedowiary czy fakty i mity? czy Niemcy gdy szli gwalcic nasz narod krzyczeli "Bog z nami" czy "za Fuhera" byl artykul w fim niedawno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 gdzie sie dowiedziales o takich bzdorach? w niedowiary czy fakty i mity? czy Niemcy gdy szli gwalcic nasz narod krzyczeli "Bog z nami" czy "za Fuhera" Zapomniałeś wymienić NIE ;-) A krzyżowcy mordując arabów pewnie krzyczeli "Bóg z nami" - ciekawe czy jest jakaś różnica dla ofiar ?? Kościół Rzymsko-Katolicki miał wiele do powiedzenia w III Rzeszy, miał z tego wiele korzyści no to się później odwdzięczał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 ta a kto go pisal Zyd-Zyd z Ameryki czy moze profesor ktory kszalcil sie za komuny? masz moze linka do niego chcialbym to sprawdzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 widze, ze jestes antysemita przy okazji..... poszukaj sobie w archiwum fim moze akurat bedzie a mi sie nie kce skanera wyciagac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 z Zydami to jest tak jak w "Lalce" cale wieki ludzie ich nieznosili zabijali a uchowaly sie jednostki najbardziej przebiegle i wredne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 dobra....to ja juz nie mam wiecej pytan.... to juz nei jest lol....to jest....ehhh.... wiesz....jestes prawdziwym katolikiem...najprawdziwszym ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 ta ale ja tylko przytaczam Lalke ;] a Zydow nie lubie bo mojego pradziadka wydal jeden za to ze walczyl w bitwie warszawskiej i za komuny palowali go podobnie ja mojego dziadka ktorego i szwaby katowaly wiec to sa uprzedzena rodzinne ale takich przypadkow byly miliony kazdy strocil kogos na wojnie jakiegos blizszego dalszego krewnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 z Zydami to jest tak jak w "Lalce" cale wieki ludzie ich nieznosili zabijali a uchowaly sie jednostki najbardziej przebiegle i wredne Z fanatykami/rasistami nie da się dyskutować. Bez pozdrowień - koniec tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...