Skocz do zawartości
Emiel

Thumbs.db [windows xp]

Rekomendowane odpowiedzi

jak wyłączyć opcję automatycznego dodawania plików Thumbs.db do wszystkich katalogów w win XP?

i co to w ogóle jest?

i jeszcze jedno pytanko. jak pozbyć się ikonki WMessengera przy odpalaniu OE? odznaczyłem w OE opcje automatycznego logowania do WM przy starcie OE, odinstalowalem tez Messengera (teoretyczne przynajmniej) używając dodaj/usuń programy... a to g*** nadal mi się pojawia mniej, bądź bardziej regularnie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wyłączyć opcję automatycznego dodawania plików Thumbs.db do wszystkich katalogów w win XP?

i co to w ogóle jest?

Folder Options -> View -> Do not cache thumbnails

To sa pliki z zcache'owanymi miniaturkami.

i jeszcze jedno pytanko. jak pozbyć się ikonki WMessengera przy odpalaniu OE? odznaczyłem w OE opcje automatycznego logowania do WM przy starcie OE, odinstalowalem tez Messengera (teoretyczne przynajmniej) używając dodaj/usuń programy... a to g*** nadal mi się pojawia mniej, bądź bardziej regularnie    :(

-- Outlook Express ładuje się wolniej po zdeaktywowaniu Messengera Start >>> Run (Uruchom) >>> Regedit wyszukaj klucze: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{FB7199AB-79BF-11d2-8D94-0000F875C541}InProcServer32 HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{FB7199AB-79BF-11d2-8D94-0000F875C541}LocalServer32 Dla obu po prawej stronie klikasz prawym na wartość Default (Domyślną) i kasujesz ją. -- Usunięcie Messengera z Outlook Express Start >>> Run (Uruchom) >>> Regedit HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftOutlook Express Tworzysz nową lub edytujesz istniejąc wartość o nazwie Hide Messenger: Name: Hide Messenger Type: REG_DWORD Value: 2 Możesz ściągnąć plik skryptu który to zrobi za ciebie: /http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/oemessenger.vbs]oemessenger.vbs Po edycji konieczne jest zrestartowanie komputerka.
Nie sprawdzalem tego u siebie (nie uzywam OE), ale taki sposob kieyds znalazlem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi