Hadrys_23 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Mam pytanie mam okazje sprzedac swoją płyte z prockiem i ramem . chcę kupic epoxa 8RDA i nowego procka niewiem tylko czy lepiej będzie kupic np atlona 1800+ czy bartona 2500+ co się lepiej kręci. Barton niewiem napewno ale chyba ma zablokowany mnoż po nik :?: I jeszcze jadno jaki ram nailepiej wybrac z góry mówię ze niemam $ na np . haper x takie w granicy 250 pln za 256mb :?: proszę o pomoc z gory dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Jak Epox to tylko 8RDA+ v2.1 Barton nie ma zablokowanego mnoznika, podobnie jak XP Jak cie kasa ogranicza, to lepiej wez 1800+ Z pamieciami to jest roznie - nie zawsze dzialaja tak samo na tej samej plycie - poczytaj na forum - jest tego troche (polecam TwinMOSy - ale to moja opinia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Tak... z tego co słyszałem to TwinMosy są bardzo dobre i za stosunkowo dobrą cenę... tylko jak już to na M'tecach (jakoś tak...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Nie wiem ile masz kasy. Thorton 2000+ i abit nf7-s to bedzie chyba tyle samo kosztowac albo nawet mniej niz barton i 8rda+ v2.1 Twinmosy na porzadnych kosciach i styka. Sam teraz skladam ten pierwszy zestaw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Tak... z tego co słyszałem to TwinMosy są bardzo dobre i za stosunkowo dobrą cenę... tylko jak już to na M'tecach (jakoś tak...)Ja wlasnie mam TwinMOS 1x512MB DDR40 na kosciach Mtec (5ns) i na moim NF7-S v2.0 smigaja synchro na FSB=220 przy timingach 5-3-2-2CL i 2,6V ustawionym w biosie. Te moge polecic, ale jak pisalem wyzej - nie ma reguly, bo czasem ta sama pamiec u jednego smiga, a u innego nawet nie rusza 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Tak... z tego co słyszałem to TwinMosy są bardzo dobre i za stosunkowo dobrą cenę... tylko jak już to na M'tecach (jakoś tak...)Ja wlasnie mam TwinMOS 1x512MB DDR40 na kosciach Mtec (5ns) i na moim NF7-S v2.0 smigaja synchro na FSB=220 przy timingach 5-3-2-2CL i 2,6V ustawionym w biosie. Te moge polecic, ale jak pisalem wyzej - nie ma reguly, bo czasem ta sama pamiec u jednego smiga, a u innego nawet nie rusza 8OJa właśnie też chyba sobie wymienie moje Kingston na TwinMosy... Kiedys był artykuł chyba na siriusie że TwinMosy na M'tecach sie bardzo dobrze kręcą :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrys_23 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 no to twinmosy to wiem dzięki to piszcie jeszcze co się lepiej kręci barton czy Thoroughbred jest jeszcze oczywiscie problem $ ale chba wybiorę 1800 + moze 2000+ i 2* 256mb ram bo to będzie chba lepiej latac niż np> 2500+barton i 1* 256mb ram a jak kupie dobry wen. na proc. to go puszcze na 2500 spokojnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Bierz Thortona, odblokujesz cache i masz bartona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrys_23 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 ma jeszcze tekie pytenko cza jak kupie Thortona lub Thoroughbred i 2*twinmos 256 (400) to pujdzie mi synchronicznie to i to na (400) i jak tak to cz będę musial napięcie na procu podwyzszyc jak to to do jakiego zeby mi odrazu nia padł dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Jasne, ze pojdzie. Teraz zalezy od serii procka jaki ustawisz mnoznik. Pamiatki w dual i heja masz sprzeta na doom3 (plus oczywiscie jakas w miare karta graf. ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...