Emiel Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 jak wyłączyć opcję automatycznego dodawania plików Thumbs.db do wszystkich katalogów w win XP? i co to w ogóle jest? i jeszcze jedno pytanko. jak pozbyć się ikonki WMessengera przy odpalaniu OE? odznaczyłem w OE opcje automatycznego logowania do WM przy starcie OE, odinstalowalem tez Messengera (teoretyczne przynajmniej) używając dodaj/usuń programy... a to g*** nadal mi się pojawia mniej, bądź bardziej regularnie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 jak wyłączyć opcję automatycznego dodawania plików Thumbs.db do wszystkich katalogów w win XP? i co to w ogóle jest? Folder Options -> View -> Do not cache thumbnails To sa pliki z zcache'owanymi miniaturkami. i jeszcze jedno pytanko. jak pozbyć się ikonki WMessengera przy odpalaniu OE? odznaczyłem w OE opcje automatycznego logowania do WM przy starcie OE, odinstalowalem tez Messengera (teoretyczne przynajmniej) używając dodaj/usuń programy... a to g*** nadal mi się pojawia mniej, bądź bardziej regularnie :( -- Outlook Express ładuje się wolniej po zdeaktywowaniu Messengera Start >>> Run (Uruchom) >>> Regedit wyszukaj klucze: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{FB7199AB-79BF-11d2-8D94-0000F875C541}InProcServer32 HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{FB7199AB-79BF-11d2-8D94-0000F875C541}LocalServer32 Dla obu po prawej stronie klikasz prawym na wartość Default (Domyślną) i kasujesz ją. -- Usunięcie Messengera z Outlook Express Start >>> Run (Uruchom) >>> Regedit HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftOutlook Express Tworzysz nową lub edytujesz istniejąc wartość o nazwie Hide Messenger: Name: Hide Messenger Type: REG_DWORD Value: 2 Możesz ściągnąć plik skryptu który to zrobi za ciebie: /http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/oemessenger.vbs]oemessenger.vbs Po edycji konieczne jest zrestartowanie komputerka.Nie sprawdzalem tego u siebie (nie uzywam OE), ale taki sposob kieyds znalazlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emiel Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Wielkie dzięki, podziałało i jedno i drugie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...