phobosq Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 wydaje mi sie ze pompka jest straszliwie glosna!!! rzezi jak mala wiertareczka....nie sa to wibracje od podloza czy pojemnika, po prostu silnik jest glosny da sie cos z tym zrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Nie wiem czy da sie cos z tym zrobic ale to raczej nie powinno tak byc bo mam ta sama tylko 802 i jej wogule(realy) nie slychac lezy puki co (pozniej zbiornik z MSC) na dnie miski na gabce i jestem naprawde zaskoczony ze tak wydajna pompka moze byc tak cicha 8O sprawdzilem 5 rodzjow pompek i ta jest najcichsza . Radzil bym sprawdzic czy cos sie nie dostalo w okolice wirnika (pomajtac ja moze powietrze) w poprzedniej milem tak ze musilem kombinowac bo raz wlanczalem cicho drugi raz glosno (doslownie pstryk cicho pstyk glosno , chodzi o wloncznik :cry: ) ewentualnie zamow sam wirnik w akwarystycznym moze sie roz..(psul :wink: ) jak to nic nie da to nie wiem bo mowie jak dla mnie to jedna z cichszych pompek . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Prawdopodobnie zapowietrzyła się - mój 802 po zapowietrzeniu również hałasował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 może to wibracje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 po ruszaj tym roche na boki moze sie odpowietrzy jak dalej bedzie glosna to sprawdz czy dragnia na zbiornik sie nie przenosza i jakas gabke poldlozyc trzeba jak dalej glosno to mozesz zbiornik we wiadrku z suchym piachem zakopac (ktos to cwiczyl na forum) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cammel Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 nie sa to wibracje od podloza czy pojemnika, po prostu silnik jest glosny taaaa czytajcie uwazniej!!! co wy z tymi wibracjami???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 kiedy pompka sie zapowietrza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 kiedy np podczas zalewania ukladu nie cale powietrze sie wydostanie np z chlodnicy - potem taki pecherzyk sie wydostanie i zostanie w pompce (moze tam siedziec od zalania od razu) i rzezi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 kiedy pompka sie zapowietrza? Na PH 802 na poczatku mialem "mala" odleglosc wlotu pompki od lustra wody ok. 5 cm a ta sobie legalnie robila wirek i wciagala powietrze wydajac przy tym sprośne odglosy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 kiedy pompka sie zapowietrza? Na PH 802 na poczatku mialem "mala" odleglosc wlotu pompki od lustra wody ok. 5 cm a ta sobie legalnie robila wirek i wciagala powietrze wydajac przy tym sprośne odglosy . ten sam mam teraz problem z eheimem i Quad Rezerwuarem od Dena - musze zalac po same brzegi zeby mi robil wirow przy wylocie z rezerwuaru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 dobra, a jesli blok jest zapowietrzony? jak to rozwiazac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 poruszaj nim tak zeby powietrze uszlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 dobra, a jesli blok jest zapowietrzony? jak to rozwiazac?poobracaj blokiem we wszystkie strony... u mnie pomogło.... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 kurde pospieszylem sie z pytaniem.... (poruszam, bo to i tak nie zaszkodzi).... jak poznac ze blok moze byc zapowietrzony? PS. nie bede juz zadawal takich pytan... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 jakie podnoszenie wody ma ten model PH 402 a jakie PH 802 bo nie moge znaleść nigdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 ph802 ma fabrycznie 1.7m - rzeczywiscie nie wiem bo nie testowalem, ae ma kopa woda z niego wypadajaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Moj PH802 po upgrade'zie WC zaczal terkotac co bylo strasznie denerwujace poszukalem troche na forum (z tego co wiem przez ograniczenie przeplywow zaczol sie dlawic ) Postanowilem napisac jak sobie poradzilem z tym problem bo moze sie komus przyda: -rozłożyc pompke -wyjać wirnik -obrucic go na maxa w lewo lub prawo juz nie pamietam zeby oracajacy sie wirnik nie "probowal sie rozklejic" (ma jakis tam luz ta czesc plastikowa a magnes) -sklejic na kropelke idealnie sie wlewa w odpowiednie miejsc poczekac 15 min na kaloryferku. -Zlozyc cieszyc sie cisza W mojim przypadku ograniczenie przeplywu wynika z wezy 12 mm sred zew , bloku zalman i dosc skomplikowanego jak na taka srednice WC , nie wiem jakie to ma wplyw na zywotnosc pompki ograniczenia przeplywu itp wiem tylko ze nie wibruje i nie halasuje (ale działa :P ) USE AT YOUR OWN RISK :!: [update] Ktos zaraz napisze ze bylo milion razy. Ale ja nie moglem czegos takiego znaleźć a jak bedzie w dwuch miejscach to jest wieksze prawdopobienstwo ze ktos sobie znajdzie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...