nieo Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Od jakiegoś czasu w mojej sieci są odblokowane porty P2P. Transfery lecą na łeb, na szyję, dlaczego tak jest, czy to wina łącza czy zbyt słabego sprzętu? Od admina niestety nie mogę się tego dowiedzieć bo ciągle udziela wymijających odpowiedzi. Zacząłem więc "przyglądać" ;) się bliżej sieci przy pomocy spejalnego software'u ;) by sprawdzić obciążenie, ale w tym momencie napotkałem problem, mogę tylko monitorować podsieć w której się znajduję do innych już nie mogę się dostać. Czy jest jakaś możliwość aby się dostać do innej podsieci? Czy raczej nie jest to możliwe? Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to byłbym wdzięczny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Wyrocznia mówi abyś podał więcej danych. Co do skanowania innych podsieci to zależy od konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Wyrocznia posepnego czerepu ;] Wyrocznia #2 tez mowi wiecej szczegolow :lol: :D ;) Jesli podsieci sa za routerami jest to normalne, a co za tym idzie moga miec np. inne klasy adresowe. No chyba ze firewall znajdujacy sie na takim routerze/serwerze zostanie odpowiednio skonfigurowany ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Racja podsieci stoją za routerami. Ja jestem w podsieci klasy "B-maska 255.255.0.0", druga podsieć stoi pod "C-255.255.255.0". Rozumiem że w tym wypadku nie mam co liczyć na komunikację z drógą podsiecią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Komunikacja pomiedzy podsieciami jest, ale na innej zasadzie ;] No w takiej sytuacji niestety nie mozesz nic zrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...