Skocz do zawartości
Hadrys_23

Atlon Thoroughbred czy Barton który ...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie mam okazje sprzedac swoją płyte z prockiem i ramem . chcę kupic epoxa 8RDA i nowego procka niewiem tylko czy lepiej będzie kupic np atlona 1800+ czy bartona 2500+ co się lepiej kręci. Barton niewiem napewno ale chyba ma zablokowany mnoż po nik :?: I jeszcze jadno jaki ram nailepiej wybrac z góry mówię ze niemam $ na np . haper x takie w granicy 250 pln za 256mb :?: proszę o pomoc z gory dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Epox to tylko 8RDA+ v2.1

Barton nie ma zablokowanego mnoznika, podobnie jak XP

Jak cie kasa ogranicza, to lepiej wez 1800+

Z pamieciami to jest roznie - nie zawsze dzialaja tak samo na tej samej plycie - poczytaj na forum - jest tego troche (polecam TwinMOSy - ale to moja opinia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak... z tego co słyszałem to TwinMosy są bardzo dobre i za stosunkowo dobrą cenę... tylko jak już to na M'tecach (jakoś tak...)

Ja wlasnie mam TwinMOS 1x512MB DDR40 na kosciach Mtec (5ns) i na moim NF7-S v2.0 smigaja synchro na FSB=220 przy timingach 5-3-2-2CL i 2,6V ustawionym w biosie. Te moge polecic, ale jak pisalem wyzej - nie ma reguly, bo czasem ta sama pamiec u jednego smiga, a u innego nawet nie rusza 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak... z tego co słyszałem to TwinMosy są bardzo dobre i za stosunkowo dobrą cenę... tylko jak już to na M'tecach (jakoś tak...)

Ja wlasnie mam TwinMOS 1x512MB DDR40 na kosciach Mtec (5ns) i na moim NF7-S v2.0 smigaja synchro na FSB=220 przy timingach 5-3-2-2CL i 2,6V ustawionym w biosie. Te moge polecic, ale jak pisalem wyzej - nie ma reguly, bo czasem ta sama pamiec u jednego smiga, a u innego nawet nie rusza 8O
Ja właśnie też chyba sobie wymienie moje Kingston na TwinMosy...

Kiedys był artykuł chyba na siriusie że TwinMosy na M'tecach sie bardzo dobrze kręcą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to twinmosy to wiem dzięki to piszcie jeszcze co się lepiej kręci barton czy Thoroughbred jest jeszcze oczywiscie problem $ ale chba wybiorę 1800 + moze 2000+ i 2* 256mb ram bo to będzie chba lepiej latac niż np> 2500+barton i 1* 256mb ram a jak kupie dobry wen. na proc. to go puszcze na 2500 spokojnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...