KOala Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Zarówno w instrukcji jak i na laminacie tej płyty gł. pisze, że: "Please du not insert a 3,3V AGP card into the AGP slot on K7VT4-4X or K7VT4-8x motherboard! It may cause permanent damage" Posiadam dwie płyty oraz dwie karty grafiki: 1) Creative Labs Anihilator Pro na GForce1, 2) Gainward GForce 3 Ti 450 na wiadomym chipie. W dokumentacji od VGA nie doczytałem się na jakich napięciach chodzą te karty, opcja szukaj również niewiele pomogła, czy ktoś może mnie oświecić o co tu chodzi, czy moje VGA nie zostaną zniszczone przez tego Asrocka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Mam nadzieję iż to okaże się tu pomocne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 ..., czy moje VGA nie zostaną zniszczone przez tego Asrocka? karty nie ale spalisz port AGP na MoBo :P ten Gainward na 100% dziala z 3.3V i 1.5V - wiec go bez przeszkod zaaplikujesz na MoBo z: - AGP 1.0 (3.3V) - AGP 2.0 (3.3V i 1.5V) - AGP 3.0 (1.5V) CLAP chyba podobnie tu masz link z "odszczepiencami" http://www.anandtech.com/guides/viewfaq.html?i=82 dodaj do tego KRYO a tu specyfikacje wszystkich AGP http://www.motherboards.org/articlesd/tech...ions/920_2.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Dzięki wszystkim za pomoc, będę studiował materiały o wynikach poinformuję ku przestrodze kolejnych nabywców Asrocka! Dodane później: Okazuje się, że to nie tylko Asrock, ale standart portu AGP 3.0 wymusza stosowanie "nowszych" kart. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć na jakim napięciu pracuje CLAP- wszędzie same ogólniki- może ktoś ma namiary na jakąś bardziej szczegółową specyfikację tej karty, albo może zajrzeć do manuala? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...