karina Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Witajcie! Mam problem, kupilam wczoraj kompa , i jak go wlaczam to zaraz po wykryciu dyskow wyskakuje mi taki komunikat: CPU has been changed or Overclock fail. Please re-enter CPU settings in the CMOS setup. Mam plyte: EPOX 8RDAe i Athlona 2000+ ,prosze pomozcie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 ciekawe gdzie kupiłaś kompa :lol: ?? (po nicku wnioskuje ze dziewczyna :) ) musisz wejsc do biosu i zobaczyć jak masz poustawiane opcje . :lol: :lol: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karina Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 jestem w biosie :) I co mam sprawdzic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 ustaw proca tak:mnoznik auto i fsb 133 mhz i zobacz czy dalej tak bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 chyba sprzedali ci potkreconego procka w cenie droszszego :? moj kolega mila tak tak kiedys jak kupil athlona 1333 grzal mu sie jak cholera w biosie sprawdzil ustawil na auto mnozniki itd i wyszlo mu athlon 1000mhz pojechal i opieprzyl kolesi :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Czy ustawiania procka sa ustawione na AUTO! Zobacz zakladke CPU SETTINGS albo SOFTMENU Nie wiem jak to wyglada na EPOXach! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karina Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 zrobilam tak jak mowił Fum_fel narazie chodzi...dzieki za odpowiedzi!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Chodzić chodzi, tylko jaki to naprawdę jest procek. Kupiła np. Athlona 2600+ (12,5x166), były problemy, zapodała ustawienia auto w BIOSie i nagle się okaże ,że to podkręcony 1800+ (11,5x133). Kur... , złapać takich gogusiów z tego sklepu i sprawić by spotulnieli. No, ale może przesadzam, może nie jest tak źle. Choć sprawa mi mocno śmierdzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Hanu no dokladnie o tym pisalem 8) o koledze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_reksio Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 Chodzić chodzi, tylko jaki to naprawdę jest procek. Kupiła np. Athlona 2600+ (12,5x166), były problemy, zapodała ustawienia auto w BIOSie i nagle się okaże ,że to podkręcony 1800+ (11,5x133). Kur... , złapać takich gogusiów z tego sklepu i sprawić by spotulnieli. No, ale może przesadzam, może nie jest tak źle. Choć sprawa mi mocno śmierdzi...Jeżeli zrobiła tak jak pisał FumFel i bios na starcie pokazuje athlona 2000 to raczej jeżeli procesor będzie się zgadzał (mnożnik ustawiony na auto) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 To co pisałem to tylko przykład. Bo jeśli kupiła 2000+ to mnożnik rzeczywiście nie uległ zmianie. Ale magistrala.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 ten komunikat wyskakuje zawsze wyskoczy po wyjeciu i ponownym wlozeniu procka; to calkowicie normalny komunikat w tym przypadku (swiadczy to jednak o tym ze kom nie byl testowany po zlozeiu i nie ma ustawionego biosu); Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz86 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 u mnie takze po zresetowaniu biosu zworką ... :) ale to nie ten przypadek :) PS: znajomy kupił ostatnio Celine 2ghz i zapłacił za 2ghz ale spryciarze firmowo podkrecili go ... nie wiem po co :| Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 chyba sprzedali ci potkreconego procka w cenie droszszego moj kolega mila tak tak kiedys jak kupil athlona 1333 grzal mu sie jak cholera w biosie sprawdzil ustawil na auto mnozniki itd i wyszlo mu athlon 1000mhz pojechal i opieprzyl kolesi Hahaha :lol: Z takim bublem się jeszcze nie spodkałem. Koleś musiał grubego bulwersa chłycić :lol: :o :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 ta ale mu wymienili na szczescie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 ten komunikat wyskakuje zawsze wyskoczy po wyjeciu i ponownym wlozeniu procka; to calkowicie normalny komunikat w tym przypadku (swiadczy to jednak o tym ze kom nie byl testowany po zlozeiu i nie ma ustawionego biosu);True, true... Wyjalem ostatnio swojego XP2000+ zeby zrobic "drut-moda" z FSB=133 na FSB=166 i proc zglosil sie jako 1250MHz i komunikat jak w temacie". Wejscie do opcji procka w biosie i odpowiednie ustawienie rozwiazuje problem :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 Miałem regularnie taki problem, kiedy zasilacz mi nie wyrabiał. Zeby odpalić kompa musiałem wejść do biosu i ustawić mnożnik i napiecia procka na auto. Troszke to było denerwujące, bo zasilacz potrafił uraczyć mnie restartem, i znowu to samo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 U mnie "cpu has been changed" wyskakuje tylko po wyjęciu proca. Ale ja bym na wszelki wypadek sprawdził, co panowie wpakowali w podstawkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 2 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2003 mialem przypadek ze podobny komunikat pojawial sie czesto jednak nieregularnie. w serwisie sprawdzilem bebechy - wyszlo na to ze epox nawalal - plyta do wymiany... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...